maanantai 7. marraskuuta 2011

Kasvojen ihonkuorinta-vinkki

Tyttäreni Veera postailikin aiemmin aiheesta Kaurakuorinta mutta nyt on tuo vinkki taas hiukan käytössä jalostunut.
Alkuperäinen ohje oli kaurajauho-vesisekoitus jolla iho kuoritaan. Kerran kauppareissun kuivahyllyllä muistin ohjeen ja etsiskelin kaurajauhoa. Sitä ei silläkertaa löytynyt ja valitsin sitten Hirvelän KauraKuitunen kypsä kaurarouhe purkin. Tätä käytimme saunailtaisin kuten ohjeessa mainittiin veteen sekoitettuna. Ongelmana oli ettei ihan tahtonut pysyä kasvoilla vaan putoili kokkareina lattialle. Iholta tietenkin oli aina pesty puhdistusmaidolla meikit ennen kuorintaa.
Heureka! Jokunen ilta sitten ymmärsin sekoittaa tuon kaurarouheen suoraan puhdistusmaidon sekaan. (Jos käytät silmämeikkiä niin se on toki ensin putsattava sopivalla aineella pois mutta niin ainakin itse teen jokatapauksessa.)
Ja ihan loistava sekoitus siitä sopasta syntyikin. Itse olen nyt testaillut rouhetta Elisabeth Arden puhdistusvoiteen seassa ja Pevonia Botanica puhdistusmaidon seassa. Molemmissa toimii hyvin. Tuo rouheen koostumus on ainakin minun kasvojen iholle just sopiva, ei liian lisu eikä taas liian karkeakaan. Hintakaan ei päätä huimaa, olisikohan 2-3€ ollut tuo 350g purkki ja siitähän jokainen voi sekoittaa sopivaksi katsomansa määrän omaan puhdistustuotteeseensa. Niin ja jos tuo rouhe-puhdistusvoide sekoitus menee liian paksuksi eikä kunnolla liiku kasvoilla niin tilkka vettä vaan lisäksi. Plussaa kypsässä kaurarouheessa ainakin minulle on myös tuotteen ihana "talkkunamainen" tuoksu. Jos olet yli 40-v tiedät varmasti mitä talkkuna on ja olet sitä jopa syönytkin :) Teinit, ihmetelkää mielessänne :)




Näitä Sarpaneva teräslautasia minulla taitaa olla ainakin kymmenen. Ovat loistava monikäyttöalusta: Kynttilöiden alle, katelautasena, kakkulautasena, tarjoilualustana, purnukkojen ja korujen säilytykseen...
Hyvinkään valtakalusteen loppuunmyynnistä Zone Denmark teräskippoja. Olivat jossain poistokopassa ja hintaa taisi olla 1€/kpl. Käyvät kivasti pumpuleiden ja vanupuikkojen säilytykseen. Muki oli lasten hammasmukina mutta nappasin sen itselleni ja siihen laitoin tarjolle tuon kaurarouheen :)


Hiukan puhdistustuotetta, kauraa sekaan ja nämä pyörittelet kämmenellä tahnaksi. Aivan ihanan siloista ja puhdasta tulee. Kuorinta tietenkin kannattaa tehdä illalla, huuhtele pois huolellisesti etteivät jää nuo pienet kaurarakeet silmiä kutittelemaan. Lopuksi kasvovesi ja hoitava voide. Kasvot kiittävät :)


Ja tässä kirja josta alkuperäinen tuunaamaton ohje. Kristiina Ounapuu ja Anu Ranta, Kosmetiikkaa kotikonstein.


5 kommenttia:

  1. Tosi hyvä postaus! Täytyykin tänään kuoria iho niin, että laittaa puhdistusmaitoa sekä kaurajauhoa. Siitä tulee iho niin ihanan pehmoiseksi. Erittäin hyvä postaus :)

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi, juuri äsken löysin :)
    Itse tein vartalokuorinnan suihkugeelillä ja kahvinporoilla (vois käyttää myös vartalovoidetta suihkugeelin tilalla, tulisi kosteutus samalla. Sileää tuli, pitäisi olla kuulema vielä nestettä poistava vaikutuskin, mutten sitä huomannut.

    VastaaPoista
  3. Hei Pimme ja kiitos kommentista & vinkistä :)
    Heti huomenna testaan saunassa nuo mainitsemasi kahvinporot. Taidan kokeilla sekoittaa ne oliiviöljyyn.
    Itse en kahvia juo mutta täytyy siinä illasta keittää miehelle iso pannu niin saan sitten tuoreet porot :D
    Voin tehdä jutunkin aiheesta niin saavat samalla vinkkiä muutkin lukijat.
    Hyvää Uutta Vuotta sinulle :)

    VastaaPoista
  4. Palmusunnuntain ratoksi vanhoja postauksia lueskelen, ja pakko sanoa, että tässä on yksi 15 v. talkkunan ystävä! :D

    VastaaPoista