lauantai 6. huhtikuuta 2013

Minä ja jokunen ystävänikin ja auto

Nainen nelostiellä
"Ajelin sitä nelostietä ihan ajatuksissani ja siinä ihmettelin että mitä se edellä ajava yhtäkkiä hidasteli ja pysähtyi ja ketään kun ei näköjään tullut vastaankaan niin lähdin samalla vauhdilla ohittamaan.
Aloin sitten vilkuilla sivulle että mitä pentele kun niitä ohitettavia autoja on aina vaan ja sitten jumankauta tajusin että siellä on joku tietyö ja puolen kilometrin jono kun päästävät kaistan kerrallaan ja ei sinne jonoon autojen väliin tietysti mihinkään enää mahdu ja pakko oli vaan jatkaa eteenpäin ja arvaa kattoko ne niistä autoista kun vaan lesetin ohi ja olisit nähny sen merkinheiluttajan ilmeen kun kurvasin siihen jonon keulille - että arvaa vaan hävettikö..."


Nainen vanhalla nelostiellä
"Ajoin sitä vanhaa nelostietä sinne Kirrin SPR-kirpparille ja se poliisi aina vaan roikkui perässä vilkut päällä ja sitten laitto jo pillitkin päälle ja ajoin sitten tiensivuun kun ajattelin että päästän sen ohi.
Mutta ne pysähtyikin siihen minun taakse ja sinne vaan peräpenkille tenttiin. Enhän minä ollu huomannu että siinä on viidenkympin merkki kun ennenvanhaan, vanhan nelostien aikaan siinä oli se kahdeksankympin suositus. Sain tietty sakot ja hemmetinmoisen saarnankin vielä kun en pysähtynyt heti - no minä sanoin että mistä minä nyt olisin voinut arvata että ne valot ja pillit minua varten olivat.
Päästivät sitten lähtemään ja eikö kun vähän matkaa siitä menen niin ole taas sama sininen auto takana ja villkuvalot pyörii. Ajelin niin varovasti että hyvä jos neljääkymppiä ja mietin että menkää nyt hyväihme ohi. Siinä perässä vaan roikkuivat ja sitten oli taas jo pillitkin päällä ja huokasin helpotuksesta kun läksivät ohittamaan. No arvaa että kurvasivat eteen ja pakottivat pysähtymään ja minä että mitä herraisä nyt kun just vasta pääsin kyydistään pois.
Se minun ajokortti oli unohtunut sinne poliiauton takapenkille ja eikun uusi saarna.
"Niin rouva - edelleenkin korostan että jos poliisiauto ajaa perässänne valot tai pillit päällä niin se tarkoittaa että teidän täytyy pysähtyä."
No enkai minä nyt tajunnut että minua varten ne valot ja pillit taas oli...
Olivat kyllä pahalla päällä - olisi sitä nyt voinut vähän nätimminkin puhua..."

Nainen tankilla
"Minulla oli viikon vanha ajokortti ja lähdin kuskiksi. Sain äidiltä auton lainaa ja kävin siinä automaatilla tankkaamassa ja eikö kun lähdin siitä ajamaan niin joku rysähti takana. Ukko istui siinä vieressä ja tajusi heti että olin unohtanut sen bensapistoolin ja letkun tankkiin kiinni. Huusi hulluna että äkkiä pakkia ja minä paniikissa pakin päälle ja kaasua - se olikin ykkönen ja irtosi se koko mittari mukaan ja siihen se heilahti peräpellille..."

Nainen punaisen Porchen kyydissä:
"Laitoin kaupan kiinni kymmeneltä ja se oli jo aika pimeää ja odottelin siinä oven edessä että ukko tulee hakemaan. Sillä oli siihen aikaan punainen Porche ja sen nyt erotti kun ei muita samanlaisia kaupungissa melkein ollut. Ja tulihan se ja pysähtyi siihen vähän matkan päähän puoliksi kaistalle kun parkkipaikat oli ihan täynnä. Juoksin autolle ja siinä vähän ahtaassa raossa tempaisin oven auki ja heitin kassin takapenkille ja hyppäsin kyytiin ja ovet kiinni ja turvyöt ja kaikki ja sanoin että lähdetään ja vilkaisin sitten ukkoakin että mitä se siinä vielä vitkuttaa ja siinä istuu saakeli ihan outo mies. Kysyin ihan äimän käkenä että mitä sinä siinä teet ja tuijotti minua se äijä silmät selällään ja sanoi että odottaa vaimoa kun se meni käymään tuossa kioskilla. Kai se pari sekuntia siinä meni että kelasin tilanteen ja keräsin kamppeet ja häivyin. En sitten selittänyt mitään - siinäpähän mietti - kertoikohan vaimolleen..."

