torstai 30. tammikuuta 2014

Retro kömpii yläkertaan

Tämä harkittu verhokokonaisuus löytyy meidän kellarista, joka on yhdistelmä ompeluhuonetta, askartelutilaa sekä vaate- ja kaiken muunkin varastoa. Kuoseina Finn Helen Helenius Oy:n Käräjäkivet, Tropiikki ja Viola. Punasävyisestä kankasta puuttuu valmistajamerkinnät.
Ei täällä ikkunoita ole - mutta iso teräksinen öljysäiliö...


Asuinkerros on tähän saakka ollut aika hillitty kuoseiltaan - mutta ei ole enää kauan :)
Löysin kierrätyskeskuksesta parisen viikkoa sitten neljä pitkää villakankaista retroverhoa yhteishintaan 10. Tähän mennessä olen saanut viriteltyä takkahuoneeseen koeripustuksen Ikea Dignitet -verhovaijerista ja yhdestä verhosta. 
Hyvältä näyttää. Kunhan saan vielä haettua muutaman puuttuvan vaijerituen ja lyhennettyä verhot, niin minulle niin rakkaat retrokuosit valtaavat ensimmäisen seinän yläkerrastakin.

Tunnistatko kuosia? Verhoissa ei ole mitään valmistajamerkintää. Materiaali on paksua ja painavaa villa- (tai villasekoite) kangasta.

Olkkarin sekamelska eri vuosikymmeniä ja kierrätyslöytöjä. Kukkapuron Karusellituolit hintaan 50/kpl ovat yksi parhaita "päivän löytöjäni". Sisustus Intron valmisverhoista olen myös tykännyt, vaikka ovatkin hillityn beige-valkoiset - 4/kpl kierrätyskeskus. Käytin näitä samoja verhoja myös makkarin pintarempassa - korvasin niillä vanhat komeron ovet.
Minkähän säväyksen tämä tila saisi Finn Helenin väri-ilottelulla... On minulla jemmassa verhoja - vielä kokeilen.
Muutaman viikon takainen verhoviritykseni tietokonenurkkaukseen - täällä kökötän nytkin - nurkan takana :)
Tämä valkoinen verho oli tytärten valinta - itse olisin ripustanut Konttisen retroverhon...
Tuolin verhoilu kävi pesukoneessa. Nyt pähkäilen, millä ihmeen tempulla saan päällisen takaisin paikalleen - pois se kyllä lähti...

retro verhot / retroverhot / Finn-Helen / Helenius Oy / Kaarina Kellomäki / Viola kuosi / Tropiikki kuosi / Käräjäkivet kuosi

8 kommenttia:

 1. Kyllä nuo Kukkapurot ovat käsittämättömän hyvä löytö, jopa minä joka olen kantanut hullun halvalla vuosien saatossa mm. Tapiovaaraa kotiini, viherryn kateudesta (vielä enemmän kirpasee, kun ajattelen, että olet löytänyt ne mahdollisesti jostain täältä lähikierrätyksestä ;) No, lohduttaudun tämän vuoden jätelavalöydöllä, Artekin sermillä, jonka kannoin vuoden alkajaisiksi, juoksulenkin päätteeksi kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anna :)

   Minä en välttämättä tunnista kaikkea Tapiovaaraa - yleensäkin olen aika laiska katsomaan muutenkaan kierrätysten huonekalutarjontaa. Uusi paita on aika pieni kompromissi, mutta tuolin sovittelu peräkonttiin - tai kotiin vaatiikin jo vähän miettimistä :)

   Artekin sermi on huippulöytö sekin. Jotain hienoa sermiä minäkin olen etsinyt kellarivessan sisustukseen - en edes arvaa haaveilla Artekin sellaisesta :) Eikä täällä maalla muutenkaan mitään roskalavoja ole, vaikka kuinka kävelisi iltapimeässä lenkkiä...

   Onneksi olkoon vuoden ensimmäisestä hyvästä löydöstä :)

   Poista
 2. Hieno verhoseinämä kellarissa! Mattokin sopii tuohon ihan just.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Harkintaa käytettiin niin, että etsittiin kankaista näitä lyhyempiä verhonpätkiä. En tietenkään olisi täyspitkiä verhoja lyhennellyt tähän tarkoitukseen. Ja kun neljää lyhyttä värikästä ei ollut, niin valittiin sitten Lempin kanssa neljä erilaista. Matto on mummon roskakatoslöytö :)

   Poista
 3. Minä olen kiskonut sohvanpäälliset paikalleen aavistuksen kosteina (siliävätkin siinä hyvin, kun ovat ihan pikkiriikkisen kosteita) ja työhanskat käsissä. Sellaset hanskat siis, missä on vähän kumimainen se pinta... ei lipsu kangas, eikä katkeile kynnet taikka nirhaannu nahka rystysistä. Hanskat on oikeesti tosi hyvä apu tuohon hommaan! (Ja mies, sekä kenties myös naapurin mies, joka on parikin kertaa sattunut sopivasti paikalle hikoilemaan päällysiä takaisin paikoilleen...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Heli :)

   Jos tämä vielä ensi kesänä on tässä jamassa niin kutsun sinut hätiin :)
   Kerran tätä reuhuttiin ja yksi sauma jo repesi - odottaa nyt korjausta... Että ei olisi minusta ja minun hermoista verhoilijan hommiin...

   Kiitos hanskavinkistä - kokeilen vielä niillä.

   Poista