perjantai 19. heinäkuuta 2013

Uusia ulottuvuuksia

Kiitos Blogirinki kutsusta :)
Eilistä paistoa blogini pääsi mukaan aika huikean kovatasoiseen kokkiblogiporukkaan.

Blogiringissä häärää monta jo minulle aiemminkin "tuttua" bloggaria: Truly Kira - Vuoden 2013 Master Chef voittaja Kira Åkerström, Chocochilin Elina, Liemessä-bloggari Jenni, Lauran tähden Laura ja monet muut luovat ja taitavat ruoanlaittajat. Käypä tutustumassa TÄSTÄ linkistä - löydät varmasti uusia mielenkiintoisia blogeja lukulistaasi.

Ensimmäinen Blogiringin reseptihaastekin jo napsahti kohdalle - aika kimurantti juttu minulle, mutta siitä lisää myöhemmin :)


Toinen minut iloisesti yllättänyt juttu on listaus-sijoitus Etsiresepti-sivustoilta. Hui - ihan säikähdin kun jokunen viikko sitten klikkasin itseni sivuille ja oma blogi siinä etusivulla.
Etsiresepti -sivuilta löytyy satoja ruokabloggareita ja varmasti kymmeniä tuhansia reseptejä. Käy ihmeessä sieltäkin selailemassa uusia vinkkejä kotikeittiöön.


Minun tapani kokata on kilttiä kotiäitianargiaa... En oikein millään ja koskaan suostu tekemään niinkuin ohjeessa sanotaan. Tai koskaan edes mitään ohjetta suostu lukemaan...
Toinen punainen (tai sanotaanko vihreä :) lanka keittiössäni on kasvisruoka ja itsekasvatetut tai -poimitut raaka-aineet. Sillä saralla olen vielä aloittelija, mutta intoa riittää kokeilla ja oppia uutta.
Senkin verran vielä, että vaikka arvostan hyvää itsetehtyä ruokaa, sen pitää olla helppotekoista ja edullistakin. Raaka-ainesta olen mieltä, että vähempi on enempi - eli puhtaita makuja laadukkaista lähituotteista.
Sellaista kotiruokaa jonka jaksaa pistää alulleen työpäivän jälkeen, tai sellaisina päivinä kun ruoanlaitto on vain yksinkertaisesti "pakko".

Vaikka lähes jokainen uunista ulos tuleva settini on vauhdissa viritelty, niin mitään mutinoita ei ole tarvinnut kuunnella. Perhe on jo tottunut erikoisiinkin ruokakokeiluihin - eivät enää ihmettele tai kakistele mitään :)

Uunissa muhii parhaillaan ihan tosi hyvä ja helppo kesäkurpitsapata. Siitä laitan teille ohjetta huomenna kunhan kotiudun lakkasuolta. Mukavaa heinäkuun viikonloppua teille lukijoille - Johanna :)

5 kommenttia:

 1. Onnittelut Johanna :-) Olet paikkasi hienosti ansainnut. Kävijämäärä on tosi iso. Kirjoitat kivasti ja ohjeet ovat "tavallisia" mutta kuitenkin uudenlaisia. Tulee nälkä ja tekee mieli ruveta itsekin yrittämään kun se kertomanasi tuntuu niin helpolta ja mukavalta. Mitähän näenkään/näemmekään ensikerralla :-) Nam :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru :)
   No nythän vasta tosipaikka tulee kun pääsin ihan oikeiden kokkien kanssa porukkaan...
   Olet huomannut kokkailujeni idean - tavallista ja helppoa. Sellaista ruoanlaitto on enimmän aikaa. Haasteellisinta onkin mielestäni löytää kipinä jokapäivän ruuan valmistukseen kaiken arkitouhun keskellä.
   Helppoa, nopeaa, kohtuuhintaista, hyvää ja laadukasta ruokaa.

   Haetuimpia juttujani on jatkuvasti esim. punajuuripihvit jossa oikaisen hommaa - kuorimattomat, raa'at punajuuret bamixin myllyn kautta pannulle.
   Minunkin ikäluokallani on vielä käytössä 70-luvun kotitaloustunnilla opittuja tapoja - osa niistä ihan käyttökelpoisia, mutta monta juttua voi tehdä helpomminkin :)

   Mutta kiitos kommentista vielä kerran :) En tiedä vielä minäkään seuraavan sopan sisältöä - kierros kasvimaalle ja sieltä se sitten taas inspis lähtee :)

   Poista
 2. Olen aivan samaa mieltä Marrun kanssa. Ohjeissasi parasta on juuri fiilis.

  Ohjeesi ovat sellaisia, joista meidänkin tavallisessa arjessa on iloa (ei sillä, ettei joukossa olisi myös gourmet-tähtiä) Raaka-aineet ovat puhtaita, ja ohjeesi ovat ennakkoluulottomia, inspiroivia, vauhdikkaita ja - maukkaita. Onnea matkaan, Johanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Preferita :)
   Kivasti sanottu - se on sitä mihin olen pyrkinyt niin omassa keittiössä kuin vinkeissä teille lukijoillekin.

   Poista