torstai 4. heinäkuuta 2013

Muna-pinaatti-pasta

Jääkaapissa oli vielä rasia ryöpättyä pinaattia - siitä jotain...

Lempin kanssa virittelimme tänään aika onnistuneen setin munista, pinaatista ja gluteenittomasta pastasta. Idea oli ihan toimiva, mutta vähän jäi tuntuma että tästä saisi hierottua vieläkin paremman - eli joku päivä teemme tätä uudemman kerran ja hiukan erilaisen version. Tässä kuitenkin ensimmäinen yritys:


300g pinaattia (edullista luomulaatua löytyy Lidlin pakastealtaasta jollet ole pihapuutarhuri :)
2rkl oliiviöljyä
2rkl voita
1 valkosipulin kynsi
4 luomumunaa
1 purkki kermaa
Suolaa, mustapippuria, curry- ja paprikajauhetta

Kiehauta pasta reilussa vedessä viittä vaille kypsäksi. (Lidl gluteeniton pasta - noin seitsemän minuuttia.)
Freesaile ryöpättyjä ja pilkottuja pinaatinlehtiä & puristettua valkosipulia hetki öljy-voi seoksessa. Riko kananmunat pinaattien päälle ja anna niiden paistua suhtkoht kokonaisina molemmilta pinnoilta ruskeiksi. Riko munat paistinlastalla palasiksi, lisää keitetyt ja pilkotut spagetit muna-pinaattiseoksen päälle. Sekoittele, kaada päälle kerma ja jätä hautumaan kannen alle muutamaksi minuutiksi.
Tarvittaessa sekaan voi lisätä vielä desin verran maitoa tai kermaa. Lopuksi mausteet. Tarkista maku.

Laita valmis ruoka tarjolle öljyllä voidellun kupin kautta. Viereen sitruunanlohko - sekin oli ihan puskista kokeilu - mutta sitruuna raikastikin mukavasti tuhdin pastan.
Veistelimme päälle aluksi muutaman parmesan-siivun, mutta sitruuna oli raikkaampi mauste.

(Seassa oli myös jääkaapista löytynyt pikku kökkönen Aura-juustoa - niin pieni että ei tainnut paljon makua antaa :)






Tämä resepti tulee varmasti vielä kehittymään... Valmistuksen aikana keksimme jo pari uutta ideaa, mutta hyvää oli näinkin. Ja nopea ja helppokin ruoka oli :) 

1 kommentti: