perjantai 3. tammikuuta 2014

Marimekko vs. Desing Konttinen


Vuoden ensimmäinen tuunaus kotona: Verho tietokonenurkkaukseen - Marimekko 1986, Maija ja Kristiina Isola - Salaisuus. Löytö kierrätyksestä jo aikaa sitten.


Verho on luonnossa valkoisempi mitä kuva antaa ymmärtää


Kokeilin seinälle kolmea erilaista verhoa - tyttäret äänestivät Marimekon Salaisuuden puolesta. Minä olisin valinnut tämän: Desing Raili Konttinen - villakankainen pehmeäsävyinen retroverho.


Tätäkin harkittiin: Tampella, Design Marjatta Metsovaara, Miranda.

Ikkunaseinällä ei ole aiemmin ollut verhoa - eikä edes minkäänlaista verhotankoakaan. Kiinnitin ikkunaseinälle Ikea Deka verhovaijerin. Mukana pakkauksessa on seinäkiinnikkeet nipistimet ja kolme metriä teräsvaijeria - koko systeemi kustantaa 3.99.  Tarvitsin muutaman lisänipsun -  Riktig verhonipistimet 24kpl / 2.99.


Marimekko / retro-verho / retroverho / retroverhot / Ikean verhovaijeri / Tampella / Metsovaara Marjatta / Marmekko Salaisuus 1986 / sisustus /

5 kommenttia:

 1. Oih, konttisen retro! :) tuo laitettu on jotenkin aikuismainen, kaunis sekin kyllä!! Tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin olen minäkään Konttisen tekstiilejä löytänyt. Se oli kyllä tähän nurkkaukseen kokeiluista verhoista suosikkini - ainakin nyt talvella - ihanan lämpimät sävyt ja laskeutuva villakangas. Laitan siitä isomman kuvan joku päivä.

   Salaisuus -verhoja minulla on kaksi. Kierrätyslöytöjä tietysti nekin - niinkuin kaikki kankaani :)
   Tässä nurkkauksessa verho ei ole "verho" - vain pehmennys ikkunaseinälle. Ja tarkoitus on nyt yrittää löytää paikka edes osalle kellarin laatikoihin jemmattuja ihania kankaita. Kankaat ja kirjat - niitä en voi kirpparihintaan vastustaa :)

   Poista
 2. Kauniit verhot. Vähäeleiset, rauhalliset. Niihin et varmaan kyllästy heti. Voimakaskuosiset ovat tietysti pirteät, mutta hallitsevat liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa :)
   Tämä oli tytärten äänestyksen tulos. Ihan eri ilme tuli tällä valkoisella verholla ja ruokailutilasta siiretyllä Ikean valaisimella, kuin Konttisen verholla ja rottinkivalaisimella. Molemmat kyllä omalla tavallaan hyviä. Eikä ollut kallis remontti :)

   Poista
 3. Design on kaunista -

  VastaaPoista