tiistai 14. helmikuuta 2012

Roiskeläppä

Ystävänpäivä-vinkki teille kaikille lukijoille :)

Tämä on yksi parhaista keittiön arkea helpottavista pikkuhankinnoista: Roiskesuoja.
Aiheesta minulle vinkkasi ystäväni jo parisen vuotta sitten. Viime keväänä ostin omani Iitttalan tehtaanmyymälän loppuunmyynnistä, hintaa jäi ehkä 5€? No, sen väärti vähintäänkin on ollut....

Oma roiskesuojani on silikoninen, kahva terästä, kevyt ja astianpesukoneen kestävä. Kuten aiemmin kerroin, en käytä mikroaaltouunia käytännössä ollenkaan. Lämmittelen ruokaa kattilassa tai paistinpannulla, eli melkein jokapäivän käytössä sitten tämä pikkuapulainen onkin. Erityisen tarpeellinen on kalaa tai lihaa paistaessa. Suoja estää rasvaroiskeiden lentelyn mutta höyryreiät päästävät kuitenkin vesihöyryn pois. Ruoka ei haudu kuten tapahtuisi kannen alla.

Harvoin kehotan ketään mitään ostamaan, myykää mieluummin ylimääräisiä kirpparilla pois :D Mutta jos omaa roiskeläppää ei vielä löydy siitä keittiöstä hellan kulmilta niin osta semmoinen.


Niitä kaalikääryleitä on vieläkin :D Ja kaikki nämä roiskeet jäivät tälläkin kertaa suojaläppään, ei tarvitse luututa puolta keittiötä...

4 kommenttia:

 1. Aivan nerokas, enpä ole moisesta ennen kuullutkaan, täytyypä jostain koittaa hankkia.

  Hyvää ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
 2. Hai Pauska :)
  Silläpä juuri tätä vinkkiä tässä mainostin jos joku vielä roiskeita hinkkailee hellan ympäriltä :D

  Kiitos sinulle toivotuksista ja hyvää ihan tavallista jokapäivää sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Hitsi, mulla on joku roiskesuoja, Ikeasta ostettu, mutten muista sitä koskaan käyttää... täytyis nostaa tuohon näkysälle se, kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Multakin löytyy Ikean versio, sellainen metallinen verkkomainen. Pitäis jemmata sitä tuossa hellan lähettyvillä, niin muistais käyttää. Muistan sen aina vasta sillon, kun roiskuu ja rätisee jo pahemman kerran! :D Mut siis nerokas keksintö!

  VastaaPoista