keskiviikko 8. tammikuuta 2014

UGG -kenkien käyttökokemuksia

Minulla ei vielä omia UGG:eja ole - mutta tyttärillä on. Veeran tummanruskeat Uggit ovat käytössä  nyt  jo neljättä talvea. Lempin vaaleat Uggit kolmatta. Kenkiä on todellakin käytetty - melkeinpä kaikkina pakkaspäivinä koulumatkoilla ja koulussa. Molemmat kenkäparit ovat edelleen ihan käyttökuntoiset - sanoisinpa melkein että hyväkuntoiset.

Meille Uggit ostettiin aikoinaan joulun jälkeen -30% alesta. Lähtöhinta tyttöjen valitsemille Bailey Buttoneille on nykyisin noin 250 - eli jos Uggien hankkimista harkitset, niin alekenkiä kannattaa jo vähän kyttäillä.

Viime vuonna satuin vilkaisemaan Helsingissä Fazerin kahvilan vieressä olevaan UGG-liikkeeseen. Maaliskuun alkupuolella kenkiä myytiin yhdellä hyllyllä jopa -50% alennuksella. Kadun vieläkin kun en kiireessä (ja harkitsevana shoppailijana) ostanut silloin niitä ihan sopivia, korkeavartisia mustia UGGeja...

En ole vielä kertaakaan törmännyt Uggeihin kirpparilla tai kierrätyskeskuksessa. Pikkuisen siis aionkin pitää nyt silmiä auki. Jos vielä osuu sopivat Uggit puoleen hintaan kohdalle, niin enää en jää miettimään vaan ostan omat. Sen verran olen tytärten kenkiä kokeillut, että uskon kyllä kun sanovat Uggien olevan ihan parhaat koulukengät pakkasilla. Vanhojen koulurakennusten vetoisat käytävät ja lattiat eivät haittaa uggivarpaita.

Itselleni haluaisin Uggit "aina valmiina ovensuussa kengiksi" - erityisesti pakkaspäivien pikaisille kauppareissuille ja kyläkäynneille - ja ihan omaan pihakäyttöönkin, aamupostin ja takkapuiden hakuun.

TÄSSÄ linkissä on tosi hyvä postaus Lempi-tyttäreltä. Muutama päivä sitten hän listasi omia huomiotaan Uggeista. Jutussa on myös hyvät "ennen ja jälkeen" -kuvat, joista kenkien tilanteen näkee parin vuoden käytön jälkeen.

Ennen ja jälkeen.


aidot uggit / ugg australia / ugg ale / uggit käytössä / ugg kengät / 

19 kommenttia:

  1. Ystäväni vannoo UGGien nimeen. Niissä ei kuulemma koskaan palee varpaita. Ei edes silloin, jos joutuu seisomaan 4 tuntia pakkasessa paikallaan.

    Yhden miinuksen on kengistään löytänyt. Ne on niin hyvät, ettei voi ostaa uusia kenkiä millään tekosyyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Ansku :)

      Samaa mieltä ovat tyttäret. Välillä luokkahuoneet ovat tosi viileitä - eli talvisuosikeiksi ovat nousseet paksut, isot miesten villapaidat ja Uggit.

      Kipaisen välillä postin Lempin Uggeilla. Tuntuvat ihanilta paljaisiin varpaisiin - on kuin pumpuliin upottaisi jalat

      Poista
  2. Uggit on lämpimät, mutta minä en ainakaan pysy omillani pystyssä (toisin kuin tyttäresi, olen sitä mieltä, että ovat kyllä todella liukkaat) eli yleensä mulla on jalassa Emut joissa paljon parempi pito - ja Uggit lojuu kaapissa tyhjän panttina
    nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nina :)

      Uggien liukkautta en osaa vielä niillä minun postilaatikolle suuntautuneiden lenkkien perustella arvioida. En minäkään Uggeja varmaan lenkille laittaisi. Olisivat vaan ihan täydellisen oloiset "nopeasti jalkaan" -kengät joilla voi hypätä jäiseen autoon pikareissulle kauppaan tms...

