tiistai 14. toukokuuta 2013

Tuntematon numero soittaa...


Milloin tuntemattomasta numerosta saapuvasta soitosta on tullut kyräilyn kohde? Muistan ne ajat kun puhelimen soidessa kaikki halusivat ehtiä ensin vastaamaan...
No sama ilmiö on tapahtunut ovelta-ovelle kaupustelussa tai lahjoituskeräyksissä. Muistan myös miten itsestäänselvyytenä kotonani tarjottiin pullakahvit jokaiselle pohjanmaan sohvakauppiaalle ja Jehovantodistajiakin kuunneltiin kohteliaasti niin kauan kuin se ovella seisten oli luontevaa.
Itse en innostu yhtään ovelle eksyvistä puolalaisista taulukauppiasta...

Mikä on sinun reaktiosi tuntemattomaan numeroon? Minulla valitettavasti ensisijaisesti negatiivinen: Pysähdyn miettimään vastaanko, jos se on taas joku puhelinmyyjä, vaivautunutta kuuntelua sopivaa hengitysrakoa odotellen johon voisi nätisti lopettaa keskustelun. Aina päätän että seuraavan kerran olen napakampi mutta mutta... Työtään puhelinmyyjätkin tekevät, eikä ollenkaan työtä siitä helpoimmasta päästä.

Niin ja tämä juttu nyt ainoastaan siksi koska tänä aamuna löytyi taas Kaarina Davisin blogista niin hyvä vinkki että jaan sen samantien eteenpäin.

"Estä puhelinmyynti. Niin sanottu Robinson-rekisteri rajoittaa kaupallista puhelintarjontaa. Soita palvelunumeroon 0600 13404 ma-pe klo 8.30-18 (puhelun hinta 0,39 €/min + pvm). 
Numerossa on automaattinen vastaaja, johon vahvistetaan puhelinnumero (puhelu kestää alle minuutin). Puhelinmyyntikielto tulee voimaan n. 1-3 kuukauden kuluessa ilmoituksesta ja on voimassa kolme vuotta kerrallaan. 

Vähennä postilaatikkoon tulevia nimelläsi ja osoitteellasi varustettuja mainoksia. Väestörekisterikeskuksen osoitetietoja käytetään muun muassa suoramarkkinointiin. Ilmoita väestörekisterikeskukseen, että et halua tietojasi luovutettavan eteenpäin kolmansille osapuolille. Sähköisesti täytettävä ja lähetettävä lomake löytyy täältä. (Jos linkki ei toimi, mene www.suomi.fi sivulle ja kirjoita haku-kenttään "henkilötietojen luovutuksen kieltäminen".)"

Soitin em. palvelunumeroon. Totta on, ei vienyt aikaa kuin sekunteja, no alle minuutin joka tapauksessa. "Haluatko puhelinmyyntieston tähän numeroon? Vastaa kyllä tai ei." Vastasin kyllä ja nyt voin seuraavat kolme vuotta taas kipaista vastaamaan puhelimeen lapsen innolla :)

Kävin myös Väestörekisterikeskuksen sivuilla klikkaamassa estorastit kohtiin suoramainonta ja asiakasrekisteri. Nopea ja helppo lomake täyttää - ja sillä pitäisi siis päästä eroon loma-osaketarjouksista.5 kommenttia:

 1. Tuntemattomaan numeroon voi vastata vaikkapa näin:

  Tämä - on - vastaaja --- kerro - asiasi - tekstiviestillä --- kiitos - soitosta (minkä jälkeen puhelu lopetetaan)

  Viimeistään 'kerro' -sanan kohdalla kaupustelija sulkee puhelimen ;) ja jos se on joku kaveri, hän kirjoittaa tekstarin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä varmaan jos pokka vaan pitäisi :D
   Eikä taida temppu toimia jos taustalla kinastelee pari teiniä tai jos vieressä ulisee imuri tai haukkuu koira...

   Kiitos kuitenkin vinkistä :) Saa nähdä toimiiko tuo puhelinmyyntikielto.

   Poista
 2. Kaupustelijat soittavat nykyään tosi harvoin (ei enää kai koskaan ) tuntemattomasta numerosta. Edellisen kerran kun sain puhelun tuntemattomasta numerosta, oli se herra poliisi. Eli tuntemattomaan puheluun kannattaa ehkä vastata.

  Suomalaisiin kaupustelijoihin toimii hyvin se, että "olen valitettavasti muuttanut/ muuttamassa ulkomaille" (minulla on edelleen suomalainen liittymä) ja norjalalaisiin kaupustelijoihin se, että "en valitettavasti puhu norjaa" :D. Nykyään tulee tosi harvoin puheluita lehtikauppiailta, joten viesti on kaiketi mennyt perille.

  Nuo estot on hyviä, mutta eivät ihan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D on näköjään jäänyt vähän lause kesken.... mulla on vähän sellaista adhd-tyyppistä oireilua joskus :D. Piti siis sanomani, että ne estot eivät ole valitettavasti ihan "vedenpitäviä". Tehtiin sellainen kerran iäkkäälle äidilleni.

   Poista
  2. Moi Hanne :D Tuttu ilmiö - lause ja ajatus katkeaa minultakin usein kesken jutun :D

   Minun mies kerran amatöörinä oli innostunut jostain humpuukilehdestä kun sen sai kuulema ihan "ilmaiseksi" ja kaupanpäälle vielä "ilmaisen laadukkaan" veitsisetinkin...
   Kun ensimmäinen lehti kolahti lootaan ja asia selvisi minullekin niin soitin samantien miehen kuunnellessa asiakaspalveluun ja sanoin että tilauksen tehnyt henkilö on holhouksen alla. Pokka piti. Eivät kyselleet enempää :)

   Poista