perjantai 24. helmikuuta 2012

Makkarin remontti vaiheessa...

Se suurin into ja vauhti vähän lopahti ja hyytyi... Tökkimispiste: Vaatekomeroiden ovet. Ne ovat kellastuneet ja naarmuiset. Pystyisin ne tietysti maalamaan, joskin öljypohjaisella kalustemaalilla on aika haiseva homma nyt talviaikaan kun täystuuletuksen järjestäminen on hankalaa. Saranat ovat aivan loppu, niiden uusiminen kustantaisi noin 100€. En periaatteessa maksa satasta muutamasta 70-luvun saranasta joita jokapäivä kelkotaan kaatopaikoille purkutyömailta.

Vaihtoehtoja:
-Jatkan tuota kattoon kiinnittämääni verhokiskoa kaarikappaleella komeroiden eteen ja peitän komerot verholla (Näitä kierrätyskeskuksesta löytyneitä pitkiä verhoja on vielä kolme ylimääräistä). Helmaan lyijynauha (noin1€/m) joka pitäisi verhot napakasti ja siististi paikallaan.
-Alan ihan hullunhomman tähän jatkoksi. Puran komerot ja yhdistän koko makuuhuoneen komeroiden takana olevaan isoon vaatehuoneeseen. Mies tuota minun projektiani vilkaisi kotona käydessään :D ja ihan pokalla: Eihän nuo komerot ole kuin ruuveilla kiinni, senkun nostat vaan pois ja katsot mitä siellä on takana... Että eihän vaimolle nyt muutaman kiinteän komeron ja väliseinän purkaminen mikään homma ole...

Kuluja tähän mennessä:
-Verhokiskot, kannattimet & ruuvit: 27.50€
-4 x Verho kierrätyskeskus 4€/kpl yht 16€
-Lasikuitutapettirulla 45€ (puolet jäi yli)
-Liima tapetin kiinittämiseen 21.50€ (älkää ostako liimaa vaan liisteriä vaikka myyjä kuinka vakuuttelisi :)
-Päiväpeitto 49.90€ (se tarjouspeitto)
Yht: 159.90€
Maalit olivat purkinloppuja autotallista, sieltä löytyi myös tasoitemassaa, hiomapaperia, maalarinteippiä & muuta maalaamisessa tarvittavaa sälää.Tässä tilanne tänä yönä :D Verhot koekiinnityksessä, ne pitäisi lyhentää ja silittää :), päätyseinä maalattu, saumakohtaan mietin tummanruskeaa taululistaa johon laittaisin mahdollisesti viime viikolla kierrätyksestä löytämästäni "Ranskan nykytaidetta" kirjasta parhaita kuvia kehyksiin ja esille.
Haluan pitää makkarin ilmeen mahdollisimman simppelinä. Tekstiilitavaraa kun on paljon, niin mitään pölyäkeräävää hilua en ota ollenkaan vastuksiksi...

Yöpöydille siirsin olkkarista S-koon tuplakuplat. Iltalukemisina uusimpia kirpparilöytöjä.
Miehelle myös tuliainen viimeisimmältä kirpparikerrokselta: Viinikirja.
Jätin vielä toistaiseksi nämä Muurame neppari-hyllyt makkariin. Näissä on lasiovet suojaamassa kirjoja pölyyntymiseltä. Tähän tilaan haluaisin ehkä valkoisen senkin/hyllyn. Odottelen rauhassa, tulee joskus vastaan jostain alennusmyynnistä tai loppuunmyynnistä tai kierrätyskeskuksesta...
Hyllyseinälle suunnitelmissa kiinnittää tämä Remeksen vedos. Löytö SPR-kirppikseltä.
Ja tässä ongelmanurkka: Jatkanko verhokiskoa, puranko komerot & väliseinän ja saan 6-8 neliön vaatehuoneen makkarin jatkoksi vai nöyrrynkö maksaamaan 100€ uusista ovisaranoista?
Tähän mennessä koko projekti on kustantanut noin 150€, joten tuo satku saranoihin on kuin potku haaroihin (Vaikka mitä minä siitäkään tietäisin :) Käyn vielä ensiviikolla kyselemässä Kankitien raksakierrätykseltä josko sieltä niitä löytyisi.
Ja nuo yläkomerot eivät ole minun kökkösiäni :D Tyttöjen piirustuksia, vanhoja kouluvihkoja, kerhoaskarteluja... Jokohan siirtäisin ne kellarivarastoon...
Tässä vapaankäden pohjapiirros :)
Projektin alkutilanne löytyy TÄÄLTÄ.

Ja komeron ovet löytyvät täältä :D
7 kommenttia:

 1. Liukuovet ois tosi kivat tohon.. :) tosin ne taitaa olla melko kalliita. Seinän puhkasu vois olla tosi ylelliseltä tuntuva ratkaisu, kun tulis tavallaan sellanen dressing-room.. :)

  VastaaPoista
 2. Aika iso ja hintava varmaan toi vaatehuoneen yhdistämis remppa.
  Mitä jos maalais tummaksi kirjahyllyn kaveriksi noi kaapinovet ? Sit tietty saranat, on kyl hurja hinta.

  VastaaPoista
 3. Niin piti sanoa, makkari näyttää tyylikkäälle ekassa kuvassa.

  VastaaPoista
 4. Hah hah, vaatteet pois, siistit hyllyt, lasiovet, ja kaikki urpot sinne riviin katsomaan kun te nukuttu :D itse ehkä lähtisin moukarin kanssa kokeilemaan jotain uutta, tai sitten tosiaan jotenkin maastouttaisi nykyiset ovet! Mut ei ehkä verholla

  VastaaPoista
 5. Hei, täällä jo on odoteltu makkarikuvia. Niin klassista ja rauhallista - tykkää! Nepparit ja tuplakupla on vaan niin kauniit.

  Olen samoilla mietteillä kuin muutkin tuolla edellä: jättäisin seinät ja kaapit rauhaan, enkä laittaisi verhoja. Liukuovet olis hienot (ikeassa 60 e/kpl) mutta jos onnistut saranat jostain kaivamaan, uskon että tulee hyvä.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Seinänpuhkaisu on se "pitkäntähtäimen suunnitelma". Sillä ei nyt hirmuisesti innosta käyttää paljon aikaa / rahaa väliaikaisiin oviratkaisuihin tai riistohintaisiin saranoihin.

  Alma/Anette: Tiedätkö, minulla on jo valmiina tuolla varastossa Kodin Ykkösiltä -40% alekupongilla hankitut Elfa Decor vaatehuonekalusteet :)
  Eli selkeä suunnitelma on saada se joskus siihen tehtyä mutta että nyt, kun mieskään ei taas ole viikkoihin paljon maisemissa... Vähän tökkii yksin sitä alkaa väkertämään :)

  VastaaPoista
 7. Saariston kasvatti: Urpo-idea, vaikka kovin persoonalliselta kuulostaa, ei taida nyt toteutua :D
  Ok, en sitten laita niitä verhojakaan kun kukaan ei niitä puolla :)

  Preferita: Kiitos viisaista sanoista :) Yritän ensiviikolla vielä löytää saranoita kierrätyskeskuksesta. Laitan taas väliaikatietoja kunhan projekti etenee :)

  VastaaPoista