      Minulla oli ennen vanhat Eccot oma-piha-kenkinä. Alkujaan kengät oli vanhimman pojan - silloin kun oli ala-asteella - nyt 24v :) Viime talvena ne oli pakko heittää menemään kun molemmat pohjat halkesi ihan lopullisesti. Ne oli lämpimät ja vähän liian isotkin - väliin mahtui ylimääräiset villasukat.
      Mutta se hetki kun heitti kertakaikkiaan loppuunkäytetyt kengät roskikseen - se oli hieno hetki.
      Se on harvoin kun enää nykyään voi sanoa ihan totaalisesti loppuunkäyttäneensä jonkun vanhan vaatteen tai kengät. Muistan edelleen ne mummolan tiskirätit, jotka oli aina niitä persuksista puhkikuluneiden miesten pitkien kalsareiden lahjekappaleita...

      Poista
  3. Minulla on sama malli vaaleanpunaisina:) Mutta liukkaat ovat sopivalla kelillä ja sisälle mennessä myös pitää varoa, jos lattia on liukas, muuta vikaa en kyllä keksi. Omani ovat nyt neljättä talvea käytössä, mutta aika vähällä käytöllä ovat kyllä olleet etenkin tänä talvena, kun ei kovin märillä säillä raski käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :)

      Minäkin ihastelin netissä niitä vaaleanpunaisia... Tytöt ovat vissiin mieltä, että kannattaa valita väreistä joku tummempi - jos vain yhdet omistaa.

      Minulla on yhdet Palmrothin saappaat, joiden korko ihan keräämällä keräsi lumipaakin alleen. Se oli kanssa viheliäinen ilmiö. Lunta oli pakko aina välillä hangata johonkin rappuralliin kesken kävelyn ja se jäinen lumikökkö kannan alla vaati sulattelun kun meni sisälle. Suutarilla vaihdatin kannat - nyt toimii :)

      Poista
  4. Tyttärelläni on mustat pitkävartiset UGGit jo neljättä talvea käytössä ja ovat kuin uudet. Ostin kenkien kanssa samaan aikaan UGGien oman pesuaineen ja suojasuihkeen, niitä kun käyttää pari kertaa talvessa niin pinta pysyy hyvänä. Seuraavat kengät ovat kuulemma sitten nuo Bailey Buttonit.

    Itselläni on Crocsit, malli Women’s AllCast Luxe Duck Boot ja ne ovat ihan täydelliset. Mukavuuden lisäksi pitävät myös vettä eli ovat helsingin loskatalvessa korvaamattomat =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mape :)

      Siellä Fazerin kahvilan nurkilla UGG-kaupassa oli just viime vuonna ne mustat pitkävartiset puoleen hintaan... Silloin vielä oli harkintavaihe päällä ja jätin ne. Toisaalta lyhyet on kätevämmät sipaista nopeasti jalkaan - pidemmät lämmittäisi koko säärtä... Jätän tämän kohtalon päätettäväksi - kummat ensin alesta löytyy :)

      Meillä tyttöjä on ärsyttänyt Bailey-mallissa varren suun rullaantuminen. Toisaalta se näyttää ihan kivalta... Ottakaa se kuitenkin huomioon, jos sitä mallia harkitsette.

      Suojaus on kyllä tärkeä juttu - tietysti kaikkien kenkien kanssa. Meilläkin tytöt taisivat alkuun ostaa Uggien omaa suoja-ainetta. En ole kysynyt, millä nyt suihkuttelevat.

      Poista
  5. Olen aktiivinen plogisi lukija ja kokeilen paljon reseptejäsi (vehnäjauho/ruisjauho aineilla, oman maan viljaa, naapurustossa mylly...) ja ne toimivat tavisjauhoillakin :)
    Psylliumin löysin palstasi kautta ja nykisin lindströmmin ja muut kasvispihvit krouveilla raasteilla pysyvät koossa ja mieskin (vannoutunut vain lihaa minulle ihminen) jopa pyysi niitä "kasvispyöryköitä blogia muokaten)..
    Myös nuo puutarhajutut on ihania (joitain vinkkejä olen ottanut käyttöön, mutta kun tuo viljely on leivänansainta keino, niin peltotöiden jälkeen haluaa pihalle sellaista huoletonta helppoa peppipitkätossumentalitentilla helposti, ehkä hyvääkin....).
    Tämä kuuluu kommenttiosaston kiitos osioon.

