sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

DIY ananasnaamio

Eilinen hääjuhla näkyy ja tuntuu... Sanavarastooni, eikä siten myöskään suunnitelmiini enää kuulu sanaa "jatkot". Hyvä jos selviän kunnialla edes niistä virallisista osuuksista.
Tilaisuudesta senverran että Kontiolahdella nähtiin kaunis hääpari ja mieleenpainuvat juhlat. Kaupunkilaismorsiamesta tuli kerralla maatalon emäntä - kauppaan kun kuului komean nuoren miehen lisäksi navetallinen lypsäviä. Häämatka oli suunniteltu maatalousmessuille, tuore rouva saa hankkia oman ensimmäisen kanalaumansa :)

Jos joskus, niin tänään tarvitsin jotain piristävää kasvonaamiota. Lupasin aiemmassa "Rypyttömän ihon tavoittelua" postauksessa laittaa kasvonaamioreseptin, jossa mukana ovat jutussa mainitut ananas ja vihreä tee.

Useampikin teistä on varmasti kuullut ja lukenut ananas-aspiriini-naamiosta. Siinä on mukana kaksi vahvasti entsyymipohjaisesti ihoa kuorivaa ainesosaa: Ananaksen AHA-happo ja aspiriinin BHA-happo. Ohjeessa aspiriini on sekoitettu usein Freeman ananasnaamioon. Tuoreessa ananaksessa AHA-hapot ovat varmasti luonnollisessa muodossa, joten itse olen käyttänyt aina tähän settiin tuoretta ananasta. Olen kokeillut aspiriinia naamion seassa pari kertaa ja sen vaikutus on kieltämättä aika tehokkaan tuntuinen: Naamio kihelmöi iholla ja iho tuntuu hoidon jälkeen syväpuhtaalta.
Huomenna kuitenkin paistaa aurinko ja aion haravoida ulkona koko päivän. Kuorivaa happonaamiota ei kannata tehdä jos iho altistuu lähipäivinä auringolle. En tee tänäänkään aspiriini-naamiota vaan toisen hyvän sekoituksen: Ananas-vihreä tee naamion.

Tuoreesta ananaksesta leikataan noin 1cm siivu. Sekaan pussillinen vihreä tee-jauhetta (asian ajaa varmasti ihan yhtä hyvin vihreä tee lehtinä - irtona tai teepussista) ja sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoitus jää usein hiukan liian juoksevaksi, mutta pari ruokalusikallista kaurarouhetta tai -jauhoa (jos niitä ei ole, niin vaikka kaurahiutaleita) saostaa naamion sopivaksi. Levitetään puhtaalle iholle ja annetaan vaikuttaa vartista puoleen tuntiin.


Ja lyhyesti ohjetta jos haluat kokeilla aspiriininaamiota: Yksi aspiriini liotetaan vesitipassa ja sekoitetaan soseutetun tuoreananas-siivun kanssa. Naamion voi saostaa sopivaksi esim. ihoa hoitavalla kaurajauholla. Joissain aihetta sivuavissa jutuissa on mainittu allerginen reaktio aspiriinille, mutta yleisesti ottaen em. naamio on saanut kovasti kehuja käyttäjiltä. Minulla ei aiheesta ole kuin parin kerran kokemus ilman mitään negatiivista sanottavaa. Asetyylisalisyylihappo toimii käyttäjäkokemusten mukaan hyvin erityisesti mustapäihin ja ihon epäpuhtauksiin. Keski-ikäisen iholle lienee sopivampi setti ovat ananas ja vihreä tee.

Ananaksen vaikutukset naamiossa: Kuorii vanhoja ihosoluja ja auttaa tuottamaan uusia, estää auringonvalon vaurioittavaa vaikutusta sekä lisää ihon elastisuutta.
Vihreä tee on listattu yhdeksi tämän hetken kiinnostavimmista ainesosista vanhenevan ihon hoidossa: Vihreän teen ainesosat vähentävät ihon tulehdusreaktiota, sen polyfenolit suojaavat ihoa uv-säteiden haitalliselta vaikutukselta, lisäävät ihon kollageenin määrää sekä tasoittavat pieniä ryppyjä.
Kaura suojaa ihoa UV-säteilyn haitoilta sekä auttaa säilyttämään ihon nuorekkuuden.

5 kommenttia:

 1. Todella hyvä postaus! :) täytyy kokeilla molempia naamioita jokin päivä :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä postaus:) Milloin tehdään tuollaiset naamiot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulehan tänne niin tehdään molemmille.
   Tämä naamio on muutenkin kätevin tehdä mielellään kahdelle - jopa kolmelle samaan aikaan. Ihan pieni määrä ananasta ei tahdo soseutua sauvasekoittimella ja sekoitus onnistuukin paljon paremmin jos aineksia on hieman reilummin.

   Poista
 3. Kiitos ohjeista, näitä täytyykin kokeilla ;-D.

  VastaaPoista