tiistai 15. marraskuuta 2011

Tervetuloa meille

Ajattelin pikkuhiljaa laittaa tänne jutun jokaisesta kotimme huoneesta. Ne onnistuneet, epäonnistuneet ja vielä keskeneräisetkin projektit ja remontit, hyvät ja huonot hankinnat, "eilisen paiston" löydöt tai ihan kaupastakin pitkällisen harkinnan jälkeen ostetut :D

Looginen aloitus, tämä suomalaisen kodin tunnusmerkki, tuulikaappi. En tiedä onko maailmassa montakaan kulttuuria jossa kodin käyntikorttina on käytännössä vaatekaappi...

Meillä taloudessa tällä hetkellä viisi vakituisesti asuvaa, mutta vaihtuva määrä lasten kavereita, sukua ja muuta epämääräistä :) porukkaa. Sääntönä tässä tuulikaapin naulakossa olen vaihtelevalla menestyksellä pitänyt yksi takki ja yhdet kengät / asukas sääntöä. Muutaman askeleen päässä on isompi aula jossa iso liukuovikomero ja johon tarkoitus ne ylimääräiset kökköset survoa mutta aika ylivoimaisia tuntuvat olevan nuo pari metriä vielä kantaa takkia :)Tervetuloa :D Vastassa tuulikaapin vakiokaluste Paavo-koira :D
Ulko-oven vaihdoimme jo jokunen vuosi sitten ja muistelisin että merkki on Tiivi. Väriksi sitten vain jostain syystä valitsin tuon tiilenpunaisen / poltetun oranssin entisen tammipuun tilalle.
Yksi seinä tehostemaalattu. Ollut vuosien saatossa ainakin vihreä ja muistaakseni sininen... Tuohon pikkulänttiin riittää yksi litran purkki maalia ja saa taas uuden ilmeen.
Ylhäällä sopivaan mittaan katkaistu Ikea Lack hylly. Siellä säilytän nyt kaikenmaailman vanhoja kasseja jotka oikeasti joutaisivat kirpputorille. Suurin osa hankittu aikoinaan kun Jyväskylässä vielä oli Palmroth liike eikä kukaan täällä maalla sen paremmasta edes mitään tiennyt :D
Kaksi Muurame pikku-kolmosta joihin jalat ostettu ihan jostain romuliikeestä. Yhteensä kuusi laatikkoa, mies ja koira loogisesti jakavat yhden :D, yhdessä ruokakauppaan mukaan otettavat kangaskassit ja sitten jokaisella tytöllä omansa.
Ikea peili, Ikea kumipohja matto ja seinällä tyttöjen tuoma risu-enkeli-asetelma.
Tässä tuulikaapin pikkulaatikossa jokaisella omassa laatikossaan kaikkea pientä tarpeellista...
Minun laatikkoni:
Aurinkolaseja vahvuuksilla, Pirkka nenäliinoja, sateenvarjo, Elisabeth Arden Eight Hours huulirasva, ranteenlämmittimiä, auton ikkunaraappa, se vanha lompakko kaikkine ylimääräisine kortteineen :D, taskulamppu, heijastin, käsidesi, ostoskärryn poletteja, hätäpilli...
Askosta puoleen hintaan löytynyt kristallivalaisin. Näköjään yksi lamppu taas kärvähtänyt...
Nurkassa Kodin Anttilasta 5€ poistoruukku. Mainio kävelysauvojen ja isojen sateenvarjojen säilytyspaikka.
Paavo vaan ei tuosta edestä liikahdakaan :D Omalla paikallaan odottelee tyttöjä koulusta :D
Ja päivän asukin näkyy peilistä: Tyttöjen vanhat Nike collarit ja CK trikoopaita...
Pöydällä aina jotain vaihtuvia pikkujuttuja. Nyt tuo kierrätyksestä löytynyt Tuijalle omistettu torso, reipas jänis Las Palmasin matkamuisto ja sen tarina: Poislähtöpäivänä vaihtui kiinalaisen kalenterin vuosi joka nyt siis on jäniksen vuosi. Siitäpä motivoituneena sitten hotellin vierestä ihanasta sisustusliikkeestä nappasin tämän mukaan :)
Ja Kiinan tuliaisia sisältäkin koristeellinen puurasia jossa MINÄ säilytän auton- ja sunmuita avaimia. Mies kiroilee ja etsii edelleen omiaan ...
Ja jokunen Kivi tuikku. Tykkään poltella kynttilöitä joka huoneessa ja nämä Kivi kynttilänjalat ovat kuitenkin aika turvallinen valinta vaikka ei aina ihan samassa tilassa olisi niitä valvomassa
Monena avonaulakot. Nämä on hankittu reilusti yli kymmenen vuotta sitten ja mallit varmasti tänäpäivänä vielä kivempia ja toimivampia.
Tämän mallin pystyi aika pitkälle itse kokoamaan, mukaan otin lapsille alas sijoitettavia irtokoukkuja ja liikuteltavat korit joissa kätevä kuivata lapaset sun muut. Kenkäritilöitä kahdessa tasossa, tavoite on että olisivat aina hyllyllä niin ei tarvitse ronttosia siirrellä alta pois imuroidessa. Naulakko nyt tyhjä koska lapset vielä koulussa. Ylähyllyllä jokaisen lenkkitoppahousut lähtövalmiina.
Kerran kirpaisee tuo hinta mutta ovat kyllä kestäviä ja palvelevat tarkoitustaan. Plussaa myös paikallisuudesta :D


Aulasta eteisen suuntaan kuvattuna. Ikea kello josta Veera joka aamu voi tarkistaa kuinka paljon on taas myöhässä koulusta :DLähtötilanne: Tuulikaappi oli jaettu kahtia, keskellä oviseinä jonka takana epämääräinen lattiakaivo-romukomero systeemi. Myös tuulikaapin ja aulan välissä oli ovi. Väliseinä ja kaksi ovea siis purettu jotta pääsi rattaidenkin kanssa aikoinaan sisälle. Lattiassa nyt lattialämmitys ja kivilaatta.

