lauantai 14. kesäkuuta 2014

Yrttiteetä ja smoothieta


Aamuisen voimajuoman pääaines löytyy yllättäen teekannun pohjalta :)

Meillä hautuu joka päivä useampikin teekannulllinen. Aamulla vihreää tai valkoista teetä ja loppupäivän erilaisia yrttiteesekoituksia. Kaikki haudutukseen käytetyt yrtit ovat syötäviä - eli sen jälkeen kun niistä on otettu enimmät värit ja tehot teehen, pehmeiksi hautuneet lehdet voi pyöräyttää smoothien sekaan.Nämä eiliseen nokkosteehen haudutetut lehdet ovat vielä vahvan vihreitä. Vaikka niistä ei enää näyttäisi irtoavan makua tai väriä veteen, niissä ihan varmasti on vielä tallella paljon kasvin omia, hyvää tekeviä ominaisuuksia, kivennäis- ja hivenaineitakin - ja jos ei muuta, niin ainakin kuitua.

Kompostointi on mukavaa ja hieno asia, mutta en minä ainakaan henno sinne ihan kaikkea heittää. Itsepoimitut yrtit ovat kuivakaappini arvokkainta sisältöä jotka haluan hyödyntää kokonaisuudessaan.Tässä aamupirtelössä mukana eilisen nokkosteen lehdet, (teekannulliseen käytetty noin 2rkl kuivattua nokkossilppua), desin verran turkkilaista jogurttia, puolisen desiä puolukkasurvosta ja teelusikallinen vaniljahunajaa. Puolukka sopii mainiosti yrttisen smoothien marjapohjaksi. Halutessa seosta voi hiukan makeuttaa hunajatipalla.

Kaikki haudutetut yrttiteeainekset voi käyttää smoothien sekaan. Eikä kannata heittää pois vihreän irtoteen hitujakaan - nekin tottakai smoothien sekaan. Luontaistuotteinakin myydään laihtumista edesauttavaa vihreää teetä kapseleina ja jauheena.

yrttitee nokkosista / nokkonen tee / smoothie / 

4 kommenttia:

 1. Meilläkin hurautellaan kaikki viimeiset marjat smoothieiksi, joten kiitos vinkistä =) Ja sadesäätä voi viettää sisällä selaillen UFF:n nettikauppaa.

  VastaaPoista
 2. Mistä tuollaista vaniljahunajaa voi ostaa?:) Osaisitko kuvailla makua tarkemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :)
   Löysin purkin kahdella eurolla Cittarin poistokopasta... Eli Cittarissa tätä nyt ainakin on ollut. Maku on tosi makea ja ainakin meillä tykätty. Tytöt ovat sekoitelleet vaniljahunajaa pirtelöiden sekaan - kohta kai tyhjä jo koko purkki :)
   Hunajan sekaan on upotettu vaniljatanko - eli itse viritellen luulisi onnistuvan yksinkertaisesti upottamalla vaniljatangon juoksevaan hunajaan?

   Poista