torstai 3. marraskuuta 2011

Teesekoituksia

Meitä on ymmärtääkseni teeihmisiä ja kahvi-ihmisiä. Minä olen ehdottomasti teesielu ja vaatiikin aina itsekuria kiertää kauppojen teehyllyt kaukaa ettei taas tule roudattua jotain uutta ihanaa kaappiin. Sen lisäksi että kaupoista saa aineksia niin kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös Suomen luonnon ihanuudet. Yleensä heti aamusta lataan kannuun "päivän sekoituksen" (Tai meillä on aina kaksi-kolme teekannua tuossa pöydällä niin saa siitä sitten ottaa kuka mitä lajia tykkää).
Tee on kanssa yksi juttu missä voi helposti käyttää luovuuttaan. Tai virallisesti tee on kai vain ihan siis oikeita teelehtiä? Käytän kyllä myös vihreää ja valkoista teetä mutta niidenkin sekaan yleensä heitän jotain yrttejä. Eli minun sekoitukset ovat ehkä pääainesosiltaan sitten yrttijuomia.
Olen kerännyt mm. nokkosta, mustaherukan-, villivadelman- ja koivunlehtiä. Meillä kuivaaminen käy näppärästi ainavalmiskiuas-saunassa joka pitää saunan jatkuvasti noin 40 asteisena. Vanha sanomalehti vaan levitetään ylälauteelle ja tuoreet kasvien lehdet heivautetaan sinne päälle.

Tässä osa purkkivarastoani. Tänään heittelen kannuun nokkosta (sen sata terveysvaikutusta), vadelmanlehtiä (nesteitä poistavaa), koivun lehtiä (poistaa nesteitä), ginseng-juuren palasia (energiaa) ja minttua (peittää nokkosen hieman ruohomaisen aromin). Toiseen kannuun tytöille ihan perus valkoista teetä aamupalaksi kunhan heräilevät. Juups ja naisen logiikka taas toimii: Juon nestettä joka poistaa nestettä... ?

Teekaappi jossa osa varastoani, kuvasta näkyy vain eturivi, kolmessa rivissä siellä on vaikkasunmitä ainesta. Alahyllyllä vitamiinejä, niistä kunhan kerkiän niin kirjoitan joskus ihan oman jutun.

Kannun pohjalla "päivän juomasekoitus". Tähän ei tarvitse kuin kuumaa vettä vaan lisäillä päivän mittaan, jytyä kyllä riittää.

Valmista tuli.

Sanoisin että aika "ruokaisa juoma". Kuituahan tuo kaikki vaan on ja sehän taas tekee hyvää ruuansulatukselle

Tässäpä vielä minun hyllynpätkäni tätä kasviaiheista kirjallisuutta. Voisin suositella aiheesta kiinnostuvalle vaikkapa Virpi Raipala-Cormier Luontoäidin apteekki tai Toivo Rautavaara Mihin kasvimme kelpaavat. Nämä minun kirjat on kaikki löytyneet kirppareilta enkä sen tarkemmin tiedä aiheen kirjallisuustarjonnasta. Jos jollakulla on hyviä vinkkejä niin niitähän enempi kuin mielellään otetaan vastaan :)

Ja "päivän projekti" on keittää tuo hirvittävä jättikurpitsamöhkäle tuolta terassilta pois kuleksimasta. Eli talouden pisin ja tukevin veitsi matkaan ja kimppuun...

2 kommenttia:

  1. Olen jo ihan rakastunut tähän blogiin. Huvittavinta on, että olen 22-vuotias, mutta teksti voisi olla kuin omalta näppikseltäni. ;)
    Ihana löytää samanhenkisiä ihmisiä, tulen ihan varmasti seuraamaan jatkossakin.
    Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos kommentista ja tervetuloa lukijaksi :) Olet JO 22... Eihän minun tytötkään ole NOIN vanhoja :D Ihan vakavasti, olen oikein hyvä ystävä tytärteni kanssa ja meillä on tosi avoimet välit mutta pidän kuitenkin myös äidin roolini. Ne tosi harvinaiset kosteat juhlaillat istun ihan ikäisteni kanssa mutta kuntosalille lähden mielelläni Veeran kaveriksi. Kiva jos viihdyt juttujeni lukijana, blogit joita itse seuraan taitavat kaikki olla about ikäistesi kirjoittamia, että näin :)

    VastaaPoista