Ja haaveita: Joku kevyt mutta kuitenkin tukeva tuoli, mielellään saisi ehkä olla selkänojakin josta sitä olisi helppo siirrellä. Nyt tuo väliaikainen ratkaisu, kierrätyksen 2 € jakkara.

Ja oikein mielelläni täysin kotiäiti-amatöörisisustajana otan vastaan sisustus- ja kehitysideoita :) Sokeutuu itse näille omille systeemeille eikä valttämättä huomaa puutteita ja mokia ollenkaan :)

7 kommenttia:

 1. Ihana paavo:) olet kyllä hyvä tuossa sisustuksessa ! Tervetuloa meillekkin sisustamaan :)-Anette

  VastaaPoista
 2. Meidän eteinen on pelkkä valtava järkytys, tuollainen naulakkosysteemi olisi i-ha-na! Jään haaveilemaan...

  VastaaPoista
 3. Hei jos laitat myyntiin Palmrothin laukkuja, niin myythän ne täällä blogissa? Kiinnostusta löytyis!

  VastaaPoista
 4. Ihana toi paavo! Meidänkin koira aina odotteli meitä koulusta kotiin :) Noi Pentin laukut ja kengät on aivan ihania! Kuten myös eteisenne :)

  VastaaPoista
 5. Hei Anette :) Tulen käymään :)

  Hei Onnellinen Koti :) Kävinkin kurkkaamassa blogiasi ja aivan ihana :) Kokeilepa eteiseen peiliseinää, se avartaa pienempääkin tilaa. Ja nimenomaan käyt vaan lasiliikkeessä tilaamassa ihan mittojen mukaan seinästä seinään ja lattialistasta ainakin ovikorkeudelle leikatun palan. Siihen pystyvät liikkeessä leikkaamaan aukot pistorasioille tms. Peilistä maksat vain neliöhinnan ja kiinnitys onnistuu kätsysti ylä- ja alalistoilla. Tuplaantuu tila (ainakin optisesti) heti :)

  Ja hei Vaahtera :) Olet siis aivan huippu noiden leipomusten kanssa. Monta kertta olen käynyt ihmettelemässä miten joku jaksaa ja osaa :)
  Joskus vielä jos ihan oikeasti aion päteä keittiössä (nyt vain mahdollisimman helpolla luistelen siitä velvollisuudesta) niin käyn ehdottomasti hakemassa vinkkejä :) Kiitos tosi hienosta blogista :)
  Itsekin kyllä tykkään Palmrothin (sekä Juhani & Pertti) vanhoista kengistä mutta laukut ovat jääneet nykyisin vähemmälle käytölle.
  Ilmoittelen sinulle jos nyt saan joskus aikaiseksi karsia tuota varastoa :)

  Ja hei vielä Anonyymi :) Kiitos Paavon puolesta :) Tuommoinen harmiton töhöttäjä on...
  Ja voi äly sitä riemua kun tytöt tulevat koulusta. Tuossa istuskelee tuulikaapissa koko aamupäivän ja odottelee :)

  VastaaPoista
 6. Toistat vähän liikaa tuota " jostain kirpparilta, joku halpa mikälie, joku jakkara, jostain halvalla hankittu sitä tätä".. joo ihan ok, et kierrättää jne, mut vaikutat kuitenkin olevan aika luxus kotirouva,jolla aikaa laittaa ja etsiä päivät pitkät halpaa ja kivaa kotiin niin rupee ehkä pikkuhiljaa ärsyttää tää tyyli, aluksi vaikutti mukavan kepeältä, mut ei enää niin..
  kaikilla ei ole aikaa viettää joka viikko monta päivää kierrellen kivoja kirppareita..jotkut käy töissä.

  VastaaPoista
 7. Hei Anonyymi :) Enpäs edes tuossa kun tekstiä päästelin tulemaan niin huomannut että taisi tulla vähän toistoa... Tätäkin kotia olemme asuneet jo noin 15 v ja vaikka nyt suunnilleen muistan onko joku kaupan vai kierrätys ostos niin tarkemmin en muista kaikkia ja silläpä tuo "joku kirppari" luonnehdinta :)
  Tällä hetkellä en ole töissä mutta kyllä minullekin tuo max. kerta/viikko on jonka käyn yhdelläkään kirpparilla tai yleensäkään paljon missään muualla kuin lenkillä ja ruokakaupassa.
  Kumarrus ja kunnioitus kaikille naisille jotka taiteilevat arkea työn, kodin, lasten ja kaiken muun välissä. Minusta tuntuu että ei päivä riitä vaikka nyt tuo "työ-tekijä" puuttuu yhtälöstä...

  VastaaPoista