tiistai 8. toukokuuta 2012

Parhaat hanskat

Ne mummojen nailonkäsineet, joita löytyy kirppareilta ja kierrätyskeskuksista...
Ovat aivan lyömättömät ja vertaansa vailla puutarhahommissa; senverran tiivistä neulosta ettei multa pääse läpi ja kädet pysyvät kutakuinkin puhtaina, mutta kuitenkin näppärät tarkemmissakin puuhissa koska istuvat napakasti käsiin.
Haluaisin joskus nähdä ihmisen, joka on löytänyt käsiinsä sopivat näppylähanskat... ja senkin haluaisin nähdä, miten niillä vaikkapa kitketään...

Kieltämättä hiukan joskus omaatuntoa kolkuttaa kun vetäisen käyttöön uudenveroiset puhtaanvalkoiset ohuet nailonit. Niitä on kenties vuosikymmeniä suojeltu piironginlaatikossa ja minä sitten kylmästi upotan ne kanankakkasäkkiin... Mutta eikö toisaalta ole pääasia että tuote ja tavara pääsee käyttöön ja kenties joskus elinkaarensa päähänkin...


Osa varastoani, näitä minulla on jemmassa, paljon :) Paksummat, sisäpinnaltaan nukkaiset nailonit roheampiin töihin, ihan ohuet "juhlanailonit" siementen kylvämiseen ja tarkempaan kitkemiseen.Nämä on niin hienot... Pikkusormen voi pitää pystyssä pensaita leikatesssakin :)


Ja tässä huonoja: Kumihanskat hiostavat, näppylähanskoilla ei tee kertakaikkiaan yhtään mitään, paksuja piikeiltä suojaavia hanskoja yritän käyttää joskus orapihlajan- tai ruusunoksien kanssa. Ovat vaan niin totaalisen kömpelöt siinäkin työssä että melkein lentävät minuutissa hunttaan rumien sanojen saattelemana...


5 kommenttia:

 1. Olet kyllä kekseliäs!!!

  Meillä on töissä tosi hyviä hanskoja, siis työkäytössä. Ne on aika lailla tuon huonojen hanskojen kuvan ylärivin harmaiden näköiset, mutta istuvat napakasti ja ovat kyllä niin mainiot siinä pahvilaatikoiden repimistyössä. Mä otan aina haiskaksi menneet sitten kotiin, niillä tekee monta hommaa vielä täällä, kuten vaikka siivoaa pihaa. Multaan en ole vielä koskaan tainnu käsiäni upottaa.. ehkä tänä kesänä sen teen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tiedän ne hanskat. Ystävälläni on kauppa ja sieltä niitä olen joskus saanut mukaani. Aika heppoista materiaalia vaan ovat. Eivät puutarhatöissä kauaa vanhene eivätkä ollenkaan niin hyvin istu ainakaan minun käteen kuin vanhat nailonit :)

   Sinulla on upea iso piha... Jos nyt edes pikkuisen antaisit pikkusormen pihatöille niin huomaamattasi sinulla on muutaman vuoden kuluttua tontti täynnä viljelyksiä :)
   Se on oikeasti mukavaa ja sielun hoitoa ehkä vielä isommassa määrin kuin pienten taimien hoitoa ...

   Poista
 2. Hahaa,hieno nainen pitää olla vaikka p...aa mättäessä.Hyvä postaus, päivän piriste!Mie en osaa käyttää hanskoja oikein koskaan kotihommissa. Koirakin toi kotona miulle hanskat haravointihommiin ja mökillä grillirukkaset. Kun sanoin että liian isot, haki sisältä toiset (outo otus :))Pitääkin etsiä noita nailoneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kanssa vähän sama vaiva, pitää olla aika tujut aineet sangossa että viitsin laittaa kumihanskoja. No, punajuurten kanssa ne kyllä muistan ottaa :)

   Vilkaise ihmeessä kirppareilta. Jos vaan löytyy sopivia niin nailonit ovat kyllä tosi kätevät ja mukavat pihahommissa. Niitä jos kokeilet niin varmasti huomaat että ne tulee otettua käyttöön ihan mielellään. Itse en enää osaa olla ulkona ilman niitä :)

   Fiksu koira teillä :)

   Poista
 3. Olin aikoinaan kesätöissä siivoojana jolloin opin käyttämään kumihanskoja ja lisäksi minulla ollut jonkin aikaa rakennekynnet, joten joudun käyttämään kumihanskoja aina melkeinpä aina kun lotraan pesuaineilla. Käytän siivous- ja puutarhahanskoina seuraavia:
  http://www.siivous.fi/yellowservice/tuote/1072/tegera-suojakasine-8180-8-star-3-sininen-nukattu-8180
  Hanskat ovat normaalia kumihanskoja paksummat mutta ihanan pehmeät sisältä ja helpot pukea ja riisua, löytyy Prismoista ja Citymarketeista. Lisäksi kierrätän vanhat nahkahanskat puutarhahanskoina.

  VastaaPoista