keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kvinoa salaatti - gluteeniton



Kvinoasiemen on kasvissyöjille hyvä proteiininlähde. Sitä voi käyttää kylmänä salaattiaineksena, lisukkeena riisin tai couscousin tapaan tai vaikka puuroaineksena esim. kauran seassa. (Proteiinia noin 14-16g/100g) Gluteenittomana sopii myös vilja-allergikoille.

Kvinoa huuhdellaan hyvin ja keitetään väljässä vedessä noin 15-20 minuuttia.



Tänään proteiinipommi lounassalaatti: Reilu 1dl kvinoaa (keittämätöntä), noin 1/4 isoa purjoa, keitettyjä valkoisia papuja pakastimesta yksi rasia, valkosipulin kynsi, oliiviöljyä, ripaus mustapippuria ja ruususuolaa. Kaikki ainekset sekaisin, valkosipuli hyvin ohuina siivuina. Sekoitus - jääkaappiin tekeentymään pariksi tunniksi ja siinä se.
Sekoitusta voi maustaa lisäksi esim. sitruunanmehulla ja tuoreyrteillä. Minä odottelen kesää ja yrttejä omalta kasvimaalta :)



Tässä lähikuvaa keitetystä kvinoasta, hauskan näköistä.



Valmis salaatti, lautaselle keitetty kananmuna ja persiljasilppua.



Jos tätä on vielä huomenna jäljellä, jatkan sekoitusta jäävuorisalaatilla ja mitä muuta nyt kaapissa on. Taas on uusi salaatti tarjolla :)

Ja vinkkiä kesäksi: Tämä salaatti käy mainiosti myös grillattujen makkaroiden tai lihojen lisukkkeeksi. Kvinoa-salaatin voi sekoittaa valmiiksi jo ajoissa (maku vain paranee), muutama hyvä makkara grilliin, kylmä olut ja tarjoilu on valmis.


Kvinoa ravintosisältö / 100 g
Energiaa, 350 kcal / 1469 kJ 
Proteiinia, 14,2 g 
Hiilihydraatteja, 59,8 g 
Rasvaa, 5,7 g 
Ravintokuitua, 5,1 g 
Kalsiumia, 66,6 mg 
Rautaa, 10,9 mg 
Sinkkiä, 7,5 mg 
Magnesiumia, 204 mg 
B1-vitamiinia, 0,36 mg 
B2-vitamiinia, 0,42 mg 
Niasiinia, 1,4 mg 

Listan lähde: Hyvinvoinnin tavaratalo

kvinoa salaatti / luomu quinoa iherb / luomu kvinoa / edullinen luomu kvinoa / kvinoasalaatti / kvinoa salaatissa / kvinoa terveys / kvinoa proteiini / kvinoan käyttö / kvinoan ravintosisältö / 

2 kommenttia:

  1. Enpä tiennytkään että kvinoassa on noin paljon proteiinia! Voisinkin joskus kokeilla sitä riisin korvikkeena, kiitos ideasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Meow ja kiitos kiitoksista :)
      On tässä kvinoassa kuitenkin oma makunsa, ihan mukavaa vaihtelua riisiin tai couscousiin. Puuroaineksena en vielä ole tätä testannut, senkin vielä teen :)

      Poista