maanantai 8. heinäkuuta 2013

Vichy Idealia BB - kesän luottotuote

Jos haluat että päivävoiteesi sisältää sekä UVA- että UVB suojan, imeytyy nopeasti, jättää ihon mattapintaiseksi, peittää kevyesti ihon pienet virheet, tasoittaa väriä ja on parabeeniton, niin yksi erinomaisen hyvä valinta on Vichy Idealia BB-voide.

Jokunen viikko sitten satuin mainitsemaan Anetelle että tarvitsisin suojakertoimen sisältävän päivävoiteen kesäksi. Ongelma ratkesi heti: Anette oli saanut blogin kautta testattavaksi kaksi erisävyistä Vichy BB-voidetta. Hän oli enemmän kuin tykästynyt voiteeseen, mutta vaaleampi sävy oli aivan liian vaalea tummahipiäiselle Anetelle. Sävy Light siirtyi siis minulle arvioitavaksi.

Olen aiemmin kokeillut pariakin erilaista BB-voidetta, mutta kumpikaan ei vakuuttanut. Käytössä Vichy Idealia BB vakuutti: 

Vaikka voide tuntuu hyvinkin täyteläiseltä, se imeytyy hetkessä. Se ohjeistetaan levittämään joko siltään tai kosteusvoiteen päälle. Omalle, suurinpiirtein normaalille iholleni voide on ihan passeli siltään. Erityisesti arvostan mattapintaista lopputulosta. 
(Esim. aiemmin tänä keväänä kokeilemani Nivea BB oli minulle ainakin kesäaikaan aivan liian rasvainen. Jouduin joka kerta voiteen levityksen jälkeen imeyttämään ylimääräistä kiiltoa ja rasvaa paperiin ennen mineraalipuuterin lisäämistä.)

Vichy BB-voiteen peittävyys on hyvän normimeikkivoiteen luokkaa. Itse en kotona lisää Vichyn BB-voiteen päälle yleensä mitään. Kaupunkikäynneillä lisään peitevoidetta maksaläiskien kohdille ja sudilla mineraalipuuteria. Jos iholla ei mitään isompia virheitä ja värieroja ole, Vichy BB ja sipaus aurinkopuuteria on raikas setti kesän päivämeikiksi.

Yllättävää on myös se, että ollakseen aika peittävä voide, Vichy Idealia BB sulautuu ihon väriin tosi hyvin. Rajoja kaulalle ei jää. Voiteen vaalea sävy näytti hyvältä kuukausi sitten kun olin huomattavasti vaaleampi, mutta näyttää hyvältä edelleen vaikka olen jo jonkinverran päivettynyt.

Vichy Idealia BB-voiteen suojakerroin 25 on enemmän kuin riittävä Suomen kesään - ainakin normi ulkoiluun. 

Vichy Idealia BB-voiteen kanssa olen käyttänyt Vichy Idealia Pro Dark spot corrector -tehovoidetta. Sekin kuului Anetelle blogin kautta testikäyttöön tulleisiin tuotteisiin. Anetella ei ole maksaläiskiä, joten hän antoi tehovoiteen minulle arvioitavaksi.
"Täsmätuote pigmenttimuutosten, punoituksen ja epäpuhtauksista johtuvien muutosten hoitoon. Itselläni ei ole käyttöä tälle tuotteelle, mutta tiedän onneksi henkilön jolla on ;)" -Anette-

Kaulan alueen maksaläiskät ovat ja pysyvät. En osaa sanoa ovatko nyt tummemmat vai vaaleammat kuin aiemmin. Kesällä läiskät tietty tummuvat, mutta toisaalta kun kasvot muutenkin ruskettuvat niin maksaläiskät on helpompi häivyttää.

Mutta tehovoiteesta tykkään kuitenkin. Käytän sitä aamuin illoin maksaläiskien alueelle ja taputtelen välillä hiukan myös poskille. Tehovoide imeytyy hetkessä ja todellakin tuntuisi tasoittavan ihon pintaa.

Vichy tuotteet löytyvät apteekeista. Niistä saa yleensä hyvin myös testereitä. Muistapa seuraavalla apteekkikäynnillä pyytää testeri ainakin Idealia BB-voiteesta. Minusta se on ihan nimensä veroinen - eli ideaali tuote kasvoille :)
Pisteet minulta joka osiosta mitä päivävoiteelta toivon. Helppo ja mukava tuote - yksi tuubi on samalla päivävoide, aurinkosuoja ja vielä kevyesti peittävän meikinkin korvike. Matkoille tai yökylään ei tarvitse pakata monta eri purkkia. Minulla on kasvoissa maksaläiskiä ja aknesta jäänyttä pinta-arpea joten pakkaan "ihmisten ilmoille reissuille" mukaan pienen peitevoiteen ja mineraalipuuterin - mutta Vichy BB on kertalevityksellä kuitenkin voide, aurinkosuoja ja pohjameikki.

Huomasin että tämä käyttämäni vaalea sävy Idealia BB-voiteesta on loppu ainakin Apteekkikaupasta - eli muutkin ovat tykästyneet tuotteeseen. Uskoisin että vaalea sävy on sopivampi suurimmalle osalle suomalaisia naisia. Vaikka omat kasvoni ovat jonkinverran päivettyneet, niin voiteen tummempi sävy olisi ehdottomasti liian tumma minullekin.

Vichy Idealia BB-voiteen suositushinta on 29 ja Vichy Idealia tehovoiteen 39.30
Erityisesti olen ihastunut BB-voiteeseen - päivävoidetta tarvitaan joka aamu. Tehovoide on sitten ylimääräistä hemmottelua - siihenkin on silloin tällöin lupa :)

1 kommentti: