perjantai 26. huhtikuuta 2013

Osta oma tai lainaa lapsilta

Paras ja eniten käyttämäni apuri puutarhassa:Noin eurolla joka romukaupasta löytyvä lasten muoviharava. Jos siinä on kiinni liimattu puuvarsi, niin sahaa se pois siitä mistä muovihara alkaa. Tämä monitoimityökalu, joka istuu näppärästi käteen, on ihan lyömätön pensaiden ja puskien alusten, sekä kukkapenkkien putsaamiseen, ei revi aluskasvillisuutta tai pieniä sipulikukkia. Toimii myös pienten rikkaruohojen juurtenpätkien putsaamiseen maankäännön yhteydessä. Käännä harava toisinpäin ja tapilla saa vedeltyä kylvövaot.

Edellinen harani kesti lähes kymmenen vuotta. Viimekesänä hankin tämän - on hiukan leveämpi kuin vanha versio ja ehkä aavistuksen sen takia kömpelömpi, mutta hyvä tämäkin. Suosittelen - osta oma tai lainaa lapsilta. Tosin saattavat lievästi hermostua varren katkaisusta :D

3 kommenttia:

 1. Loistava vinkki! Kiitos! Huomenna ajattelin mennä kukkapenkkien kimppuun, joten lapsi "lainannee" haravaansa äidille. Tosin en uskalla saman tien vartta katkaista, joten testataan varren kanssa ja ostetaan oma kunhan kauppaan ehditään. "Aikuisten haravissa" on ollut juuri se vikana, että tahtoo repiä vähän liikaa kuten sipulikukat maasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Pikkuharavoissakin on tietty eroja. Minulla ainakin vanha oli parempi - pehmeämpi ja hieman pienempi kuin tämä uusi härpäke. Jos ihan uutta hankit, niin etsi mahdollisimman taipuisa. Tämä on niin hyvä apuri pensaiden ja kukkaryhmien alustoja putsaillessa.

   Poista
 2. Kiitos tästä ideasta! :) Pitääpä hankkia lasten harava, ei taida meiltä varastoista sellaista löytyä. Juuri viime viikonloppuna harmittelin, miten hankalaa on haravoida puskien alta varovasti, kun sieltä puskee sipulikukkia esiin. Jospa tässä olisi ratkaisu! :)

  VastaaPoista