keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

HernesosekeittoTällä kertaa soppaan mukaan yön yli liotetut herneet, muutama peruna ja sipuli. Keittoon sopivat hyvin myös porkkana tai lehtiselleri tai mitä muuta nyt vaan jääkaapista sekaan löytyy. Tai voi keiton tekaista ihan vaan sipulista ja herneistä.
Freesailin pilkottuja sipuleita ja perunoita hetken oliiviöljyssä.
Sekaan herneet ja vettä senverran että kasvikset peittyvät. Tässä vaiheessa sekaan pari kasvisliemikuutiota, ripaus mustapippuria ja yrttimaustetta. Kurkuman lisään vasta soseuttamisvaiheessa. Mausteeksi sopivat tosi hyvin myös esim. kirveli ja viherpippuri, ne olivat nyt minulta loppuneet...
Keitos saa kiehua hissuksiin pari tuntia. Sillävälin raastoin palan piparjuurta ja vispasin vaahdoksi purkin kermaa. Vaahdotetun kerman sekaan raastettu piparjuuri, ripaus ruususuolaa ja valkopippuria.
Tässä keitetty herne-sipuli-peruna-keitto. Lisään tässä vaiheessa purkin kermaa ja ripauksen kurkumaa, bamixilla tasaiseksi soseeksi, tarkista vielä suola.
Otin osan soseesta erilleen. Halusin kokeilla mitä vuohenjuusto tekisi tässä setissä. Soseutin bamixilla muutaman juustosiivun koe-erän sekaan. Vuohenjuuston maku ei erityisemmin erottunut... Eli ei kannata haaskata hyvää juustoa hernesosekeittoon :) Esim. sellerisosekeitossa vuohenjuuston aromi erottui edukseen.
Lautaselle hernesosekeiton päälle pari lusikallista piparjuurikermaa ja ruohosipulisilppua. Edullista, terveellistä, helppoa ja hyvää :) Ja mikä mukavinta; Lisäaineeton, perusraaka-aineista valmistunut ruoka.


kasvissosekeitto / gluteeniton keitto / hernesosekeitto / piparjuurikerma / keitto herneistä / 

1 kommentti:

  1. Onko sulla täällä sitä marjakiisselin ohjetta, mitä Lempi ja Veera monesti kuvailee blogeissaan? :D :) Näyttää niin hyvältä...

    VastaaPoista