keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Papumunakas

Tämänpäiväinen lounas-setti täyttää aika monta tärkeää kriteeriä: Jämät käyttöön, nopea, edullinen, terveellinen ja vielä kohtuu hyvääkin.

Sain taas aamusta aikaiseen käydä kuntiksella. (Paikallisen uimahalli-liikuntatalon voimailusali. Siitä harvinainen  Suomen maassa, että on ainakin vielä täysin ilmainen. Sattuu onneksi olemaan tuossa ihan muutaman sadan metrin päässä kotoa.) Sieltä kun polvet notkuen jalkatreenin jälkeen hiipii kotiin niin ruokaa on saatava nopeasti ja mieluummin heti :D

Jääkaapista löytyi vielä pikku kökkönen toissapäiväisiä valkosipulisia leikkopapuja. Ne pannulle oliiviöljytilkaan lämpenemään. Kulhoon pari kananmunaa, sekaan loraus vettä ja reippaasti vispaten sekaisin. Kananmunaseos papujen päälle pannuun ja hiukan voita mausteeksi. Raavin seoksen tuossa isolla pannulla pienempään kasaan. Kun pohja on hyytynyt, kannen avulla keikautus ympäri, väriä hiukan toisellekin puolelle ja lautaselle :) En lisännyt lainkaan suolaa tai pippuria koskapa niitä oli jo valmiiksi pavuissa.


Sinimailasen ituja, papumunakas, ruohosipulisilppua ja raejuustoa. Tällä pärjää taas hetken :) Valmistusaika ehkä noin viisi minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti