torstai 17. toukokuuta 2012

Uusi kaulus lipputangolle

Se entinen oli jo käynyt vähän pieneksi... Olen laittanut vastaavat metallirenkaat myös hedelmäpuiden ympärille. Näin pienten puiden alusta on helppo pitää rajatulla mulloksella ja rikkaruohoista puhtaana. Metallirenkaan halkaisija on 80cm, syvyys noin 10cm. Mittasin keskikohdan ja leikkasin pistosahalla nurmikkoon uran metallikehikon reunaa myötäillen.
Meillä on käytössä metallirenkaita (miehen työpaikan sivutuotteena :) mutta tarkoitusta vastaavan renkaan voi sahata esin vanhasta muovisaavista. Romuihin meneviä leveän metalliputken pätkiä voi kysellä alueen metalliyrityksiltä.


Hakkasin metallikehikon maahan, pienetkin kivet täytyy rapsutella alta pois, muuten meno tyssää siihen.  Vatupassilla hökötys suoraan ja nurmikon juurakkojankki lapiolla pois.


Viira, sitä löytyy melkein joka taloudesta paperitehtaiden vaikutusalueella :) Viira on vahvaa metalliseosmattoa josta vesi menee läpi mutta ei varmasti minkään maan juurakko. Paperiteollisuudessa viira vaihdetaan säännöllisin väliajoin tai jos siihen tulee pienikin repeämä. Uuden keskikokoisen viiran hinta on noin 30 000€  mutta käytöstä poistuneet sitten eivät enää maksa mitään :)
On aivan huipputuote esim. kivetysten ja terassirakenteiden alle rikkaruohomatoksi. Tämä ei maadu, tästä ei irtoa mitään myrkkyjä eikä ikinään päästä rikkaruohojen tai puidenkaan juuria kasvamaan läpi.
Asian ajaa myös esim. mansikkakangas, virallinen juurimatto tai kerros sanomalehtiä paremman puutteessa.

Grillin kannen halkaisija on noin 75cm, siitä kaava.Ja näin nätisti istuu lipputangon uusi kaulus:)


Autotallissa sen kymmenen vuotta pyörinyt koristekivipussi. Keräsin talteen lipputangon ympärillä olevat vanhatkin koristekivet, huuhtaisin nekin puhtaiksi ja latasin kaikki koristekivet monttuun..


Kuoppa oli liian syvä, eivät ihan riittäneet... Keräsin talon kivijalan ympäriltä pinnalle harmaita kiviä.


Toisaalta tuo valkoinen kivi olisi nätti valkoisen lipputangon ympärillä. Täytyy vielä miettiä ja katsella hetken aikaa. Odotan kunnes nurmikko kasvaa ympärille ja katson sitten miltä näyttää. Jos nyt päädyn valkoiseen kivipintaan niin täytyy vain lapioida kivet pois ja täyttää pohjakuoppaa hiukan matalammaksi että saan koristekiven riittämään renkaan ylätasolle.


En ole kalkinnut nurmikkoa moneen moneen vuoteen. Nyt ja jo viime kesänäkin heinikko näytti vähän vaisulta ja varjokohdissa viherti enää sammal... Luvassa sadetta, kiireesti kahdeksan säkkiä kalkkia levälleen :DPäivitys maanantai-aamulta: Miten sattui kerrankin osumaan nappiin tuo kalkin levitys. Viisi minuuttia sen jälkeen kun olin saanut tontin valkoiseksi, alkoi sataa tihuuttaa. Ilta oli vielä kevyttä tihkua mutta yön yli sitten tulikin vettä ihan tosissaan ja sade senkun jatkuu nyt aamukahdeksalta. Oih, voittajaolo :D

1 kommentti:

  1. No niin, minä en tajua mitään näistä puutarhapostauksista. Mulla on vain muutama ruukkukasvi, jotka nekin kuolee aina yks toisensa jälkeen pois,eikä niitä koskaan tarvi kalkita. Mitä tuo kalkki tekee nurtsille? Jos siinä jo kasvaa sammal, niin ei kai se sentään siitä enää häviä?

    Kuulostaa hirveän monimutkaselta. En koskaan tuu pärjään oman nurtsin kans.

    VastaaPoista