sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Perunalastujen haastajat testattavana

Tyttäreni Veera sai bloginsa kautta erän Rips Vege Chips juureslastuja sekä Rips Ruis Snacks pusseja testattavaksi. Minäkin tietysti kiinnostuin, erityisesti Vege Chipseistä. Ainesosat: Punajuuri, porkkana, palsternakka, auringonkukkaöljy ja suola. Mitään lisäaineita tuotteessa ei ole. Yritin googlettaa valmistusmaata mutta sitä en nyt ihan nopsaan löytänyt, jäi vähän vaivaamaan mieltä...

Chipsit olivat ohuina lastuina, suolapitoisuus on sopiva ja maku raikkaampi kuin perinteisissä perunalastuissa. Juuresten ominaismaku on tietysti aika tehokkaasti hävinnyt öljyssä paahtamisen jäljiltä. Joskus harvoin kun jotain pientä suolaista naksuteltavaa tekee mieli niin ihan hyvä vaihtoehto ovat. Itse  voisin ostaa näitä esim. lentomatkoille. Kotiin en itse periaatteessakaan tämäntyyppisiä snackseja ostele. Jääkaapissani kun kuitenkin on aina juureksia, joista voi pikaiseen tekaista vastaavia lastuja uunin pellillä.

Pussin hinta esim. Verkkokauppa.com: 2.20€/50g eli kilohinta 44€. Aika suolainen siten onkin tuo kilohinta verrattuna raakajuureksiin...  ..



Näitä maistelin




Juureslastut




Toinen testattava tuote olivat Rips Ruis Snacks, makuina Cheese ja Jalapeno. Molemmissa pitkä ainesosa-luettelo tyssäsi kiinnostuksen alkuunsa.  Lisäaineitakin löytyy, mm. E621 eli natriumglutamaatti. Luettelo on kirjoitettu niin pienellä ettei keski-ikäinen rouvas-ihminen (minä) siitä saa ilman suurennuslasia mitään selkoa. Maistoin toki, jalapeno-ruis-yhdistelmä oli mielestäni aika outo. Juustonmakuiset jotenkuten ok, mutta niitäkään en aio ikinään ostaa.
Pussin suositushinta ravintoloissa on 2€/50g eli 40€/kg hintaista kuivaa ruisleipää.



6 kommenttia:

  1. Alimmaiset näyttää koiranraksuilta :)

    VastaaPoista
  2. Juuri eilen puhuimme töissä kahvitunnilla kuinka hyviä ovat kuivat ruisleipä siivut/lastut.Jos vielä sipaisee vähän öljyä ja valkosipulia päälle ovat vielä parempia.Kunnon ruisleivästä tehtyinä eivät sisällä yhtään E.tä

    VastaaPoista
  3. Hmm, mielenkiintoisia mutta itse taidan pysyä ihan tavallisissa perunalastuissa silloin harvoin kun jotain on saatava.

    Tuosta koirannaksu - kommentista tuli mieleen, että kun itse syötte paljon kasvisruokaa ja luomua, niin mites tämä teidän pieni nelijalkainen perheenjäsen? Syökö se ihan nappularuokaa vai kenties raakaruokaa? :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan rehellinen arvostelu! :D

    Ite tykkään niistä Linkosuon(?) maustetuista ruisnapeista tehdä pieniä suolaisia paloja joskus illanistujaisiin. Luulisin, että ne on tehty Suomessa, mutta varmaksi en sano. Niissäkin koodilista on kovin pitkä, joten turhan usein ei viitsi niitä napostella.. :/ Mutta niistä tulee kyllä hyvin, kun laittaa esim. tuorejuustoa ja paprikaa päälle! :)

    VastaaPoista
  5. Pauska: Sekin vielä :D

    EevaK: Ihan samaa tässä mietin. Miten ihmeessä kuiva ruisleipä tarvitsee tuon lisäaineluettelon säilyäkseen...
    Kilohinta 40€. Eilistä paistoa ruisleipää saa alle 2€/kg. Se viipaleiksi pellille ja uuniin. Ja kuten sanoit, öljyä, voita, valkosipulia tai mitä vaan keksiikään mausteita ja ihan hemmetin hyvää tulee. Lapsetkin osaavat itse niitä viritellä

    Anonyymi: Paavo syö sitä mitä tarjouksessa on :D Pentuaikoina olimme hyvinkin tarkkoja ja ruoka haettiin eläinkaupasta. Uskomatonta on, että niihin aikoihin Paavon silmät vuotivat ja kasvoilla oli Bichoneille tyypillinen ruskea kyynelnesterantu. Ja katsopa nyt Paavon kuvia... Ihan harvinainen Bichon sen suhteen että kasvot ovat ihan puhtaan valkoiset.
    Kerran ostin varmaan kymmenen pussia eläinkaupan kuivaruokaa 1-2€ kpl jossa päivä oli menossa vanhaksi. Niin pääsi sitten koirakin "eilisen paiston" makuun :) Jokunen viikko sitten äitini löysi keräyspisteeseen jätetyn 25kg säkin eläinkaupan allergia kuivamuonaa, 47.80€ hintalappukin oli vielä kyljessä. Se oli nätisti jätetty rottinkiseen koiranpetiin. Olikohan jonkun koira lähtenyt vihreämmille niityille... No, Paavo söi ruuat ja tyttäreni tuunasi korista Paavolle pedin :D
    http://lempin.blogspot.com/2012/01/paavolle-uusi-peti.html
    Että semmoinen kohtelu meidän koiralla :) Syö siis lihaa :)

    VastaaPoista
  6. Saara: Jokunen pieni valkoinen valhe tulee ehkä silloin tällöin olosuhteiden pakosta livautettua...
    Tässä tapauksessa ja arvostelussa ei nyt uskoakseni ollut mitään tai ketään henkilökohtaisesti loukkaavaa :) Niitä kuivattuja ruispaloja on kyllä ihan helppo tehdä itsekin ja saat vielä parempia kuin kaupasta :)

    VastaaPoista