lauantai 19. marraskuuta 2011

Ongelmallinen eteisaula...

Ja nyt pari askelta eteenpäin aiemmin esitellystä tuulikaapista. Yksi meidän talon tyhmimpiä ja tylsimpiä ja hankalimmin sisustettavia nelöitä...
Tähän olen kokeillut vaikka mitä... Tuoleja, ruukkuja, jalkalamppuja, tauluja, peilejä... Mikään ei ole ikinä ja koskaan näyttänyt luontevalta.
Tämä Elfa liukuovikomero on nyt ollut tässä jonkin aikaa. Ajattelin että tästä ei millään saa kivannäköistä tilaa niin laitetaan nyt edes sitten järkevää komerotilaa.

Eli nyt olen ottanut tuosta käytäväseiniltä pois taulut ja yhden Ikea kultakehyspeilin. Aulatilassa ongelmana kaksi alkavaa käytävää, kolme ovea ja tuulikaapin oviaukko. Jotain uutta ideaa tähän nyt lähdettävä kehittelemään...Aula tuulikaapista kuvattuna. Jatkuu käytävänä takkahuoneen suuntaan, oikealla käytävä olohuoneeseen.
Ikea joku juuttimatto. On nyt nurinpäin, säästän sitä puhdasta oikeaa puolta jouluksi :D
Ja tämä Elfa komero joka kyllä oli sitten loppujenlopuksi yksi onnenkantamoinen ostos...
Kodin Ykkösiltä tuli jokunen vuosi sitten alennuskuponkeja joilla yhden tuotteen sai ostaa määrättynä päivänä -40% alennuksella. (Nykyisin tuo kuponki on ollut -30%). No odottelin kuitenkin aikani sitä -40% kuponkia ja maagisena päivänä sitten tilasin ja maksoin kauan harkitsemani ovimallin, joka ei siis ollut tämä...

Valitsin jonkun kohtuuhintaisen puu-lasi yhdistelmän mutta muutaman päivän kuluttua sain soiton Elfan konttorista jossa pahoiteltiin tilannetta että tilaamani malli ei enää ole tuotannossa. Virheestä korvauksena sain valita samaan hintaan minkä mallin haluan :D Yes, enää en sitten valinnut sitä edullisinta vaan tämän alumiinikehystetyn Prima-Trio liukuovipaketin.
Decor laatikot tilasin eri kerralla kun samaisessa Kodin Ykköset liikkeessä sai -20% alennuksen kaikista Elfa tuotteista.
Komero olohuoneen käytävältä kuvattuna
Oikeassa reunassa Decor liukukorit. Alimpana kolmelle tyttärelle jokaiselle syvä kenkäkori, ylimmät viisi matalampaa koria ovat meille jokaiselle yksi oma huivi / lapanen / hattu kori


Keskellä komerossa tankoja kahdessa tasossa. Ylhäällä omat jakkuni ja lyhyet takit, alhaalla lasten takkeja
Vasemmalla tilaa omille ja tyttöjen pitkille takeille. Tuolla komeron takaseinässä vanha komeroaukko. Jäi nyt sinne piilojemmaksi ja siellä lasten pelejä ja askaretelutarvikkeita.
Aula kuvattuna tuulikaapin suuntaan. Olisiko tuohon oven viereen ihan typerä idea Ikea Hovet alumiinikehyspeili? Vai tätä kulmikkuutta pehmentämään iso pyöreä peili?


Käytävä aulasta olohuoneeseen.Käytävä aulasta takkahuoneeseen.


Ja suunnitelmia ei ole muita kuin:

IKEA Hovet peili 78 x 196 cm alumiinikehys.
HOVET Peili, alumiini Leveys: 78 cm Korkeus: 196 cmNauroin juuri tyttäreni Lempin viimeisimmälle blogijutulle :) Käykää kurkkamassa Lempin täytekakku :) Linkki TÄSSÄ

4 kommenttia:

 1. missä sun miehen takit ja tavarat?

  VastaaPoista
 2. Hei Anonyymi :) Tuossa takkahuoneen käytävällä on vaatehuone joka on sitten miehen valtakunta. On sinne tosin tungettu matkalaukut, minun ja tyttöjen talvisaappaat, ylimääräiset matot ja muutakin sälää. Omat "sisävaatteeni" säilytän makkarin kaapeissa.
  Yritin pitää tuon aulakaapin syvyyden mahdollisimman pienenä ja siksikään en sitten alunperinkään aikonut sinne miehen hartioista leveämpiä takkeja sijoittaa. Nyt tuo syvyys on aikalailla hilkullaan ja huonosti asetellut takit tuppaavat jäämään oven rakoon. Tilannetta voi korjata siirtämällä takkitankoja 5-10 cm seinän suuntaan, operaatio onnistuu pienillä metallitöillä kunhan vaan saataisiin aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 3. Mie ottaisin nuo puurimat seiniltä pois, maalaisin valkoiseksi seinät. Käytävä osaan vaakaraidallinen matto (antaa leveyttä).Jos budejetti antaa myöten purkaisin nuo kaariovet,listat ovien päältä.Nyt kyllä tullee hieman "hotellimainen" mieleen....Peili sopii hyvin,nurkkaan voisit laittaa viherkasvin tms.Seinille valkokuvakollaasi johon oivaan kohtaan.

  VastaaPoista
 4. Hei Lennu :) Jep, tämän talon oli edellinen asukas remontoinut joskus 80-luvulla ja nämä kaaret ja boordit sitä perua... Vaatii kyllä ihan isomman perusrempan jos näistä yrittää päästä eroon. Sehän nyt ei periaatteessa sen kalliimpi remontti olisi kuin uutta levyä ja maalia pintaan mutta koko talo pitäisi melkein sitten tyhjentää kun näitä kaaria on olohuoneessakin ja ei nyt millään saunan jälkeen viittis :D
  Nuo pikkukaaret ovien päältä kyllä lähtevät helpommin ja niiden kohdat voi ihan paikallisesti korjailla. Sen taidan tehdä. Tuon vaakapalkin kanssa on ongelmana se että seinän ylä-ja alaosa ovat eri materiaalia joten sitäkään korjausta en nyt näin pikaisesti pysty tekemään. Alaosan voin maalata valkoiseksi jos sillä paranisi?
  Viherkasvi nurkkaan vaatisi jonkun valon kun tilassa ei ole ikkunaa, ja valo sitten vaatisi pistorasian eikä sitäkään ole... Konsultoin mieheltä josko olisi mahdoton operaatio sitä järjestää.
  Ja mattoasian pistän mieleen ja sillä silmällä katselen kulkiessani. Pitäisi olla aika tukeva laatu ettei rypisty ja liiku tuolla parketilla, kumipohjia en halua :)
  Kiitos sinulle kommentista ja ajatuksista :)

  VastaaPoista