torstai 3. marraskuuta 2011

Kurpitsasoseen valmistaminen



Tämän järkäleen sain keittiöön tuolta ulkoterassilta pyörittämällä.
Säilön kurpitsat pakastamalla - niinkuin melkein kaiken muunkin: Ensin puoliksi, siitä viipaleita pienemmällä veitsellä ja paloiteltuna kattilaan. Tilkka vettä pohjalle ja palat keitellään soseutuspehmeiksi. Tuo alkulastihan lämmetessään painuu tiiviimmäksi ja sekaan voi heittää vielä ainakin puolet lisää. Lopuksi koko setti sauvasekoittimella sileäksi ja pakastimeen annosrasioihin pakattuna.

Kuvissa ensimmäinen 10 litran kattilassa valmistettu sosesatsi, pari kattilallista vielä odottaa vuoroaan
Lempeänmakuinen ja kauniinvärinen valmis kurpitsasose käy lähes mihin. Meillä pääasiassa keittojen sekaan ja rieskataikinoiden pohjaksi.

Kurpitsa kasvatetaan aina vahvassa maassa, ennenaikaan navetan takana, 2000-luvun kaava-alueella siinä penkissä mihin survotaan lämpökompostorista puolitekeentyneet roiveet. Kurpitsa ei kerää nitraattia joten sen voi turvallisesti istuttaa vähän puolitekoisempaankin kompostikasaan.








kurpitsasose / kurpitsasoseen valmistus / miten tehdään kurpitsaose / kurpitsan säilöntä / kurpitsasoseen pakastaminen

2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! :) On toi kyllä iso toi kurpitsa! :D Täytyy muistaa laittaa sitten pullataikinaan tätä kurpitsasosetta, käy siihen niin hyvin :)

    VastaaPoista