perjantai 24. helmikuuta 2012

Se oli sitten viimeinen juttu siitä...

Silitysraudasta...
Mikä olikaan se suurempi tarkoitus ja kohtalo, että kun kuvasin tuon vanhan kamuni ja monien hyvien hetkien jakajan, se oli viimeinen kerta kun enää lämpeni...
Päivä tuon silitysjutun jälkeen vetäisin laudan taas asentoon ja töpselin seinään. Joku pari tyttöjen vaatetta piti silittää mutta vanha rautani ei enää jaksanut. Surullisen laimealla höyrynhussakalla minut hyvästeli, eikä lämmennyt enää...

Kuten jutussa mainitsin, pieniä oireita yhteisen tarinamme loppumisesta on ollut jo ilmassa. Tätä osasin siis odottaa, mutta että näin äkkiä... Kerran jo Gigantissa kävin penkomassa, mutta kriteereilläni, vesisäiliö pöydällä ja teflonpohja, malleja oli vain yksi ovh. 239€. Hinta ei ollut ihan sitä mitä ajattelin.

Pakko oli nyt  nöyrtyä takaisin "rautakauppaan". Vaikka tiesin valikoiman ja hinnan, niin yritys oli vakaa keskustella tuosta viimeksimainitusta...

Sama valikoima, ihmettä ei ollut tapahtunut... Mutta ihmeitä tapahtuu...
Siitä 239€ raudasta emme päässet sekä myyjää (mukava komea nuori mies) että asiakasta (rautansa juuri menettänyt topakka kotiäiti järkevillä matalakantaisilla talvikengillään) tyydyttävään sopimukseen. Pyysin tarkistamaan nettikaupan tarjonnan. Siellä olisi juuri sama kone: Hieman pienemmällä vesisäiliöllä-sopii ja hieman pienemmällä maksimihöyrynpaineella-sopii sekin ja reilusti halvemmalla hinnalla-nyt alamme päästä sopimukseen.
Myyjän suureksi hämmästykseksi netti-infosta selviää myös, että sitä samaa silitysrautaa on myymälässäkin, 15 kappaletta. Jäänyt vaan laittamatta esille... Siihen tarvittiin  jänkättävä keski-ikäinen nais asiakas, jolle silitysrauta on elämää tärkeämpi ostos :DSaanko esitellä: Tefal Easy pressing. Ihan yhtä hellästi en tosin tätä ohikulkiessani katsele kuin tuo pakkauslaatikon täti :D Ovh 159€ ja pikkuisen sitten sain vielä siitä soviteltua :D
Suosittelen sen satojen silittämiseen käyttämieni tuntien tuomalla kokemuksella hankkimaan raudan, jossa tuo vesisäiliä on erillinen. Käsikappale pysyy kevyenä kun vesi ei tuo painoa, lisäksi tuohon erilliseen säiliöön saat tankattua isoonkin kasaan tarvittavan vesimäärän kerralla. Ei tarvitse joka muutaman rievun välissä rautaan vettä lirutella.
Ja minä olen "teflonpohjanaisia" :) Liukuu paremmin, eikä tartu niin helposti kankaaseen kuin teräspohja.
Tämä vanha silikonilätkä on yksi hyvä lisävaruste harrastelijasilittäjälle :) Tässä on kätevä pitää tuota rautaa laudan reunalla eikä tarvitse joka kankaansiirron välissä rautaa tuonne viralliseen telineeseen saakka laskea käsistään.
Ja vironkieliset käyttöohjeet ovat ihan parhaita: Kasutamine ja puhastamine :)
Kas on probleeme, sanoo rauhallinen Viron-veli. Pe...leen Per..kele, mikä siinä ny on, aina se on tätä, voi #%&!?*!..., sanoo minun mies :D3 kommenttia:

 1. Oooh! Nyt heräsi sisäinen vaatetusteknikkonikin horroksestaan! Yritin jo hakea raudasta nippelitietoa, mutta en saanut selville, että toimiiko höyry vain silloin, kun "painaa napista" vai samoin kuin normiraudoilla, eli aina silitysasennossa?

  Nimim. minähän en silitä muulloin kuin ompeluiden lomassa.

  VastaaPoista
 2. En vaan tajua miten kukaan voi kirjoittaa noin hauskasti niinkin ankeasta asiasta kuin silitysrauta! ja ihan asiaakin, kiitos.

  VastaaPoista
 3. Hei Ti :)
  Höyryä tulee tästä mallista kuten edellisestäkin raudastani "Napista painamalla". Tässä mallissa ei ole höyrynmäärän säätöä. En kyllä edellisessäkään koneessani sitä ikinään säädellyt joten ei lienee tahtia haittaa.

  Preferita:
  Silitysrautahan on ihan mukava kapistus :)

  VastaaPoista