Nainen valitsee ajoreitin
"No arvaa että olin niin poikki töiden jälkeen että nukahdin sohvalle ja säpsähdin että jumppa alkaa ja aina meen sinne pyörällä mutta oli niin pimeetä ja vettäkin satoi ja väsytti ja kauhea kiire että otin sitten auton. Siinä ihan pökkyrässä ajelen ja yhtäkkiä tajuan että miten tää tie on niin möykkynen ja kapea että hyvä jos autolla pääsee... No kun aina meen sinne jumppaan pyörällä siitä urkkakentän vierestä sitä pyörätietä - muistanu ollenkaan että oli auto alla..."

Nainen parkkeeraa
"Missä hemmetissä auto on - tähän jätin mihin aina - kyllä laitoin sen käsijarrun päälle - ihan varmasti laitoin -  no eikö se muka siinä aina ennenkin oo ilman pysyny..."


"Mitä siinä enää pällistelette... Nythän se auto löytyi..."

23 kommenttia:

  1. : D! Varsinainen kuski olet. Minäkin hain juuri sakon poliisilaitokselta ihan kutsuttuna. Turhaan yritin selitellä, että oikaisin vain oikeaa jalkaa kun puudutti ja juuri tolpan kohdalla se kaasu sitten painui siinä alas.. : ) Savolainen selitys oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä vasta ne kesyimmät - perheen pienimmillekin lukijoille sopivat tarinat. Ne loput sitten saunaillassa :D
      Tolpat on kyllä tylyjä ja yleensä aika epäonnistunut se kuvakin...

      Poista
  2. Hohhoijaa... ja minä kun yritän pitää yllä mielikuvaa että naiset on oikeasti ihan hyviä kuskeja! Hetkellinen masennus iski kyllä nyt. :) Mutta virheitähän sattuu jokaiselle, olenhan minä itsekin ajokortin alkuaikoina peruuttanut suoraan ojaan. :D Mutta sen jälkeen olen kyllä ollut tarkkana kuin porkkana. Tuo kuvallinen tarina on kyllä huippu ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ollaankin mutta välillä minulle ainakin tulee sellainen "flow-olo" kun ajatuksissaan tuttuja reittejä kaasuttelee - autopilotti päällä kun ajatus lentelee jossain ihan muissa sfääreissä :)
      Eihän näissäkään kenellekään huonosti käynyt...

      Poista
  3. Aijai mitkä naurut näistä jutuista sain!!! Lasketteliko toi auto koko mäen alas seinään asti??? =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinnehän se meni. Ja aidossa tilanteessa auto oli vielä ainakin kymmenen metriä ylempänä - valitsin nyt tämän kuvan kun auton kattokin pilkottaa puiden takaa :D
      Uskomaton suoritus kyllä. Kaikki nuo portaat ja puut ja kivet ja mutkan polussakin selvitti ihan omin päin ja vielä takaperin :D En ikinä pystyisi samaan suoritukseen - ainakaan pakittamalla...

      Poista
    2. Ei hittolainen!!! =D Miten te saitte auton sieltä takas ylös, kun sille selvästikään ei ollu tietä sinne alas...??? Tuliko seinään reikä? Mitä mies sanoi???? =D Ja vielä yksi kysymys: naurattiko sillon?? =D Kun nyt mua ainakin naurattaa niin mahdottomasti tää juttu. =D

      Poista
    3. Siellä suunnilla on isännillä traktoreita ja pitkiä vaijereita ja hyvä pokka...
      Kyllä Honkarakenteen hirret kovempaa tekoa on kuin Fordin pellit - eli ei tullut seinään läpireikää.
      Kyllä nauratti - oli se auto niin surkean näköinen siinä :D

      Poista
  4. :D Paras postaus mitä olen koskaan lukenut! Teki kyllä päivästä paljon paremman. :)

    VastaaPoista
  5. Toisaalta, eihän kerran viidessä vuodessa ole paljon...

    VastaaPoista
  6. VOI SUA... ;) Mä yritin joskus Fordilla autotallin ovien läpi, ei onnistunu. Nokkapelti vaan meni lyttyyn...

    Marjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen minäkin saattanut joskus vähän hipaista rekkkarilla sitä autotallin oveakin.
      Ei ole Ford luja auto ollenkaan...

      Poista
  7. Työkaveri ajoi itselleen "parkkiruudun" työpaikan takapihalle... eli luisteli penkkaan asti niin, että rekkarikin oli sieltä luettavissa. Ai että me naurettiin!! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen minäkin kerran kivunnut Lidlin parkkipaikalla penkan päälle - vahingossa painoin kaasua kun piti jo jarrutella :D
      Aika pitkään vilkaisi viereisessä autossa istuskeleva mies...

      Poista
  8. Vahinkoja sattuu!
    Mutta asiasta toiseen, oliskiko sinulla
    a) lukuvinkkejä kun haluaisin teitää lisää lisäaineista
    b) luonnon syötävistä kasveista
    c) pystyykö tuota näkkäriä kuivattamaan uunissa? vai meneekö siinä niin kauan ettei olisi montakaan näkkäriä paistettaessa mitään järkeä?
    Kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattuu ja tapahtuu...

      a) Ravintomme lisäaineet - Lähteenmäki-Nuutinen-Parkkinen
      Mistä kunnon ruokaa - John Elkington & Julia Hailes
      Oikean ruoan puolesta - Michael Pollan
      Pikaruokakansa - Eric Schlosser

      Nämä nyt tulivat mieleen omasta "kirjastostani". Yleistietoa ravinnosta ja teollisen ruuan historiasta. Myös Antti Heikkilä sivuaa aihetta useissa kirjoissaan.

      b)Toivo Rautavaara - Miten luonto parantaa
      Toivo Rauravaara - Terveysteetä luonnonkasveista
      Virpi Raipala-Cornier - Luontoäidin kotiapteekki
      Turkka Aaltonen - Yrtit ja villivihannekset & Yrttiopas
      Maria Treben - Luonnon oat lääkkeet
      Jaroslav Kresanek - Lääkekasveja
      A.Vogelin Yrttikirja - Rohtoja ja ruokaa luonnosta
      Annemarta Borgen - Minun yrttini

      Nämä suosikkejani omien yrttikirjojen joukosta.

      c)Mielestäni uunissa kuivattaminen on vähän hankalaa... Tila on liian pieni ja uuni kuumenee helposti yli sen 42 astetta (sitä korkeampi lämpö tuhoaa raakaravinnon entsyymejä ja idea sitten jo vähän kärsii).
      Lattialämmitys on ihan hyvä kuivatus-systeemi tai vaikka jääkaapin päällinen. Ilmankiertokin on parempi isossa tilassa.

      Kerropa myöhemmin mitä kuivatuskonstia päädyit kokeilemaan :)

      Poista
  9. hyvä aloittaa päivä kunnon naurulla :D. Mulle erityisen haasteellisia ovat autopesulat. Oulussa asuessani nauroinkin, että Oulusta alkaa loppumaan autopesulat kaupungista, kun en kehdannut mennä samaan toista kertaa :D. Paras oli varmaan se kerta, kun istuin yhdessä autopesulassa, ovet oli jo sulkeutuneet takana, mutta mitään ei tapahtunut. Onneksi seinässä oli puhelinnumero, joten näppäränä tyttönä soitin siihen numeroon. "Tässä on se ja se täältä autopesulasta päivää. Kun istun täällä, mutta mitään ei tapahdu.". "No palaako siellä joku valo ja lukeeko siinä jotain?" Minä: "Juu, siinä lukee että aja eteenpäin" :DD

    Mutta tiedätkö mitä? Olen aivan varma, että myös miehille tapahtuu ihan vastaavanlaisia juttuja, mutta ne ei vaan kehtaa niitä kertoa. Saati, että näille jutuille olisi sopivaa nauraa. Tai sitten se syy on aina siinä toisessa :D.

    VastaaPoista
  10. Löysin tämän blogin äsken ja voi mahtava... pari ekaa juttua osoittautui tosi kivoiksi ja tämä auto-juttu kruunasi illan. Mahtaa mies olkkarissa ihmetellä, kun hirnun täällä ääneen yksinäni. :D

    VastaaPoista
  11. Jotenkin hapankaalin teko-ohjeista eksyin tänne ja huhhu! .DD ihan loistavaa meininkiä. Itseltä löytyy vähän samankaltaisia tarinoita..

    VastaaPoista