torstai 16. helmikuuta 2012

Helmipuuro eli perunasuurimopuuro

Sekin on yksi niitä monelta jo unohtuneita perinnepuuroja - nopea, helppo ja edullinen. Tämä maistuu aikuisille ja lapsille, lisäbonuksena gluteeniton.

Täymaitoa noin 1.5 litraa, noin 3 dl Helmi perunasuurimoita, ripaus ruususuolaa ja nokare voita.


Lämmitän maidon haudekattilassa. Kun maito on kiehumispisteessä, lisätään perunasuurimot. Haudutus noin 10-15 minuuttia.


Kun ryynit ovat pehmenneet sopivan "al dente", sekaan ripaus suolaa ja voinokare.


Ja siinä se :)

gluteeniton puuro / helmipuuro / perunasuurimo puuro / puuro perunasuurimoista /

6 kommenttia:

 1. Muistan, muistan ja voi tykkäsin lapsena. Täysin on päässy unohtumaan, pitääkin tehdä, maistuukohan sille millanen muistikuva on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkäsin ja päätin kokeilla . Maku on ihan sama, mikä oli muistikuvakin . Hyvvää oli kannattaa tehdä ! Olen 70v ja tykkäsin siitä kovasti lapsena . Syön kyllä jatkossakin .

   Poista
 2. Helmivelli on kyllä minulle tuttu lapsuudesta. En kylläkään ole tainnut syödä sitä n. 20 vuoteen. Miltäköhän se mahtaisi tosiaan nyt maistua. Ihanaa, kun pidät yllä näitä perinteitä! :)

  VastaaPoista
 3. Oon syönyt tätä kerran kaverin luona, ehkä vuonna -95. :D Voisi olla aika kokeilla tämän valmistusta itse. Muistelen nimittäin, että hyvää oli! Hienoa, että muistuttelet hyvistä ja edullisista perinneruuista! :)

  VastaaPoista
 4. Meillä ei tätä lapsena ollut, mutta sain sitten serkkujen luona maistaa. Itse olen tätä joskus tehnyt, mutta jostain ihmeen syystä en saa onnistumaan, menee välittömästi yhdeksi klimpiksi vaan ja sittenhän se ei ehdi kypsyä ollenkaan. Ja ihan paketin ohjeen mukaan olen koittanut tehdä. Missä lie vika..??

  VastaaPoista
 5. Hei Alma/Anette :)
  Toivotaan että Helmipuuro on vieläkin kuin ennenvanhaan ;)
  Kerropa jos saat aikaseen kokeilla.

  Ja hei Raparperi :)
  Eikö ole kumma juttu että ihan simppelit ja hyvät ja edulliset ruuat vaan jostain syystä välillä unohtuvat...
  Mutta tämä nyt ei ole kallis kokeilu jos vaikka helmisuurimo paketin kauppareissulta otat matkaan ja yllätät itsesi :D

  Ja hei Saara :)
  Kokeile ihmeessä. En tunne ketään joka ei olisi helmipuurosta/helmivellistä pitänyt :)

  Hei Heli :)
  Muistitko sekoittaa suurimot oikein reippaasti vispaamalla (kuuma maito, ei liikaa suurimoita)? Niitä kannattaa kyllä keittämisen alkuvaiheessa jokusen kerran pyöräyttää. En muista että minulle olisi tuota klimppi-ilmiötä sattunut... Uusi yritys Heli, kyllä se siitä vielä helmipuuroksi ja iloksi muuttuu :D

  VastaaPoista