    Noista kirppisosotoksista. Niitä on ihanaa lukea, koska itsekkin paljon kirppistelen. Lähteekö teiltä (tarkoittaa muutakin perhettä)/sinulta (uskallan sinutella?) paljon kiertoon ostoksia?
    Millä perusteella ja minne (kysyn, kun itseni pitäisi vääränkokoista vaatetta ja vikaostoskippoja laittaa "jonnekkin"). Toki jos vikaostoksille löytäisin tuunausvinkkejä, sekin helpottaisi.
    Tämä kuuluupi kommenttiosaston, juttuaiheiksi toivotaan osioon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista :)
      Luulin että suurin osa ruokajuttujen lukijoista etsii minulta nimenomaan näitä viljattomiksi viriteltyjä vaihtoehtoja. Kiva kuulla että toimivat ihan peruskaurallakin :)

      Psyllium on kyllä ihan supertuote. Laitan siitä vielä enempikin huomioita kunhan ehdin.

      Oih - minä kun saisin vähän lisää lääniä ja peltoa - nyt saa koko ajan taistella rajojen kanssa kun kaikkea ei mahdu tälle pienelle läntille :)
      Sinulla on sitten ihan täydelliset olosuhteet - saat tuoretta hyvää ruokaa läheltä.

      Kiitos juttuvinkistä. Minä tosiaan ostelen hiukan harkitsemattomastikin - mutta ainoastaan kierrätyskeskuksesta ja kilohintaan. Ajattelen että se on minulle vähän niinkuin harrastus - ja saa harrastus vähän maksaakin. Meidän kierrätyskeskuksessa käytännössä kaikki tekstiilit on kilohinnalla - eli 4e/1kg. Riippuu tietysti kankaiden laadusta, mutta alle kympillä saa käytännössä muovikassillisen vaatetta sun muuta. Ja jos nyt keskimäärin sen kympin pistän kerran viikossa kierrätykseen, niin teen minä hyviä löytöjäkin jotka tulevat suurimmalta osin käyttöön. Täällä on kuitenkin viisi naista - Anette kun on aina mukana jakamassa pottia :)

      Ostan usein liian isojakin vaatteita - jos ovat hyvää materiaalia, pistän osan talteen tuunausta odottamaan. Käytänkin usein omaa kokoani isompia paitoja ja neuleita - jopa miesten osastolta :)

      Ja mihin hutiostokset tai kuluneet tai muuten hylätyt: Tyttäret ovat välillä pitäneet kirppispöytää, mutta nykyisin ei tekstiili enää oikein tee kauppaansa - vaikka miten halvalla laittaa. Vien käytännössä kaiken ylimääräisen oman paikkakuntani kierrätyskeskukseen. Ei sillä etteikö minulla vieläkin ylimääräistä tavaraa olisi :D
      Mutta semmoisen mistä ihan varmasti tietää että ei tule ikävä. Materiaalit eivät kelpaa edes sinne jemmalaatikoihin odottelemaan uudistusideaa.

      Teenpä juttua joskus aiheesta - mitä muut ovat mieltä kirppareista - mitä siellä liikkuu ja mihin hintaan. Hyvä idea - kiitos sinulle.

      Oikein mukavaa alkanutta vuotta - tästä se taas lähtee :)

      Poista
  6. Mua kiinnostaisi UGGien ekologisuus. Tai vielä enemmän se, millaisissa oloissa elävistä lampaista ne on peräisin. Käsittääksenihän ne on sellaset "lammas nurin"-kengät - siis nahka villoineen ja tavallaan käännetty niin että se lampaan "pinta" onkin kengän sisus. Kun huolettaa se mulesing siellä Ausseissa... että mahtaako UGGit saada sen suhteen puhtaat paperit - osaatko sanoa tähän mitään?

