lauantai 18. helmikuuta 2012

Lihaa luiden ympärille

Tälle nauroin tänään ja olkaa hyvät, lauantai-illan kevennys teille lukijoillekin. Tyttäreni Lempin piirtämä sarjakuva luokan yhteiseen sarjakuvalehteen.Nämä pienet jutut lienevät niitä jotka parhaiten säilyvät muistoissa läpi vuosien kun lapset kasvavat.

Viime kesän kohokohtia: Olimme tyttöjen kanssa mökillä, aikainen aamu ja pikkusiskoni on lähdössä Särkän-niemeen päiväretkelle. Autossa mukana miesystävä ja nuorin tyttäreni Linnea, joka on viettänyt unettoman yön odottaen reissua. Vielä kaksi mahtuisi mukaan. Siskoni houkuttelee tyttäriäni Veeraa ja Lempiä matkaan. Näen ilmeistä että eivät innostu lahjomallakaan... Jäävät sitten keskustelun jälkeen mökille ja retkeläiset lähtevät. Kun perävalot häipyvät, Lempi kysyy: Lähdetäänhän me tänään mustikkaan sinne ihanalle rinteelle?
Teini 14 v. vaihtaa Särkän-niemi-päivän mustikkametsään... Jossain kohtaa on jotain mennyt perille. Olin onnellinen :D

Iltapäivänhetki keittiössä. Odotan neljättä lastani aikalailla viimeisilläni, kuorin perunoita tiskialtaan edessä. Vanhin poika Alex noin 7-8 v istuu mieheni vieressä keittiön pöydän ääressä. Alex tutkailee 7-Päivää-lehteä. Sivun kokoinen kuva Pamela Andersonin "parhaista puolista" hyydyttää pojan katseen. Tuijottaa kuvaa keskittyneenä ja kysyy sitten hyvin asiallisesti mieheltäni: Kumpi sinusta on paremman näköinen, tämä vai mamma? Mies asettelee lukulasit ja  miettivällä katseella analysoi kuvan, katsoo tarkasti minua ja taas kuvaa."Kyllä mamma on paremman näköinen", vastaa ja jatkaa oman lehtensä lukemista ilman pienintäkään oiretta pokan pettämistä. Pojan otsa kurtistuu, kumartuu lähemmäs kuvaa, vilkuilee minua ja työntää lehden takaisin miehelleni: "Katoppas nyt vähän tarkemmin".

5 kommenttia:

 1. Ihana varsinkin tuo viimeinen juttu, mul on suunpielet korvissa.

  VastaaPoista
 2. Alin juttu oli niin ihana! Nauroimme molemmat miehen kanssa makeasti - oli niin todentuntuinen kommentti pieneltä mieheltä, lisäksi osaat kirjoittaa tavattoman hauskasti.

  VastaaPoista
 3. Lempi, kiitos kommentista :)

  Alma/Anette; Niin oli minullakin aikanaan kun tilanne oli päällä :D

  Merenhelmi; Kiitos :)

  Preferita; Kiitos taas :)
  Se oli kieltämättä yksi niistä unohtumattomista hetkistä...
  Alex on aina ollut jonkinsortin esteetikko... "Minä otan isona semmoisen vaimon millä on pitkä vaalea tukka eikä sillä ole mäppyjä maamassa".

  VastaaPoista