perjantai 9. maaliskuuta 2012

Siitepölyrakeet

Mehiläisen siitepölyllä on tutkitusti histamiinin tuotantoa vähentävä vaikutus. Sen johdosta se neutralisoi useita allergioita.
Itse koen pahimmiksi keväisen katu-ja liikennepölyn. (Tosin läpi vuoden markettien ja vaatekauppojen sisäilma on ihan myrkkyä silmilleni. Luulen, että syynä ovat tekstiileistä ja tavaroista irtoavien käsittelyaineiden kaasut/hajut...)

Käytössäni on luomulaatuinen siitepölyrae. Nämä iHerb'iltä tilaamani siitepölyrakeet ovat hyvin edullisia verrattuna suomalaisiin (noin 10€/500g).

Mutta... Siskoni, joka on käyttänyt näitä samoja rakeita jo vuosia, sai lahjaksi pussillisen suomalaista siitepölyraetta. Hän kertoi ripotelleensa niitä ihan saman reilun ropsauksen marjojen päälle, kuin tätä iHerbin purkkiraetta oli tottunut tekemään - ja sanoi sitten valvoneensa koko seuraavan yön, kun elimistö kävi ihan ylikierroksilla eikä väsyttänyt yhtään...
Eli suomalainen siitepölyrae on lienee tehokkaampaa tavaraa - tai toimii paremmin meidän geeniperimälle? Minulla ei ole aiheesta omaa vertailukokemusta.

Siitepölyrakeet ovat raikkaan tuoksuisia, hyvän makuisia ja kauniin värisiä. Olen sirotellu rakeita aamu- ja välipalamarjojen päälle. Sopivat hyvin jogurtin tai myslinkin sekaan.

Vattuja, pellavansiemenrouhetta, omenasosetta, Chindele-mineraalijauhetta, turkkilaista jogurttia ja sitepölyrakeita. Ihanat värit :)
Ihmettelin jutussani "Kuningatarhyytelö" mikä on kuuman raja (Hunajan ja muiden mehiläistuotteiden hyväätekevät entsyymit tuhoutuvat kuumassa vedessä. Senverran siis olin oppinut, mutta tarkkaa rajaa en tiennyt). Eilen luin Thorbjörg Hafsteinsdottirin kirjasta että hunajaa ei saa sekoittaa yli 41 asteiseen veteen. Eli nyt sitten tiedän senkin :) Jos jollakulla on aiheesta tarkempaa tietoa niin mielelläni otan vinkkiä vastaan.


Tässä linkissä tietoisku mehiläistuotteista. Hunajaa käyttää varmasti lähes jokainen mutta suosittelen lämpimästi tutustumaan myös muihin mehiläistuotteisiin ja niiden terveysvaikutuksiin. 


http://www.superfoodit.com/mehilaistuotteet.html

4 kommenttia:

 1. Yhdellä tutullani oli noita rakeita myös käytössä, kun oli yhtä ja toista allergiaa. Ilmeisesti olivat myös hänellä helpottaneet oireita! Kaikkea se ihminen (tai no, oikeastaan LUONTO) keksii! :)

  Oikea superaamupala toi sun jogurttisekoitus!

  VastaaPoista
 2. Tää sun blogi on ihana :) Seuraan kaikkien teidän , siis sinun, Veeran ja Lempin blogeja. Oon jopa saanut tämän blogin pohjalta vihdoin toteutettua haaveeni lakto-ovo-vegetaarisesta ravinnosta : )

  VastaaPoista
 3. Saara: Jep, siitepölyrakeet ovat luonnon oma lääke. Suosittelen kyllä ihan ehdottomasti hankkimaan purkin hyllyn reunalle. Ovat ihan hyvän makuisia ja kauniin värisiäkin marjojen päällä.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Kiitos ihanasta kommentista :) Näistä aina tulee virtaa ja kintaita jatkaa tätä blogi-touhua :)
  Tämä minun ruokavalio ei ole ehkä mitenkään tiukasti yhden suunnan mukainen. Olen ennakkoluulottomasti lukenut sitä sun tätä kirjallisuutta aiheesta ja kokeillut käytössä niitä itselleni sopivia neuvoja. Tämä nykyinen linja on nyt aikalailla oman tuntuinen ja tältä pohjalta sitten virittelenkin aina jotain uusia "reseptejä".
  Kiitos vielä kerran viestistä. Piristit jo muutenkin mukavaa iltaa :)

  VastaaPoista