perjantai 17. helmikuuta 2012

Voi-oliiviöljy-vesi-levite

Itse-sekoitettu levite on terveellinen ja maukas lisuke leivälle tai suolaisille kekseille.

Tällä kertaa sekoitus on seuraavanlainen: 200g voita, noin 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä, noin 1 dl vettä, kuivattua nokkosta, kolme valkosipulin kynttä, persiljaa ja tilliä.


Bamixilla kaikki ainekset kerralla sileäksi, siirretään sopivaan kannelliseen rasiaan ja jääkaappiin. Ihana valkosipulin aromi :)
Sekaan voi lisätä omia suosikkiyrttejään (kokeile ruohosipulia). Myös piparjuuri on ihana mauste.
Säilyvyyttä en osaa nyt ihan tarkasti sanoa... Jääkaapissa ainakin viikon. Meillä ei koskaan ole tarvinnut aihetta pohtia. Maistuu lapsille ja aikuisille, kuppi tyhjenee samantien...


helppo levite / kevytlevite / tee itse kevyt levite / levite resepti / yrttilevite / levite voista ja vedestä / levite öljystä ja vedestä / yrttinen levite / valkosipulilevite / miten tehdään levitettä /

5 kommenttia:

 1. Minulla on ollut tarkoitus tehdä itse levitettä, mutta en ole saanut aikaiseksi etsiä mitään ohjetta, joten kiitos tästä :) Lähtee testiin!

  VastaaPoista
 2. Maukasta juu. Mutta jos ei ole Bamixia vaan Adexi AB:n art. no. 99-4454 tai vastaava kirpputorilta kahdella eurolla ostettu sauvasekoitin, kannattaa odottaa, että voi on pehmennyt riittävästi. Muuten nousee savu. :-)

  VastaaPoista
 3. Merenhelmi : Kiitos ja hyvä kun tekee kauppansa :)

  Tanja: Kiitos kommentista. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ja nämä määrät ja mausteet ovat sitten ihan viitteellisiä. Sekaan voit laittaa omia suosikkimakujasi.

  Hei Sairio :) Kiitos terävästä ja täsmentävästä huomiosta. Kannattaa tosiaan antaa jääkaappikylmän voin pehmetä hetken ennen bamix-kyytiä. Itse vaan olin tuossa taas johonkin muka kiireellä menossa ja pilkoin tuon voin vähän pienemmiksi paloiksi että sain suht suosiolla ja äkkiä setin sekaisin...
  Eli tehkää muutkin kuten Sairio neuvoo, ei niin kuin minä :D

  VastaaPoista