torstai 6. kesäkuuta 2013

Huonon omantunnon päivitys...

Olen minä muutakin tehnyt kuin mättänyt Alanyan Mäkkärin hamppareita...
Palasimme Veeran kanssa kotiympyröihin sunnuntaina iltapäivästä. Tämä ihan uskomattoman hieno sää on jatkanut lomafiilistä ja kulunut viikko on mennyt omalla terassilla hömppäkirjoja lueskellen, kynsiä lakkaillen, ihoa rasvaillen ja tytärten kanssa höpötellen. Pyykkikasa ja siivous saavat odotella sadepäivää.

Kiitos kaikille ahkerille blogipäivittäjille - on mukava istahtaa lukemaan teidän tuttujen ja virtuaalituttujenkin kuuumiset. Blogi on ihan paras harrastus puutarhanhoidon ohella :) Tämä oma viikon blogiohari on koko ajan kulkenut takaraivossa pienenä "pitäisi päivittää blogiakin" -omantunnon äänenä.
Eli iloiset kesälomaterveiset teille kaikille lukijoille: Aurinko paistaa tänäänkin, joten jatkan Ken Follettin seurassa vaaka-asennossa talon aurinkoisella laidalla :)

Tätä oli odotettu. Meidän nurkille ei ole osunut yhtään kunnollista sadekuuroa viikkkoihin. Toissapäivänä tontin yli pyyhkäisi ukkoskuuro niin rajoilta että vaikka taivaalta tuli kaatamalla vettä ja rakeita, aurinko paistoi koko ajan.


Olen tunkenut niitä tomaatintaimia joka mahdolliseen ruukkuun ja laariin. Osassa lajikkeita on jo isoja raakileryppäitä - kypsymistä saa lienee odotella vielä jonkun viikon.

Basilikaa istutin etupäässä lasilavaan, mutta jätin niitä myös terassille kesäkeittiön viereen. Puutikkaat löysin joskus eurolla kierrätyskeskuksesta. 


Kaikki kasvaa ihan silmissä ja kaupasta ei enää tarvitse paljon muuta hakea kuin hyviä juustoja ja viiniä. Lasilavan salaatti-istutukset pitää lähipäivinä uusia - ovat jo ylikasvaneita. Avomaan siemenkylvöt valmistuvat sopivasti tähän väliin eikä ruokalistalla paljon muuta nyt ole kuin ihania salaatteja.

3 kommenttia:

 1. Ihania lomakuvia! Ja kyllä me blogin lukijat pysytään täällä, ei lomalla tarvitse niin aktiivinen olla :)

  VastaaPoista
 2. Kaikki kasvaa sulla niin hyvin! :) Meillä ei ole sadetta tullut vieläkään ja oon jo ihan hädissäni. Pitäisi kastella joka paikkaa, mutta ei ehdi, jaksa ja ei raaskisikaan maksullisella vedellä lotrata äärettömästi. Ajattelin, että se sadekuuro olisi sieltä tullut meillekin, mut niin se vain taisi vaihtaa suuntaa tai hiipua matkalla. :/

  Älä huoli, on ihan normaalia, ettei aina ehdi blogia päivittämään! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan runsaalta tuo teidän piha ja nuo sinun istutuksesi näyttävät. Ja älä suotta mitään huonoa omaatuntoa siellä pode :) Kesällä on niiiin paljon muutakin kivaa tekemistä, ettei sitä koneen ääressä niin malta ollakaan.

  VastaaPoista