lauantai 5. marraskuuta 2011

Aamupalaa ja mistä sitä saa

Rauhallinen Pyhäinpäivän aamu, sitruunashotti selätetty ja tässä setti joka nyt on pääpiirteissään ollut vakkariaamupalani ehkä vuoden verran. Kaurapuurolla mentiinkin varmaan sen kymmenen vuotta ja hyvää sekin mutta nyt mustikat pääosassa.

Perusainekset: pakastemustikoita, partaukkojogurttia, ripaus pellavansiemenrouhetta, Schindele mineraalijauhetta ja mantelijauhoa tai lastuja sekä jotain omatekemää hilloa, tänään kirsikkahillo jota viimekesänä keitin ensimmäistä kertaa kun pihapuut jo jotain satoa tuottivat.


Ja vinkkiä: Pöydällä tyrkyllä Mariskooleissa mm. mantelijauhoa, -rouhetta ja -lastuja. Kipoissa myös tav. mysliä ja muromysliä jota lapset lisäävät hiukan makeudeksi mustikoiden päälle. Kun ovat tässä näkyvillä niin niitä muistaa ja tulee lisäiltyä aina jogurtin, viilin, rahkan tai minkä sun nyt vaan päälle.Ja tässä pyhäaamun hetki, mukana sanomalehti jota ilman ei aamu lähde käyntiin. Heti syksystä kun aamut vaan alkavat olla hämäriä, nythän jo pimeitä niin sytytän ensitöikseni kynttilän keittiöön, sen valossa tuntuu aina arkikin juhlalta :)Ja kurkatkaa nämä ihanat linkit viimekesän mustikkareissuilta :)

Mökillä


Mustikkapaikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti