perjantai 28. kesäkuuta 2013

Löytöjä

Viime kuukausina kirpparikierrokset ovat jääneet vähiin. Aikomus ei ollut tänäänkään muuta kuin heittää ystävä junalle ja tyttäret kaupunkiin. No, olimme ajoissa liikkellä ja siitä motivoituneena päätimme vilkaista kierrätyksen tarjonnan. Oi se kannatti... Desigual paitis ja Gudrun Sjöden mekko - molemmat puntarikamaa eli loppusumma alle parin euron. (Eivätkä ne vielä mitään... Odottakaa kun kuulette mitä Lempi-tytär löysi...

Paluumatkalla piipahdin Palokan Kodin ykkösen pihamyymälässä. Sydämen vei tämä rungollinen verenpisara hintaan 10. Olen pari kertaa aiemminkin kokeillut siipiäni em. kasvin kanssa, mutta se ei ole ollut minun kasvini - en koskaan ole saanut sitä menestymään... 
Uusi yritys. Uskon että nyt pärjään. Istutin kukan samantien isompaan ruukkuun ja lisäsin toisen tukikepin.
Kodin ykkösen alelaarista ostoskoriin pääsi myös tukikeppejä hintaan 0.05€ ja 0.50€ poistokukkasia. Kuvia luvasssa niistäkin kunhan ehdin ruukutella kaikki uudet taimet :)

Tänä keväänä ostin ensimmäistä kertaa aurinkoterassin ruukkuihin vaaleanpunaiset Viinikan puutarhan pelargoniat. Vaaleanpunaiseen innostuin vaihtamaan niistä ikiaikaisista punaisista pelargonioista koskapa Endless summer hortensiat ovat kotiutuneet terassin reunan "tissipenkkiin". Endless summerin kukkien väri on kauniin vaaleanpunainen ja pallomainen kukka sopii mainiosti vaaleanpunaisiin pelargonioihin.

Hortensia ei vielä kuki, mutta reunapenkin pikkusydän, karpaattien kello ja akilleijat sointuvat vaaleanpunaisiin pelargonioihin ja verenpisaraan. Penkin reunakasvina on kirjolehtinen kuunlilja - sekin kukkii kohta vaalean violettina.

Desigual paitis lähti pesuun samantien - nyt vain vähän arvon pitääkö se silittää vai jättää ryppyiseksi kuten nyt? Sjödenin mekko on A-linjainen. Ihan siltään ei istu, mutta vyö taas pelastaa.

Tänään matkaan pääsivät punaiset espadrillokseni. Köynnöshortensiat kukkivat varjoisalla pääovella parhaimmillaan - yksi suosikkikasvejani.
3 kommenttia:

 1. Ihana asu! Mistäs nuo espat on, tarvitsisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Etkö Virpi vielä tiedä mistä minä teen kaikki vaateostokset :D Espat löysin Kankitien kierrätyksestä. Olivat sillä kertaa viimeiset :)

   Poista
 2. Ai niin.... Ajattelin kuitenkin että Cittarista....alelaarista ; ) olisin hakenut omani!!

  VastaaPoista