keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Ootpa lihonuSeurasin eilen kuntosalilla kanssa kahden kaveruksen kohtaamista.

-Terve! Ootpa lihonu sitten viime näkemän! HOHHOHHOO... Iso nauru molemmilta miehiltä...
-Terve pitkästä aikaa. Se on kun vaimon kanssa tulee istuttua illat sohvalla... Myötäilevää nyökyttelyä...
-Katoitko muuten eilen sen JYP:in pelin?

Kahdessa lauseessa kaverin lihominen on todettu ja siitä on keskusteltu. Raikuva nauru kertoo, että se ei ole yksi elämän vakavimpia asioita. Myötäilevä nyökyttely paljastaa, että molemmat miehet ymmärtävät miten helppo on jäädä vaimon kanssa sohvalle. Se, että keskustelu käytiin kuntosalilla, kertoo että terveyden vaalimisen tärkeys kuitenkin tiedostetaan ja että sen eteen tehdään jotain. Lihomisesta oli kuitenkin kahdessa lauseessa puhuttu ihan riittävästi - siirryttiin tärkeämpään, eilisen pelin tuloksiin...

Oletko ikinä kuullut kahden naisen sydämellisen naurun säestämää kohtaamista, jossa ilon aiheena on toisen huomattava lihominen? Minä en ole. Enkä muistaakseni koskaan ole mitenkään huomauttanut naispuolisen ystävän tai hyvänpäivän tutunkaan lihomisesta - laihtumisesta olen kyllä kehunut...
Paino voi kuitenkin olla ongelma myös, jos se ei suostu nousemaan - sitäkin tilannetta olen seurannut läheltä.


Viikkolista taas hiukan hämää - paino kävi jostain syystä ihan liian alhaalla. Tänään se oli osapuilleen takaisin suunnittelemassani tahdissa. Noin 300g viikkopudotus pitää aineenvaihdunnan virkeässä toiminnassa - eli minulla paino on nyt pudonnut hiukan liian nopeasti.

Ihmettelen kyllä, miten helposti muutama kilo on hävinnyt. Olen kuitenkin syönyt ihan tavallista ruokaa (minulle tavallista :) eikä liikuntaa ole ollut ohjelmassa yhtään enempää, kuin tavallisen tallaajan suositusmäärä. Salilla olen saanut tuloksia parannettua - joten lihaksia kuuri ei toivon mukaan ole verottanut.

Ehkä ruokavalio ja -aineet vaan ovat osuneet sopiviksi keholleni? Olen ollut tosi virkeä - herään ilman kelloa ennen kuutta ja salilla olen seiskalta. Sokereiden ja gluteenin kanssa olen ollut tiukkana - gluteenia ei ollenkaan, ripaus intiaanisokeria vain silloin, kun se kuuluu välttämättömänä osana johonkin leipomukseen.
Vihreää teetä kannullinen aamuisin, Argital juotava savi myöskin heti aamulla tyhjään vatsaan, päivällä yrttiteetä, ruokarytmi - viisi kertaa päivässä, paljon marjoja, hyvät öljyt, sauna iltaisin, kuivaharjaus, ajoissa nukkumaan...

Eilen tein gluteenitonta kuivakakkua - ideana kookoshiutaleet ja kaakaonibsit. Setti oli hyvä, mutta koostumus hiukan liian murea. Viilailen vielä ja laitan sitten ohjetta teillekin :)

laihdutus / dieetti / gluteeniton dieetti /

6 kommenttia:

 1. Naisille toi lihoomis asia on aina ollu tabu. Itsestään voi kyllä sanoa, että "olen lihonnu", mutta toisen sanomana...nou, nou, nou :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maelka :)

   Eikö ole kumma juttu... Salilla kuulee jatkuvasti miesten kesken läppää "sisäkumin paistamisesta" (kaljuuntuminen), harmaantumisesta, vatsan koosta...

   Naisia ei yhtään naurattaisi heitot mummoviiksistä tai keski-iän hiuskadosta...
   Kerran elämässäni olen erehtynyt onnittelemaan puolituttua olemattomasta raskaudesta - en tee samaa virhettä toiste - nolo homma.

   Poista
 2. Hei ja kiitos inspiroivasta blogista! Olisi mukavaa saada postauksia joissa kuvaat ja kerrot päivän syömisistäsi ruokapäiväkirjan muodossa. On aina hurjan mielenkiintoista päästä kurkistamaan toisten ruokalautasille ja erityisesti sinun ruokasi kiinnostaisivat. Itse vatsaongelmien takia käytön gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota ja välillä on hankala keksiä mitä sitä söisi, erityisesti aamu,ilta ja välipaloina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :)
   Tottakai järjestyy sellainen postaus. Mitään kaloreita en laske mutta lautaskuvat tai reseptit kyllä järjestyvät. Koitan viikonloppuna muistaa kuvata lautaset.

   Aika yllättäviä välillä toisten syömiset. Minulla on käsitys, että syön loppujen lopuksi aika paljon - tai ainakin suuria annoksia. Tuntuu että jotkut kavereista eivät syö oikein mitään ja silti tuskailevat painon kanssa.

   Minulla ei suurempaa ylipainoa ole koskaan ollut, mutta näitä viiden kilon tsemppauksia kyllä. Nyt tuntuu että paino lähtee ihan itsestään - kasvoistakin huomaa että aamuturvotusta ei enää ole. Gluteenittomuus taitaa olla minulle se niksi.

   Poista
 3. :D Naisen mieleen tuo aiheuttaisi kyllä varmaan syvät arvet, mutta miehille voi toimia, ihailen.
  Oma ihmiskokeeni osoitti taannoin, että ruokavaliolla lähti 9kg, liikunnan aloittamisella (3-4 krt viikossa noin tunti aerobista ja / tai kevyttä lihaskuntoa) lähti sen jälkeen helposti 3 kg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei -V- ja kiitos kommentista :)

   Kyllä - en ikinä moista heittäisi naiselle. Monelle miehelle olen kyllä jotain vastaavaa huomauttanut - tietysti vain läheisille, mutta kuitenkin. Miesten maailma on kieltämättä erilainen ainakin tuon painoasian kanssa :)

   Miten vaihdoit ruokavaliota, kun pääsit noin hienoon tulokseen?

   Kyllä ruokavalio on painohommassa se ykkösjuttu - liikunta sitten tukena ja kehon muokkauksena.
   Ruoka tietysti vaikuttaa tosi paljon myös psykeen. Huomaan itsessäni ihan selkeästi, miten höttöruoka lamauttaa ja masentaa. Siitä kierteestä on hommansa irtautua, mutta jos edes kerran pääsee tuntemaan millainen olo voi parhaimmillaan olla, niin lipsumistenkin jälkeen on taas helpompi tsempata.
   Uskon, että sokeri on se pahin myrkky - niin keholle kuin mielelle. Enkä sillä nyt tarkoita ylipäätään hiilareita, vaan lisättyä sokeria. Olen löytänyt netistä reseptejä, joissa pikku vuokalliseen mokkapaloja tai muutamaan kuppikakkuun on käytetty 10dl sokeria. Kaatamalla sen määrän pöydälle näkee konkreettisesti paljonko se oikeasti on - luulisi herättävän miettimään. Moni ei ehkä hahmota määriä kun ne lisätään desimitalla taikinaan - ensin taikinapohjaan ja toinen mokoma päälliseen.
   No, siitä sokeriaiheesta en nyt enempi vaahtoa - vaikka onkin minulle yksi sydämen asia :)

   Poista