maanantai 5. maaliskuuta 2012

Kuningatarhyytelö

Uusi tuttavuus jota ajattelin testailla kevätväsymyksen estämiseksi. Se on ainakin minulle ihan selkeästi havaittava ilmiö...  Vasta nyt myöhemmällä aikuisiällä sen tiedostin, ja se ehkä selittääkin ne "nyt riittää" ja "nyt lähden" ja "nyt lähdet" ja "nyt otan lopputilin" ja "nyt kakarat hiljaa" ja "nyt en jaksa tätä" ja monet monet muut keväänmerkit vuosien varrelta :D

Tänä talvena olen tosin panostanut d-vitamiiniin ja muistanutkin sen ottaa lähes joka ikinen päivä. Annostus 120mg/vrk. Mielenkiinnolla seurailen (Ja niin lienee tekee kärsivällinen aviomieskin :) josko tänä vuonna talitintin soidinlaulun aikoihin taloon hiipii hurjistuneen eukon jäkätys, hyytävä mulkoileva hiljaisuus vai ihan vaan pysyisi luonne tämmöisenä perus-äkeänä keski-ikäisenä kotiäitinä...

Jokunen viikko sitten keskustelin lisäravinteista ystäväni kanssa. Hän tuntee näitä luontaistuotteita enempikin ja neuvoi vaihtamaan kaikki mahdolliset vitamiinit/ravintolisät jauheisiin pillereiden ja kapseleiden sijasta. Järkeen ihan tietysti käy, että silläkeinoin jäävät pois kaikki joutavat sidos- ja muut lisäaineet joita puristeissa on usein pitkäkin luettelo. Vaihdoinkin mm. käyttämäni Chlorellaleväkapselit ja kalkkipuristeet puhtaisiin jauheisiin.

Kuningatarhyytelöksi valitsin tämän raakahunajaan sekoitetun version. Ostan aina elintarvikekäyttöön ainoastaan kotimaista hunajaa. Nyt kun sidosaineena käytetty hunaja on jenkkialkuperää, halusin sen edes vähintäänkin luomuna:

Ajatuksenani oli, että sekottaisin päiväannoksen teen sekaan. Nyt sitten vasta senverran tarkasti luin käyttöohjeet, että tätä ihmeainetta ei saa sekoittaa kuumaan veteen... No, mikä on kuuman veden raja? Aika haaleana yleensä juon teen, mutta siihen ei sitten liukene. Tuotteen tuoksukin on aika voimakas. Maku on kuitenkin pehmeä, ei ollenkaan niin outo kuin tuo haju antaisi olettaa.
Nyt otan hunaja-hyytelöseoksen ihan vaan lusikalla siltään, kuten purkissa ohjeistetaan: Tyhjään vatsaa aterioiden välillä.Käykääpä vilkaisemassa esim seuraavat linkit, ainakin minut vakuuttivat:
Terveydenhoitouutiset ja Naturamedia

Tämä nyt esittelemäni tuote ei ehkä ole edullisimmasta päästä kuningatarhyytelövalmisteita. Tästä nyt kuitenkin itse aloitan testailun.

Suomessa myytävien kapseleiden vuorokausisuositus on 500mg. Jenkkiohjeistus on jopa nelinkertainen tähän määrään mutta en ehkä halua tätä hyvin energiapitoista hunajasekoitusta ihan noin paljon päivässä ottaa.

Suomesta löytyy useampaakin lajia kuningatarhyytelöä kapseleina. Tutkin luontaistuotekauppojen valikoimaa, mutten löytänyt hunajaan sekoitettua kotimaista vaihtoehtoa. Tai vielä mieluummin ottaisin pelkkää puhdasta kuningatarhyytelöä, ei kapseleina tai puristeina. Jos sellaisen kotimaisen valmisteen tiedät, niin kiitos vinkistä.  :)

2 kommenttia:

 1. http://www.kolumbus.fi/kirkkonummen.mehilaistuote/tuotekuvasto/tuotekuvasto.html

  tosta verkkokaupasta(kelaa sivua reippaasti alaspäin) löytyy kotimaista pakastettua royal jellya, hinta on 100e/10 ml :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho... Itse olen puhallellut ja miettinyt josko hennoisin tilata iHerb:iltä luomu 100% kuningatarhyytelöä hintaan 132.30$ eli 103€ hintaan 480g purkin... Eli mistä muodostuu näin valtava hintaero? Jos joku osaa kertoa niin kiitos infosta jo etukäteen.

   http://www.iherb.com/Y-S-Organic-Bee-Farms-Fresh-Royal-Jelly-100-Pure-16-9-oz-480-g/23660

   Poista