lauantai 20. heinäkuuta 2013

Makaroni-kesäkurpitsa-paistos gluteeniton

Tänään tarjolla ihan mahdottoman hyvä ja helppo kesäkurpitsapaistos. Vuokaan saa upotettua kesäkurpitsan lisäksi kevätsipulia, tomaattia, pinaattia, mangoldia ja kaikkia mahdollisia tuoreyrttejä. Lukaiskaapa ohje - soveltakaa sitä oman maun ja kasvimaan tarjonnan mukaiseksi ja kokeilkaa - suosittelen :)

3dl fussili pastaa (Lidl gluteeniton)
3dl vettä
1 luomu kasvisliemikuutio

1 iso tai 3-5 pientä kesäkurpitsaa (reilu kerros)
3 kevätsipulia varsineen (isokokoisia kevätsipuleita)
20 kirsikkatomaattia (1 rasia)
10 mangoldinlehteä varsineen (pinaattia, punajuurenlehtiä, rucolaa)
Nippu korianteria, basilikaa ja persiljaa
Rouhittua mustapippuria

1/2 Aurajuustopaketti
1 Luomujuustolevite (muu tuorejuusto)
1-2 dl Mustaleima juustoraastetta (mitä vaan kaapista löytyy)

Kaada raa'at makaronit uunivuoan pohjalle. Levitä päälle ohueksi viipaloidut kevätsipulit ja pilkotut mangoldinlehdet varsineen. Lisää silputut yrtit ja viimeiseksi viipaloidut kesäkurpitsat ja puolitetut tomaatit. Kuten kuvista näkyy, minulla ei tomaatteja tähän pataan nyt ollut koskapa päivällä ehdin poimia kaikki kypsät salaatin sekaan...
Ripottele pintaan murusteltu Aurajuusto, juustolevite pieninä kokkareina ja juustoraaste.
Kiehauta vesi ja sekoita siihen kasvisliemikuutio. Kaada neste kasvisten päälle. 
Uuniin 150°C reilu tunti.


















Paistokset kesäkurpitsasta kaikkine muunnelmineen ovat tuttu juttu minulle mutta mutta... 
Olenkohan ainut keittiödinosaurus joka ei ole aiemmin hoksannut tätä yksinkertaista juttua: Raa'at makaronit vihannesvuokan pohjalle. Löysin idean Roiskuu ja rätisee blogista. Siellä on esitelty samantyyppinen makaroni-vihannes-pata hieman eri aineksilla höystettynä. Kuningasidea ja uusi juttu minulle kuitenkin oli raaka pasta vihannesten petinä. 

Pastapohja tekee vihannesvuokasta ruokaisan ja lapsillekin maistuvan. Lidlin gluteeniton kikherne-maissi-pasta sopii mielestäni mainiosti maultaankin tähän pataan. Vaikka et gluteenitonta ruokavaliota noudattaisikaan, niin Lidlin kohtuuhintaisia gluteenittomia pastoja kannattaa testata ihan vaihtelun vuoksi.

Minä olen ihastunut yrteistä tuorekorianteriin ja tähänkin pataan se sopii tosi hyvin. Jollet vielä ole tehnyt tuttavuutta tuorekorianterin kanssa, niin tutustele hissuksiin - älä heitä kerralla sekaan koko punttia niin kuin minä...
Lisäsin yrttejä muutenkin ihan kunnon kerroksen. Basilika ja persilja sopivat mainiosti - mäkimeiramikin passaa

Päälle lisättäviä juustoja voit varioida oman jääkaapin sisällön mukaan. Aurajuusto on kuitenkin minulle se ykköslisuke. Tähän pataan on helppo raastaa ja sekoittaa kaikki jämäjuustot ja kannikat.

Mustaleimaa käytän usein koska se on yksi harvoista pastöroimattomasta maidosta valmistetuista juustoista.
Sen faktan puolesta voisin paasata pidempäänkin - toisella kertaa. Pastöroimattomasta maidosta valmistetut juustot tunnistaa ainesosaluettelon sanoista "termisoitu maito" tai "lait cru".

7 kommenttia:

  1. Tätä pitää varmaankin kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Hyvännäiköinen pata! Nuo Lidlin gluteenittomat pastat ovat hyviä maultaan myös ovat kauniin värisiä. Kiitti Mustaleima-juustovinkistä. Minäkin olen nyt yrittänyt maitotuotteissa panostaa homogenoimattomiin ja tietysti luomua suosien; jos vielä saisi pästöroimatonta niin olisi jo aika hienoa. Onko sinulla muitakin hyviä tuotevinkkejä maitotuotteisiin liittyen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Merikukka.
      On hyvän-näköinen mutta maku on vielä parempi. Hyvä idea on lisätä pastaa vihannesten alle. Ne imaisevat ylimääräisen nesteen ja samalla maustuvatkin ihan itsestään. Kesäkurpitsakin on senverran vetinen ja vähän lisu kasvis että pelkiltään ei ihan ruualta tunnu. Makaronit alla tekevät vuokasta ihan erilailla ruokaisan. Annospalan voi leikata kuin lasagnesta. Kannattaa kokeilla.

      Totta - Lidlin gluteeniton pasta on kauniin keltainen. En ihan allekirjoita suositusta niiden sisältämään maissiin (jenkkialkuperää uskoisin) mutta osana tuotetta menköön.

      Täytyypä miettiä maitojuttuja... Kirjoittelen aiheesta kun saan jutunjuuren kasaan :)

      Poista
  3. Voisi tehdä joku päivä uudelleen tätä!:)

    VastaaPoista
  4. Tein tätä eilen, ihan vähän tuunattuna, ja hyvää tuli ! Kiitos ohjeesta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaksi päiväksi maut tasaantuivat, jolloin ruoka oli vieläkin parempaa. Jopa mieheni huomasi tämän. (terveisin sama Anonyymi)

      Poista