maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kasvispastakastike - gluteeniton



Kaksi tyttäristäni -  Lempi ja Veera ovat gluteenittomalla ruokavaliolla. Vehnäpastan tilalla käytämme yleensä erilaisia riisinuudeleita ja -tagliatelleja. Jyväskylän seudulla paras (monipuolinen ja edullinen) valikoima riisipohjaisia nuudeleita löytyy Seppälänkankaan Cittarin aulasta, Asian food -liikkeestä.

Eilen löysin Lidlistä gluteenittomia pastoja - kohtuuhintaisia nekin. 500g pakkaukset 1.99, eli kilohinnaksi jää noin 4. Semperin tms. gluteenittomien pastojen kilohinta on lähes tupla, 7-8/kg.
Pääraaka-aineena Lidlin gluteenittomissa pastoissa on maissijauho, (siitä en oikein perusta mutta vaihteluna riisinuudeleille joustan välillä...) mutta plussaa tuotteelle siitä, että mukana on myös kikhernejauhoa.

Laitoimme samantien koe-erän Lidlin gluteenitonta spagettia kiehumaan, kaveriksi papu-tomaattikastiketta.

Nopea kasvispastakastike
3 sipulia
6 valkosipulin kynttä
2rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 Pirkka luomu pastakastike
Ripaus mustapippuria
Tuoreita yrttejä kasvimaalta - basilika, mäkimeirami, ruohosipuli... (tai kuivattuja)
1 rasia esikeitettyjä valkoisia papuja
100-200g tuorejuustoa ( + raastettuja juustokannikoita)

Pilkotut sipulit ja valkosipulit freesaillaan pehmeiksi öljyssä. Sekaan Pirkka valmis pastakastike, loraus vettä ja mausteita mielen mukaan. Jätetään hautumaan kannen alle puolisen tuntia-tunti. Lopuksi sekaan tuoreita yrttejä, esikeitetyt pavut ja raastettuja juustonkannikoita tai tuorejuustoa tai mitä nyt kaapista löytyy.


Pirkan luomu pastakastike on ihan hyvä pikaruokapohja. Siltään on kastikkeena mielestäni lisua ja mautonta, mutta tuunaamalla siitä saa nopsasti ruokaa. On yksi mökkikeittiömme perusraaka-aineista :)

Pavut sopivat hyvin tomaattipohjaisten pastakastikkeiden sekaan - ovat kasvispastassa hyvä proteiininlähde.

nopea pastakastike / gluteeniton pasta / edullinen gluteeniton pasta / pastakastike resepti / kasvispastakastike / helppo pastakastike / pastakastike ja pavut / 

12 kommenttia:

  1. Lidlin gluteennittomia pastoja pitää kokeilla, vaikken täysin gluteenittomalla dieetillä olekaan. Olen kuitenkin vähentänyt reilusti viljojen syömistä. Olen tilannut aikaisemmin Iherbistä quinoapastaa, mikä on ollut tosi hyvänmakuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Merikukka :)I
      Samoilla linjoilla olen itsekin - yritän vähentää viljoja vaikka en keliakiaa sairasta. Tuntuu vaan että eivät sovi minulle ollenkaan. Kiitos quinoapasta vinkistä. Käyn kurkkaamaassa senkin kun seuraavan kerran tilailen. Usein käytän myös tattaripastaa. Sekin on tosi hyvää.

      Poista
  2. Tämä on yksi parhaimmista lukemistani blogeista. Hyviä vinkkejä on paljon esim. Mineraalidödö, jota heti kävin ostamassa ja on ihan parasta. Kiitos blogistasi.
    Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos Liisa :) Kyllähän sitä monenlaiseen jo tällä iällä on törmännyt. Hyviä löytöjä ja välillä aina hutejakin...
      Kiitos vielä kerran päivää piristävästä kommentista :)

      Poista
  3. Kiitos vinkistä, piti käydä hakemassa gluteenitonta pastaa Lidlistä. Olen vähentänyt viljojen syöntiä, riisi ja peruna on alkanut tuntua tylsältä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentista :)
      Itsekin niitä viljattomia vaihtoehtoja olen haeskellut - ja aina tietty myös mukana ajatus että jotensakin järkevällä hinnalla niitä pitäisi löytyä. Tattaripasta on myös hyvä - ja siis vielä parempi vaihtoehto kuin nämä maissipohjaiset pastat. Lidlin pastoissa oli kuitenkin mukana myös kikhernettä - saavat siitä plussaa kohtuullisen hinnan lisäksi.

      Poista
  4. Vetääkö normaalille pastalle vertoja maun perusteella? Olen maistanut muistaakseni semperin penne -pastaa ja se alkoi nopeasti tökkimään. Kai se oli liian pahvimaisen makuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei
      Mielestäni maku on ihan hyvä. Kastikkeen kanssa en kyllä huomaisi käytännössä mitään makueroa. Vehnäpastaan verrattuna tämä Lidlin gluteeniton pasta (tai siis spagetti) on kypsänä katkeilevaa.

      Poista
  5. Täytyypä käydä Lidlissä siis, luomupinaatti ja nämä pastat kiinnostavat! En ookaan aikoihin käynyt.

    Kaunista juhannusta!

    toivoo Maarit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maarit :)
      No ne ainakin kannattaa hakea Lidlistä. Luomusitruunat ovat Lidlissä hyviä ja kohtuuhintaisia. Myös luomuomput ovat parempia kuin Cittarissa. Lidlissä on kohtuhintaista luomumaitoa mutta kevytversiona. Välillä otan sitäkin mutta täysmaito on parempaa :)

      Poista
  6. Hei Johanna ! Aloin lukea blogiasi sieltä ihan alusta. Onpa ollut hauskaa :-)) Olen nyt joulukalenterissa (13.12.2011). Meinasin tukehtua ja niskaan sattuu ja pyörryttää - osui niin minun naurusuoneen. Nyt on hyvä lopettaa tältä yöltä ja jatkaa taas "toisena päivänä". Saako tätä tinaustekstiä tekstiä lainata joskus ensi joulunaikaan ?
    Juteltiin blogistasi joskus Varikolla ja olen lukenut niitä uudempia, mutta nyt aloitin alusta. Mukava lukea joulujuttuja juhannuksen aikaan :-)) Kiitos hauskoista ja mielenkiintoisista teksteistä. Herkullista Juhannusta ! terveisin Marru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marru :)
      Nyt en osaa nimeä yhdistää mutta kiitos viestistä. Laita viestiä eilistapaistoa sähköpostiin niin voidaan joskus kahvitella kun käyn Jyväskylässä (jos siis olet seudulta?).
      Tottakai saat lainata tekstejä mihin nyt vaan keksit niitä käyttää :)

      Poista