keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Yogitee - laatua pussissaKaikki ystäväni tietävät että tykkään teestä - ihan kaikenlaisesta, paitsi mustasta. Eikä minun käytännössä koskaan tarvitsekaan itse ostaa teetä - saan sitä niin paljon lahjuksina ja tuliaisina :)

Mutta nyt ostin teetä - ja vielä sitä kaikkien teehifistelijöiden parjaamaa pussiteetä!
Ystävä tarjosi keväisissä pihatalkoissa Yogi Classic -teetä. Ihastuin heti ja sain kotiinviemisiksikin ihan oman paketin samaa laatua. Tykkäsin teestä vielä kotonakin - lapset ja vieraatkin kehuivat.

Yogiteen tarina alkoi intialaisen joogagurun oppilailleen tarjoamasta teestä. Yogi Bhajan jakoi oppilailleen tietoa myös ayurvedisestä kokonaisvaltaisesta kehon ja mielen hyvinvoinninista - siihen liittyi oppitunneilla tarjottu, viidestä perinteisestä ayurvedisestä yrtistä tehty elinvoimaa lisäävä teesekoitus.

Nyt alkuperäinen Yogitee on jalostunut kokoelmaksi erilaisia yrttiteesekoituksia. Pääosin teevalikoima on yrttipohjainen, mutta löytyy listasta jokunen vihreää teetäkin sisältävä sekoitus. Yogiteesekoituksiin käytetään vain luomulaatuisia ja mahdollisiman vähän prosessoituja ainesosia.

Ne Yogiteelaadut, joihin itse olen ehtinyt tutustua, ovat kaikki suosittelemisen arvoisia. Maut ovat aitoja ja syviä. Minulla on käytössä Teema-teekannu, joka on reilu litran vetoinen. Yksi Yogiteepussi maustaa kannullisen ihan reippaasti. Yrttiteen laatu ei kärsi, vaikka teepussi hautuisi kannussa pidempäänkin - eli haudutusaikaa ei Yogiteepussien kanssa tarvitse kyttäillä.

Yogitee-valikoimasta löytyy yrttiteesekoituksia eri tarkoituksiin - mm. aineenvaihduntaa lisääviä, detox-teetä, rauhoittavia, energisoivia ja naisille tarkoitettuja.En ollut vielä ehtinyt tutustua tuotemerkkiin sen tarkemmin tai etsiä jälleenmyyntipistettäkään, kun tein viimeisintä pähkinätilausta iHerb'ille. Ihan päähänpistosta vilkaisin, josko Yogitea kuuluu valikoimiin - ja kuuluihan se.
Täydensin tilausta kahdella Yogitea-paketilla - ne mahtuivat vielä sopivasti paketin painorajoihin. Yogitee valikoima iHerb'illä on aika iso - en osaa sanoa, josko ihan kattava, mutta viisikymmentäkuusi erilaista ihanaa kuitenkin. Teepaketti on kevyt ja edullinen ostos - se onkin kätevä tuote tilausta tehdessä kun paketin paino- ja tullirajoihin vielä mahtuu "jotain pientä". iHerb hinta on 3,29€/16 teepussia.

Mm. Hyvinvoinnin tavaratalosta löytyy Yogiteetä seitsemäntoista eri laatua. Hinta 4,50€/17 teepussia. En ole vielä ehtinyt tarkistaa, josko Yogitee kuuluu isompien markettien valikoimaan.

iherbiltä tilaaminen / iherb / iherb vitamiinit / iherb ja tullirajat / iherb ja postitus / miten tilaan iherbiltä /iHerb ja alennuskoodi
yotee iherb / yrttitee luomu / yogitea /

4 kommenttia:

 1. Yogiteet ovat olleet minun suosikkeja jo vuosia. Joskus aikoinaan piti aina mennä Helsinkiin Ruohonjuureen ostamaan suklaa ja lakritsateetä, mutta nykyään niitä löytyy ihan marketeista. Minä myös annan teen hautua pitkään, ainakin 10 min ja maku vaan paranee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirppu :)
   Nämä olivat kyllä hyvä löytö. En ole vielä ehtinyt tutkailla markettien valikoimaa, mutta ainakin nyt iHerbillä näitä on hyvä valikoima.

   Minä annan kanssa pussin hautua kannussa niin kauan kuin vettäkin on. Näissä on kyllä hyvä vahva aromi.

   Poista
 2. Voi tuo inkivääri kuulostaa niin hyvältä, pitää harkita... vaan kukahan ne kaikki edelliset joisi meidän kaapista pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Dahlia :)

   Kannattaa kokeilla. Näistä kahdesta Classic-sekoitus on kyllä mielestäni jopa parempi kuin inkivääritee - tytöt tosin tykkäävät enempi inkivääristä :)

   Poista