sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

ThermaCare - lämpötyyny lihassärkyihin

Jämähtikö hartiat tietokoneella - tai pihahommissa? Itse olen joutunut turvautumaan hierontaan silloin tällöin - tosin yleensä maltan varata ajan vasta siinä ihan viimeisessä vaiheessa, kun toispuoleisesti kiristävä niska herättää keskellä yötäkin jomottavana päänsärkynä.

ThermaCare-lämpötyyny oli ihan uusi tuttavuus - en ole aiemmin edes tiennyt että tällaistakin ensiapua on keksitty. Tyyny on kertakäyttöinen ja itseliimautuva. Kun pakkaus avataan, tuotteen lämpösolut (niin mitkä?:) aktivoituvat. Tyyny asetetaan haluttuun paikkaan (tämä malli sopii niskan, hartioiden ja ranteen alueelle) ja se lämpenee noin puolessa tunnissa hoitolämpötilaan. "Tyyny pysyy lämpimänä kahdeksan tuntia ja hoitaa kivuliasta aluetta säteilemällä lämpöä syvälle lihaksiin." (Siitä syvyydestä en osaa sanoa sen tarkempaa...)

Lämpötyyny on yllättävän tehokas apu - ei sinänsä ihan uutta minulle, koska olen käyttänyt kymmeniä vuosia lämmitettävää kauratyynyä harteilla. Kauratyynyn lämpö ei tosin kestä kahdeksaa tuntia - hyvä jos tuntiakaan, mutta tehokas sekin on.

ThermaCare-lämpötyynyt sain testattavaksi Buzzadorin kautta ja kiitos vaan - käyttöön tulivat. Tyynyjä testasi myös Veera-tytär, joka oli yhtä suurta jumia koko lapsi pääsykoeurakkansa kanssa. Hän taisi innostua tyynyistä kaikkein eniten.
Tarjosin tyynyjä testattavaksi myös ystävälle, jonka tiesin potevan kroonista niskanseudun kipua - turhaan, hän oli jo näiden aktiivikäyttäjä :)

Että tällaisiakin siis on - aina oppii jotain uutta... Lämpö on luonnollinen kivunhoitomuoto, joten lämpötyynykin on kokeilemisen arvoinen itsehoitotuote pakkauksen mainitsemiin ongelmiin; lihasjännitys, ylirasitus, venähdykset, revähdykset ja nivelrikko.

Senverran vinkkinä: Jos ihollasi on vartalovoiteen jäämiä, pese lämpötyynyn alle jäävä ihonpinta huolellisesti ennen tyynyn laittamista paikoilleen. Kerran erehdyin kiinnittämään lämpötyynyn tyttären hartioille sen jälkeen kun hän oli saunonut (iho lämmin ja kostea) plus vielä rasvannut ihon... Ei pysynyt tyyny kiinni...

Lämpötyyny on ohut ja huomaamaton - sitä voi siis käyttää päivälläkin ihan normivaatetuksen alla. Vaikka ohjeistuksessa kielletään "tiukkojen vaatteiden" käyttö lämpötyynyn kanssa, itse kyllä puin sen päälle istuvan stretchtopin. Jos ei muuta, niin se antoi henkistä pitoa - ei tarvinnut miettiä josko läppänä irtoaa vauhdissa ja putoaa mekon helman alta kaupan kassajonossa :)

Minua ei haittaa kärryhommat tai lapiointi...

mutta mattojen tamppaus - siitä niska ja olkapäät ei tykkää yhtään - en sen puoleen kyllä minäkään :)

ThermaCare-lämpötyynyjen hinta: Tämä itse testaamani niskan, hartioiden ja ranteiden alueelle tarkoitettu kolmen ThermaCare-lämpötyynyn pakkaus kustantaa Yliopiston apteekissa 11,50€ - eli 3,83€/kpl.
Ihan kohtuuhintainen ensiapu mielestäni.

ThermaCare-tuotepaketti tuli minulle testattavaksi Buzzadorin kautta. Buzzaus on minulle yksi mukava harrastus muiden joukossa. Toimiessani buzzaajana, saan testattavaksi uusia mielenkiintoisia tuotteita. Mitään palkkaa touhusta ei makseta, mutta kiinnostavat tuotepaketit toimivat kannustimena.

Uusia buzzadoreita rekrytoidaan jatkuvasti. Jos innostut aiheesta, ilmottaudu mukaan.

Aiempia buzzauskokemuksiani ja postauksia aiheesta löytyy TÄÄLTÄ.

thermacare kokemuksia / hinta / ostopaikka apteekista

5 kommenttia:

 1. Istumatyöläisenä osaa arvostaa kaikkea, mikä auttaa selkäjumituksiin. Pakkohan tuota on kokeilla - haittana tosin tuossa tuotteessa on kertakäyttöisyys.
  Aurinkoista viikkoa sinne viljelysten keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei nyt testaamisen aikoihin ollut ihan pahin tilanne hartioissa, mutta ainahan lämpö tuntuu ihanalta. Veera tykästyi tyynyihin - mutta olikin ihan totaalisessa kipsissä puolen vuoden luku-urakan jäljiltä.

   Mietin kanssa, että voisiko lämpötyynyä polttaa käytön jälkeen. Laitan vielä kyssäriä valmistajalle aiheesta.
   Minäkään en periaatteessa tykkää mistään kertakäyttöisestä. Tämä tyyny ei kuitenkaan paljon isoa terveyssidettä kummempi ole - aina välillä jotain joustonvaraakin oltava arjessa :)

   Oikein lämpimät terveiset sinulle täältä kesäiseltä työleiriltä :)

   Poista
 2. Minkäkokoinen ja meneekö esim. polven ympäri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pauska. Nyt en osaa ihan heittämällä sanoa läpykän mittoja ja jos avaan pakkauksen, se on käytettävä heti. Mittaan seuraavalla kerralla. Kyllä ainakin oman polveni ympäri ylettyy kokonaan - ei tosin taida liimapinta pysyä jos aiot liikkua. Yön ajaksi voisin kuvitella pysyvän hyvin - varmistukseksi laittaisin kyllä taivealueelle jonkun kangasputkilon päälle. Minä käytän välillä polvessa kylmäpussiakin ja sen viritän paikoilleen kahdella poikkileikatulla villasukan varrella. Toinen ensin alle, jääpussi väliin ja toinen varsi päälle pitämään tynyä paikoillaan. Villainen sukanvarsi on sopivan joustava ja kuitenkin napakka.

   Poista
 3. Blogirinkiläiset ei saa buzzadoorata. Säännöt kieltää.

  VastaaPoista