tiistai 15. marraskuuta 2011

Nokkospuuroa



Aiemmin kerroinkin nokkosteestä mutta kuivattua nokkosta voi ja kannattaa käyttää viherlisänä keittoihin, puuroihin, sämpylöihin tai mihin nyt itse kukin vaan keksii sitä lisätä...

Saunan lauteilla kuivattua nokkosta


Pöydällä minulla Turkin Alanyasta ostettu tuliaismortteli. Kuivattu nokkonen on siinä helppo pyöräyttää silpuksi. Mortteli nokkosineen onkin aina tuossa esillä niin muistaa sitä sitten kattilaan hujauttaa.

Faktaa ja tietoa nokkosesta löytyy googlaamalla vaikkasunkuinka. Pari pointtia: Poimi nokkonen ehdottoman puhtaalta paikalta "köyhästä" maasta (ei siis kompostin tms läheisyydestä) koska kerää nitraattia. Nokkonen on hyvin rautapitoinen eli jos hemoglobiiniarvo on korkea ei nokkosta kannata lisätä ruokavalioon.





Tämän aamun puuroainekset: Kaurahiutale, spelttihiutale, nokkos-silppu, ruusu-suola.
Kaurapuuron sekaan voi heittää ihan mitä vaan rouhetta tai lesettä. Itse tykkään kovin speltin mausta.




Ja tässäpä tätä. Ihan supernopea pikaruoka - eikä haittaa vaikka hiutaleet jäävät "al dente".


nokkosen käyttö / mihin laitan kuivattua nokkosta / nokkonen puuron seassa / kaura spelt puuro /

1 kommentti:

  1. Voi että! Viime vuonna missasin sen parhaan nokkossadon (eikös ne pidä pieninä ja tuoreina poimia?), mutta ehkä minä tänä vuonna muistan tämänkin asian ja pääsen itsekin vihdoin ja viimein hyödyntämään tämän loistavan kasvin ruoanlaitossa!

    VastaaPoista