tiistai 21. toukokuuta 2013

Voitto kotiin

"Lähetit meille yhden parhaista valokuvista Decubal-kampanjan valokuvauskilpailussa. Saat tästä palkinnoksi toiletlaukullisen Decubal-tuotteita."

Voitto se on pienikin voitto. Eli tulossa on tuotepalkinto Buzzador Decubal kuvakilpailussa. Testattavaksi saamani Decubal tuotteet yllättivät positiivisesti, joten ihan tervetulleita ovat tänne neljän naisen talouteen (ja oikeastaan viiden koska ilonamme on usein ihana Anette-miniä :)

Tässä voittoisa kuva - tätä en olisi kyllä itse osannut voittajaksi veikata mutta viisaammat päättäköön :D

Voi miten olen nauttinut tästä poikkeuksellisen ihanasta toukukuusta. Olen: polttanut selän, leikannut nurmikon, levittänyt heinäsilpun kasvimaalle, tehnyt parsoista munakasta, istuttanut kymmeniä tomaatin ja basilikan taimia, lapioinut ylös kaikki kukkapenkkini, levittänyt kaksi mottia hevosenlantaa, istutellut uusiin paikkoihin ne kaikki ylöslapioidut juurakot, kylvänyt kaikki tontilta löytyvät ruukut täyteen yrttejä, kaivanut ylös valeistutetut ruukkupuutarhan yrttijuurakot, riemuinnut laventelin talvehtimisesta, ihmetellyt että se Lidlistä ilmaiseksi saatu jalohortensiakin talvehti ulkopenkissä, kävellyt paljain varpain koko viikon ja levitellyt aurinkosuojaa maksaläiskille joka välissä :D 
Tämä on ollut hyvä viikko. Joskus elämä vaan on yksinkertaisesti ihanaa.

6 kommenttia:

 1. Onnittelut voitosta! Mä näinkin ton kuvan siellä facebookissa, heti tunnistin! =)

  Sä oot ollu todella ahkera. Mä en. Ainakaan pihan suhteen...

  Luin muuten tänään tosi mielenkiintoisen jutun hiekkakasaan tehdystä kasvimaasta. Sopis just mulle. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli.
   En olisi itse tätä otosta voitokkaaksi veikannut mutta en päätöksestä valitakaan :)

   Hiekkaviljely on ihan suositeltavaa touhua. Siihen tarvitaan katetta - eli siis ruohosilppua, hiekkaa ja vettä. Eikä sitten oikeastaan muuta. Moni kasvi kasvaa erityisen hyvin hiekassa - erityisesti mukulakasvit. Huomaan itsekin maa-artisokan kanssa että isoimmat ja sileimmät mukulat kasvavat hiekalla pohjattujen laattakäytävien vieressä.
   Jos sinulla on siellä tontilla vanha hiekkalaatikko niin salaattimaa on siementä vaille.

   Poista
 2. Onneksi olkoon voitosta. Upea kuva, saattavat käyttää sitä vaikkapa mainoksissaan. Ja ihailtavaa on puurtamisesi tulos pihassasi, nyt sinulla on se flow tila päällä, ihanuudet jatkukoon. Pian mustikatkin kukkii, tai saattavat jo kukkiakin. Kädet paloivat minullakin eilen pihalla ja löysin vinkin käsitellä palaneita rakkuloita vihreällä teellä, helpotti se vaikka en sitä kauan haudutellutkaan( 2-3 h, pitäisi) Tummeliakohan sitä pitäisi käsiinsä sivellä, biokaroteeniä kyllä aloin popsimaan, se ehkäisisi aurinkoallergiaakin. Nuo oikeat aurinkosuojat tahtovat jäädä Suomenoloissa itseltäni käyttämättä, vaikka varmasti pitäisi muistaa suojata. terv. seija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Seija :)
   Kunhan pääsen niskan päälle tässä pihasysteemissä niin soitan ja tavataan.
   Heikkilän mukaan D-vitamiinilisä on tarpeellinen myös kesällä ja estää palamista eli toimii luontaisena aurinkosuojana. Ei minulla ikinä rakkuloille ole iho auringossa palanut - selkä vähän punoitti yhden lapiopäivän jälkeen mutta rauhoittui kyllä päivässä. Porkkanoita ei tule tarpeeksi nyt syötyä mutta sitä D-vitamiinia olen ottanut ihan reipasta, noin 100 mikrogramman päiväannosta. Kasvoille ja kaulalle levittelen aurinkosuojaa. Minulla on ne hemmetin maksaläiskät kaulalla - tulivat jo aika nuorena ja luulen että E-pillereiden ansiota nekin.
   Mutta ollaan yhteyksissä ja tutkitaan se sinunkin pihasi :)

   Poista
 3. Onnea voitosta! Kyllä tuo minusta on kaunis kuva :)

  VastaaPoista