keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kasvishöystö kukkakaalista ja pavuistaNyt olisi maa-artisokan ja parsan parasta satoaikaa, mutta en nyt vaan kertakaikkiaan halua olla sisällä yhtään enempää kuin pakko - eli en kuori sangollista, tai edes kattilallista maa-artisokkia tai parsoja jos ulkona on +20. Odotelkoon sadepäivää molemmat...

Taas senverran mainostan Lidliä, että sen pakastelaarista löytyy luomulaatuinen parsakaali-kukkakaali-porkkana-sekoitus ihan kohtuuedullisesti.
Sitä on helppo käyttää pohjana kasvishöystöissä. Palat tosin ovat niin isoja että pussi kannattaa nostaa pakastimesta pöydälle sulamaan muutamaksi tunniksi. Sen jälkeen ne eivät tarvitse kuin muutaman minuutin pyörittelyn pannulla.
Ja vinkkaan nyt samalla senkin että kesäksi kannattaa esikeittää ja pakastaa kilokaupalla erilaisia papuja. Ne ovat edullinen ja helppo lisuke salaatteihin / keittoihin / ihan mihin vaan missä tarvitaan hiukan jotain tuhdimpaa ja proteiinipitoista sekaan. Annosrasioista ne voi kipata siltään kylminä salaatteihin, tai lisätä lämpimiin ruokiin valmistuksen loppuvaiheessa.

3 sipulia lohkoina
5 valkosipulin kynttä 
1 pussi Lidl luomu parsakaali - kukkakaali-porkkana sekoitusta (ota sulamaan jokunen tunti ennen valmistusta)
1 rasia esikeitettyjä valkoisia papuja (pakastimesta - otetaan pöydälle sulamaan samalla kun vihannespussi)
2rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 tuorejuusto (Lidl yrttimaustettu - mikä tahansa muukin sopii)
1tl roomankuminaa (tai yrttimausteita)
Ripaus rouhittua mustapippuria
(Sekaan pihamaalta villiyrttejä)

Sipuli ja valkosipuli ruskistellaan (wokkipannussa) kevyesti kohtalaisella lämmöllä. Sekaan sulanut kasvissekoituspussi. Pyöritellään kunnes kasvikset ovat sopivia (muutama minuutti) ja kipataan pavutkin pannuun lämpenemään. Lopuksi lisätään tuorejuusto ja mausteet. Kuumennetaan ja hetken haudutus.
Lautaselle lisätään silputtuja villiyrttejä / ruohosipulia / mitä vaan vihreää syötävää pihamaalta löytyy.Herbaria roomankuminaa.

Silppusin valmiin ruoka-annoksen päälle vuohenputkea ja ruohosipulia.

Ei häävin näköinen annos - mutta hyvää oli ja nopea valmistaa. Roomankumina on ihana mauste joka sopii hyvin kasviksille ja ihan erityisesti kukkakaalille.

kasvishöystö / kukkakaalihöystö / 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti