perjantai 18. marraskuuta 2011

Jauhopurkki

Minä joka aiemmin olen ollut hyvinkin minimalisti sisustuksessa. Erityisesti keittiössä kaikki kökköset oven takana ja valkoiselle pöytätasolle ovat päässeet korkeintaan teräksinen kahvin- ja vedenkeitin...
Ja nyt sitten tämä sekaisen kirjava purkkilauma, värikkäät skoolit, ihanat öljy- ja etikkapullot, maustekipot... Ovat jotenkin salavihkaa ryömineet luukuistaan ulos täyttäen jokaisen mahdollisen pöytä-seinä-kulman.

En osaa mitään järkevää syytä ja selitystä tähän purkkimaniaan antaa paitsi yhden joka on oikeasti vinkin arvoinen: Jauhopurkki.

Meillä ehkä eniten leipoo Lempi  kavereineen. (Moi vaan Sini, Katsu, Senja ja muut...)
Ja tässä jauhopurkkini puolustuspuhe:

Minä ennen:
"Ei se mitään haittaa vaikka siinä ohjeessa lukee vehnäjauho, sen voi ihan hyvin tehdä sämpyläjauhoon"
"Tulee paljon terveellisempää kun laitatte sinne sekaan vähän kaurahiutaleita / leseitä / ruisjauhoa / pellavarouhetta / nokkosta..."
Ja ikinään ei sitten kuitenkaan kukaan muistanut / halunnut niitä hitupurkkeja kaapista kaivella... Ja ohjeessakaan kun ei niin lukenut :D

Minä nyt:
"Se jauho on pöydällä siinä keltasessa purkissa"
Ja jauhopurkkiin on sotkettu tuo kaikki aiemmin mainittu :D

Sen lisäksi että leipomuksissa on nyt sitten huomioitu tuo terveellisyys-tekijä niin tuo purkki toimii myös jämälaarina; Sinne on just kätevä heivauttaa se viimeinen desi sitä kaurahiutaletta, vehnälesettä, ruisjauhoa, riisihiutaletta, kauralesettä, sämpyläjauhoa, grahamjauhoa, nokkosjauhoa... sen pussin pohjalta jota ärsyttää säilyttää kaapissa hyllyä täyttämässä.
Ja tuo sekoitus ihan varmasti kelpaa niihin mokkapaloihin, suklaamuffinseihin ja marjapiirakoihin.... Sen kummempia luomuksia ei meillä tavallisesti harrasteta.


2 kommenttia:

  1. Mie rupesin kans kerran leipomaan pullaa lapsille. Tohinassa olin ostanut sämpyläjauhojoa , huomasin siinä sitkoa tehdessä että perkule; väärät jauhot!Eiku vehnäjauhoja sekään ja muksuille selitys; terveyspulla, antakaa mennä vaan:D
    Hyvvää viikonloppua sinne päin muuten. Mie vietän sen töissä:D

    VastaaPoista
  2. Minä olen myöskin aina ollut todella minimalisti sen suhteen, mitä keittiön pöydillä on esillä, mutta nyt uuden asunnon myötä, kun kaappitilaa on vähemmän, olen muutamassa kohtaa joutunut myöntymään ja siirtämään purnukoita (juurikin niitä jauho- ja lesepurnukoita) hieman esillekin.

    VastaaPoista