maanantai 21. toukokuuta 2012

Ryppysotaan rikkiä

Sain aiempaan Ryppysotaa-juttuuni viestiä lukijalta. Hän oli vahvasti sitä mieltä, että olen jättänyt huomiotta yhden tärkeimmistä: Opti msm ravintorikin. Kiitos vinkistä Susanna :)

Rikin tärkeyden olen kyllä tiedostanut, mutta tarkempi aiheeseen perehtyminen vaan oli sitten jostain syystä jäänyt. Mm. Syö itsesi suomalaiseksi-kirjassa korostetaan rikin merkitystä. Se on kolmanneksi yleisin mineraali aikuisen kehossa. Kirjan mukaan tärkeimpiä saantilähteitä ovat mm. juuresten kuoret, sipuli, omena, nokkonen ja pähkinät. (Nettiä selaamalla rikin ykköslähteeksi mainittiin proteiinipitoiset ruuat.)
Kirja korostaa rikin & kalkin oikeaa suhdetta elimistössä. Rikkiä pitäisi olla yhtä paljon kuin kalkkia. Kirjan mukaan suomalaiset saavat yleisesti ottaen tarpeeksi kalkkia mutta rikin saanti on puutteellista.

Nyt kun olen tutkaillut tuota rikki-aihetta enempi, olen kyllä erittäinkin vakuuttunut lukijani Susannan neuvosta. Rikkilisä pääsi käyttöön jokunen viikko sitten.

Rikki kannattaa aina valita Opti msm-muodossa eli orgaanisena rikkinä. Itse valitsen kaikki mahdolliset ravintolisät jauheena, silloin saan mahdollisimman puhdasta tuotetta ilman sidos- ja muita lisäaineita. Pääsääntöisesti jauheet ovat myös kokonaishinnaltaan huomattavasti edullisempia ja paremmin imeytyviä kuin pillerit / kapselit.

Yleiskattava tietoisku rikin vaikutuksista löytyy mm. TÄSTÄ linkistä. Aihetta googlaamalla löysin valtavasti juttua rikistä, sivuten myös näitä minun hermojani kiristäviä aiheita; rypyt, hennot hiukset, akne ja liuskoittuvat kynnet. Esim hakusanoilla; opti msm iho, löydät tietoa rikkilisän positiivisesta vaikutuksesta aknen, ryppyjen ja arpien hoidossa.

Itse valitsin tämän Opti MSM-jauhepurkin. Päiväannostus on 1000mg, yksi pieni mittalusikallinen. Purkissa jauhetta riittää melkein puoleksitoista vuodeksi.
Vastaavia opti-MSM-jauheita löytyy varmasti kaikista luomu- ja terveysalan kaupoista.

Rikin ravinnelisä saantisuositukset / vuorokausi vaihtelevat paljonkin: 180mg perus annostus - kiputilojen hoitoon käytettävät 6000mg. Orgaaninen rikki on kuitenkin käytännössä ihan turvallista. Näinkään suuresti vaihtelevat suositusarvot eivät aiheuta mitään vaaratilannetta. Itse otan nyt tuon 1000mg mittalusikallisen jauhetta aamupalan yhteydessa marjojen ja jogurtin seassa. Opti msm suositellaan nautittavaksi C-vitamiinin kanssa, se edesauttaa tuotteen imeytymistä. (Silläpä itse lisään jauheen marjojen sekaan :)
Jotkut pitävät jauhemaista rikkiä väkevänä... Mielestäni tuo pieni mittalusikallinen marjojen seassa ei maistu miltään.
10 kommenttia:

 1. Hyvät hyssykät miten halpa tuote. Itse syön kapseleita ihan maun takia, menevät nopeemmin alas ;-). Koirille syötän myös ja niille tarkoitettu purkki, maksaa liki 50 euroa! Pitääpä tutustua tuohon iiherppiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en Suomen hintoja oikeastaan edes tutkinut... iHerbiltä kun tilasin jotain muutakin niin samalla sitten nappasin tämän purkin kokeeksi. Vilkaisin tuota Opti msm-tarjontaa koirille. Ainakin tätä samaa jauhetta on kilon purkissa, hintaan 26.97$ eli 21.25€.

   iHerb:iltä löytyy ihan oma osasto eläimille.
   http://www.iherb.com/Pets?rcode=QUJ081
   Tutkailepa tilanne, sinä kuitenkin varmasti osaat nämä koiravitamiini systeemit paremmin kuin minä :)

   Poista
 2. Sä olet Johanna kyllä niin tietäväinen näissä kaikissa asioissa, että mä ihan kalpenen kun ajattelen, että mun PITÄIS tietää jotain näiden opiskelujen perusteella... mutta en todellakaan tiedä lähellekään niin paljon kuin sinä. Sun pitäis alkaa pitämään jotain luontaistuotekauppaa!!! Ja hmm.. mun pitäis vissiin alkaa ihan oikeesti opiskella näitä juttuja eikä vaan vitkutella tenttien kanssa ja puolihuolimattomasti lukasta asioita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih Heli... Joka päivä tuo eteen jotain uutta, ei ole vielä tiedossa paljonkaan... Sinulla on ihan varmasti taas himputisti tietoa jutuista mitä minä en ole vielä hoksannut.

   Tosi ihana juttu tuo koulu mitä käyt. Jaksa nyt vielä vähän :) Minusta ei taitaisi olla noin säntilliseen opiskeluun. Olen tosi kiinnostunut ja innostunut aiheesta mutta selailen kirjoja ja haalin tietoa fiiliksen mukaan vähän sieltä sun täältä...

   Poista
 3. Meillä rikkiä ollut käytössä jauheena jo muutaman vuoden ja ihan kotimaista orgaansita. Hyvin toimii nivelvaivoihin ja ihan mehuun sekoitettuna esim. ja ei minusta kyllä maistu millekään erityiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) En tiedä miten on päässyt minulta niin pahasti huomiotta näinkin tärkeä juttu... Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

   Jotenkin aina vaan yhdistin tuon opti-msm ja nivelvaivat. Vasta kun tutkailin aihetta tarkemmin, selvisi että on tärkeä ravintolisä pienempiinkin (kynnet, iho, hiukset) vaivoihin.
   Maistelin itsekin jauhetta ihan siltään. Ei minunkaan mielestäni maistu mitenkään ihmeelliselle. Jos jollakulla on kovin herkkä makuaisti niin ehkä silloin on parempi ottaa tuote kapseleina ettei jää kokonaan sitten vaan jauhepurkki kaappiin pyörimään :)

   Poista
 4. Heti huomenna suuntaan kauppan, ja tiedän mitä ostan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jos pikkuisenkin aihetta tutkailee niin kyllä melkein varmasti vakuuttuu :) Minulla tuo opti-msm-jauhe on ollut käytössä nyt jokusen viikon, enkä usko että tällä tietämyksellä enää ikinään siitä luovun.

   Poista
 5. Mä olen tilannut iHerbiltä D-vitamiinia, vain 13€ iso purkki, ja tabletin puolitan. Hyvä nettikauppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos komentista Marjukka :)
   Totta on, iHerb:iä voi kyllä suositella ihan totaalisen hyvillä mielin. Koukuttaa kyllä kertatilauksesta :) Itse tarkistan tarjoukset joka viikko ja aina jos vaan sattuu ilmaisten postareiden kampanja niin hyödynnän sen tilaamalla paljon myös luomujauhoja tms.

   Poista