keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Tänään klo 23.10

Vinkkinä teille lukijoille - ihan kaikille: Jollet viime kesänä sattunut näkemään yhtä maailman parhaista elokuvista, niin tänään sinulle on luvassa unohtumaton ilta. 
TV2 esittää (joskin aivan käsittämättömään katseluaikaan) kello 23.10 tositarinaan perustuvan elokuvan, Temple Grandin. Templeä näyttelevä Claire Danes tekee mieleenpainuvan näyttelijäsuorituksen, josta hän sai kehut myös itse Grandinilta. 

Myöhäinen lähetysaika ja loma-aika verottavat varmasti katsojia... Sinua on nyt kuitenkin informoitu :)
Vaikka itse olen jo nähnyt elokuvan, menee se ilmanmuuta boxille. 

"Tiedelehti Discoverin mukaan tohtoriksi valmistunut Grandin on tehnyt enemmän kuin kukaan toinen ihminen vähentääkseen eläinten stressiä ennen teurastusta."
-Wikipedia-

Tämän saavutuksen arvoa nostaa (jos mahdollista) se, että Grandin on autisti.TÄSSÄ linkissä lisää faktaa Temple Grandin -elokuvasta.

10 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, pistin telkku.comin nauhuriin ajastuksen :)

  VastaaPoista
 2. Juu, tämä pitää ehdottomasti nähdä! Kiitos infosta :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvästä vinkistä. Pitää katsoa !

  VastaaPoista
 4. Itsekin boxiin laitoin, ehkä jaksan katsoakin, kun kerran loma on. :)

  VastaaPoista
 5. Mielelläni kuulisin kommenttia - tekikö elokuva teihin yhtä lähtemättömän vaikutuksen kuin minuun?
  Minulle siinä ole monta eri tasoa - tietty upea näyttelijätyö ja koskettava henkilökuva Temple Grandinista. Mutta myös faktaa lihakarjan kasvattamisesta - asiat asioina - niin kuin se vain nyt on.

  VastaaPoista
 6. Oli hyvä ! Kiitos kun vinkkasit :-) Näin kesällä tulee vähemmän katsottua. Mielestäni siinä oli hyvin tuotu esiin nuo kaksi asiaa: eläinten kohtelu ja ihmisten erilaisuus. Eniten pisti miettimään tuo autismi ja yleensäkin ihmisten erilaisuus ja miten eri tasoille ihan "terveetkin" ihmiset ovat. Miten erilailla asiat nähdään ja koetaan. Kukaan toinen ei koskaan pääse täysin toisen pään sisään. Elämä on mielenkiintoista !

  VastaaPoista
 7. Hieno elokuva, en nähnyt ihan alkua, mutta sitten jäin katsomaan loppuun asti. Elokuva teki ilman muuta vaikutuksen, näyttelijä oli aivan erinomainen ja luin, että hänen keksimiään systeemejä käytetään laajasti karjatiloilla. Olihan se kamalaa katsottavaa, kun karjapaimenet kohtelivat lehmiä huonosti, Templen kehääkiertävä aitaus ja pesujutut olivat kerrassaan nerokkaita. Etevä etologi!

  VastaaPoista
 8. Missä kirpputoreilla yleensä käytte Jyväskylässä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :)
   Vakkaripaikkoja ovat Kankitien ja Hakkutien kierrätyskeskukset. Siellä tekstiilit ovat edullisia - 4e/kg. Kirjoja käyn sillointällöin etsimässä SPR-kirppksiltä Kirrissä ja Ahjokadulla - niissä on mielestäni paras kirjavalikoima. Pöytäkirppiksillä en oikeastaan käy - Katriinan kirppis on sopivan kokoinen ja sieltä olen tehnyt hyviä löytöjä. Isoja hallikirppiksiä en jaksa kiertää :)

   Poista
 9. Kiitos vinkistä, katsottiin vanhemman tyttären kanssa, alkuperäinen idea oli katsoa Virgin suicides, mutta tämä sopi varmaan tyttären ikään (11,5 v) peremmin ;) . Tyttären mielestä ihan ok, olisi saanut olla jännempi..

  Itseeni teki vaikutuksen se oivallus, että mihin tahansa pystyy, vaikka kuinka vaikealta tuntuisi, kun sitä oikein haluaa. Pitää vain yrittää ja tehdä töitä sen eteen. Muhun teki vaikutuksen myös sen, millä tarmolla ja päättäväisyydellä hän teki sen mihin ryhtyi, kuinka selvillä hän oli siitä, mitä haluaa tehdä. Ja se usko omaan itseensä.

  Myös hänen opettajansa toteamus siitä, että vaikeat tilanteet, jos ne uskaltaa kohdata, ovat vain ovia, joiden läpi kävelemällä voi saavuttaa jotain uutta oli mielestäni loistava vertauskuva, jota itse kukin voi soveltaa omassa elämässään.

  Hyvä muistutus oli myös se, etteivät autistit ole vammaisia, he vain ajattelevat ja jäsentelevät tätä ympäröivää elämää toisin kuin valtaväestö - eikä välttämättä ollenkaan huonommin.

  nina

  VastaaPoista