    Mulla ei ole UGGeja, vaikka vuosikaudet olenkin himoinnut niitä suklaanruskeita pitkävartisia nappikenkiä... aah, miten kauniit!! Hinta vaan tulee pahasti vastaan. Olen tosin joskus jostain nettikaupasta nähnyt ne jopa niin halvalla kuin n. 60€, mutta en uskalla ostaa sikaa säkissä koon suhteen. Olen mielestäni joskus käynyt kenkäkaupassa sovittamassa ja koko 36 on mulle iso, ja aina ne koot taitaa siitä alkaa.

    Olen käyttäjäkokemuksena kuullut että ovat lämpimät, mutta todellakin toooosi liukkaat. Ja kehuja just noiden mainittujen Emujen suhteen, että ovat just siksi paremmat. kun eivät ole liukkaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heli :)

      Tunnustan että eläinten hyvinvointi on nyt jäänyt minulta tutkimatta. Tässä linkki Uggin tiedotteeseen aiheesta. http://www.deckers.com/company/corporate-responsibility/animal-welfare

      Totta lienee on ainakin se, että lampaita kasvatetaan pääasiassa lihatuotannoksi - niinkuin suurinta osaa muitakin eläimiä. Sillä en ole koskaan vienyt tätä omaa aktivismia niin pitkälle että luopuisin kokonaan nahkakengistä tai ylipäätään nahkatuotteista huonekaluista lähtien. En tiedä - on vähän hankala aihe kokonaisuudessaan pohtia...

      Jos sinulle mahtuu koko 35 niin katso lasten malleista. Ne taitavat olla edullisempiakin kuin aikuisten ja niissä tuntuisi olevan paremmin tarjouksiakin nettikauppojen puolella. Monessa nettikaupassa on ilmainen palautus - eli vaivaa vähän tulee jos eivät ole sopivat mutta eivät rahat mene hukkaan.

      Poista
    2. Kiitos linkistä, vaikuttais ainakin ton perusteella että nimenomaan vastustavat mulesingia ja kaikkea muutakin epäeettistä. Se on hyvä se!

      Jospa minä joskus sitten kanssa ne UGGit saisin... täytyiskin kokeilla lasten kokoja. Niihin kun ei tartte sitä villasukkavaraakaan, mikä monesti pelastaa muuten liian isot kengät. Feikki-vastaavat meillä on, tykkään niistäkin malliltaan, mutta ovat käytössä tosi hiostavat eivätkä varmaan järin lämpimät.

      Poista
    3. Moikka! Valitettavasti Uggien tekemiseen kasvatetuille lampaille tehdään myös tätä mulesingia. Ja lampaat lähetetään Australiasta laivalla Aasiaan, vielä tarkemmin Kiinaan jossa eläinsuojelulakeja ei ole olemassa ollenkaan. Lampaita siis nyljetään elävältä. Eli eettinen tuote Ugg-kenkä ei missään nimessä ole.

      Poista
    4. Kiitos anonyymille tästä tiedosta!! Lopetan siis haaveilut tähän paikkaan. Voi että mikä peto ihminen voikin olla... ihan sietämätöntä ja hirveää!! =(

      Poista
    5. Hei Heli :)

      Meillä on nyt kahdet UGG:it - enkä nyt niitä lähde kuitenkaan hävittämään. Tietysti asioista pitää ottaa selvää, mutta ei kai tavan tallaajalla ole edes mahdollisuutta saada totuutta irti kaikesta...

      Anonyymin kommentti on tärkeä sekin, mutta tietysti tarvitsisi tuekseen virallisia linkkejä ja faktaa joista lukijat voivat halutessaan tutkia aihetta tarkemmin ja tehdä sitten omat ostopäätöksensä.

      Minäkään en ollenkaan ole mikään pesunkestävä ekoilija... En osta lihaa, mutta kirpparilta nahkakenkiä ja -laukkuja kyllä. Enkä ihan oikeasti pysty selvittämään jokaisen kirpparironttosen nahkan historiaa tai pohjakumin koostumusta.

      Eläinten huonoa kohtelua en hyväksy ja lihan tehotuotantoa en kannata. On paljon asioita, joihin otan kantaa omilla ostotottumuksillani - ja osin niitä tuon esiin täällä blogissakin - kuten nyt vaikka se valkoinen sokeri, minkä en usko tekevän mitään hyvää kenellekään.

      Vaatteiden osalta minun ekoilu on pitkälti sitä, että en osta käytännössä mitään uutta. Ja jos ostan, niin sitten laatua ja kestävää - yleensä niillä brändeillä on sitten ainakin jollain tasolla asiat paremmin hoidossa kuin ihan halpistuotannossa? En tiedä tietysti sitäkään..

      Poista
  7. En minäkään ajattele, että nyt pitäis hävittää joku joka on jo hankittuna. Mutta nyt kun asiasta on enemmän tietoa, en enää haaveile sen ostamisesta kuitenkaan. UGGit on minusta kauniit, olen niitä himoinnu monta vuotta... mutta jos tiedän (edes mahdollisuudesta) että niiden takana on tuollaista julmuutta, suosiolla unohdan koko asian. Ehkä voisin alkaa haaveilemaan vaikka niistä kotimaisista huopalapikkaista... ovat hintatasoltaan samaa luokkaa kuin UGGit. Toisaalta haaveiksi nämä minulla tuppaa jäämään... ei mulla tollasia rahoja ole laittaa kenkiin kuitenkaan. =)

    Ja vaikka minäkin periaatteessa koitan elellä eettisten arvojen mukaan, se tuskin todellakaan joka asiassa toteutuu. Syönhän minä lihaakin, vaikkakin aika vähän. Enkä joka asiassa muista ees ajatella näitä juttuja... Toisaalta minusta on ajoittain tosi ahdistavaa, sanotaan nyt ihan vaikka sellanen tapaus kuin se, että tarvitsin vessaan käsisaippuan. Nainen minussa olis tahtonut ihanan tuoksuisen nestesaippuan. Sisustaja minussa olis tahtonut kauniin pakkauksen ja saippuan värin sen ihanan tuoksun lisäksi. Ja ekoilija minussa ei voi ostaa sitä muovista putelia, kun vaihtoehtona kuitenkin olis paperiin kääritty palasaippua... johon siis päädyin. Lisäksi ostaisin mielelläni jonkun luomumerkin saippuaa/shampoota/mitä milloinkin, mutta olen todennut ne a) kauhean kalliiksi ja b) ei todellakaan hintansa väärtiksi. Joka kerta shampooveden valuessa viemäriin koen syyllisyyttä ja tuskaa siitä, että käytän aineita, joissa on parabeeneja ja sinne ne valuu luontoon... ne on pahaksi paitsi mulle itselleni, myös ympäröivälle luonnolle. Ei oo aina todellakaan helppoa, ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :)
      Samoja aiheita tuskailen minä joka päivä. Tajusin, kun kirjoitin haastepostausta, että siihen kuvaamani ajanjakson aikoihin eivät vielä nämä ekojutut olleet ollenkaan yleisessä tiedossa, enkä minäkään niillä päätäni vaivannut koskaan - en edes tajunnut moisia miettiä. Ja silloinen elämäntilanne ja -tapa oli kyllä niin lähellä totaalista länsimaista niukkuutta kuin vain voi kuvitella :)

      Tilanteen mukaan on vaan mentävä. Pää siinä ainakin minulla sekoaa, jos alkaa kaikkea liikaa pohtimaan...

      Yritetään vaan elää kaikkien kompromissien kanssa :)

      Poista
  8. Mä ostin ja tilasin zalandolta uggit ja valitettavasti koko kengän pohja repesi :( ehdin vain 4kk käyttää :( ehkä sain sitten jonkun valmistus virhe kengät tai jotain :( nyt harmittaa kun rahat meni hukkaan :/ ilmoitin zalandoon tästä ja sieltä pahoiteltiin ja sanottiin vain että seuraavasta tilauksesta 15 % alennus ..... No seuraavaa tilausta tuskin tulee .... Outoa että näin kävi kun luulisi että uggit ovat todella laadukkaita

    VastaaPoista