torstai 28. maaliskuuta 2013

Ihoa hoitavia ruoka-aineita - osa 3

Jatketaan James A. Duken listaa ryppyjä estävistä ruoka-aineista. Pavut ja porkkana sijoilla 1 ja 2.

3. Suklaa. Vapaat radikaalit (saasteiden, stressin ja auringon tuottamat vapaat happimolekyylit) ovat ihon pahimpia vihollisia, mutta niiden aiheuttamia soluvaurioita ehkäisevät antioksidantit ihon parhaita ystäviä :)
Tässä yhteydessä suklaa tarkoittaa vähintään 60% tummaa suklaata. Duke luokittelee suklaan polyfenolit parhaiksi antioksidanteiksi - jopa paremmiksi kuin marjat.
Marjoja sen verran tässä puolustan että niillä on sitten paljon muita hyviä vaikutuksia - lähtien sielua hoitavista poimintareissuista :)


Raaka kaakao on yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka-aineista. Se sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa, 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Raaka kaakao sisältää enemmän antioksidantteja kuin mustikka, goji-marja, acai-marja, punaviini ja granaattiomena yhteensä. Kaakao sisältää mm. magnesiumia, rautaa, mangaania, kromia, rikkiä, kuparia ja sinkkiä. Lisäksi kaakao on erittäin hyvä kuitujen lähde.
Kaakao on kaikista ruoka-aineista rikkain magnesiumin lähde.
Lähde: Superfoodit


Kaakaonibs-kakku


Mansikoita ja tummaa suklaata :)


Hampunsiemensuklaa ja pähkinäsuklaa


Ja hampunsiemensuklaasta aasinsilta seuraavaan iholle tarpeelliseen:

4. Kala. Omega-3 rasvahapot ovat tärkeä osa ihosoluja ympäröivää kalvoa sekä ihon kimmoisuutta ylläpitäväa kerrosta. Kalaöljyn eikosapentaeenihappo on COX-2-estäjä joka lisää kollageenin ja elastisten kuitujen tuotantoa.
Minä syön kalaa vain silloin harvoin kun saan itsekalastettua Keiteleen järvikalaa. Otan välillä lusikallisen kalanmaksaöljyä, mutta joka ilta vaihdellen jotain muuta kylmäpuristettua öljyä. Omegoiden saantisuhteet ja -suositukset ovat yksi valtava viidakko johon en nyt tässä jutussa tai yleensä arjessakaan keskity. Otan vaihdellen sitäsuntätä öljyä, välillä tuoretta lähikalaa ja uskon että sekoitus "vähän kaikkea" on se paras setti.

Kylmäpuristettuja öljyjä - jokapäivän käytössä myös kylmäpuristettu kookos- ja oliiviöljy.

Pellavan- ja öljyhampunsiemeniä.

Ei ihan jokapäivä, mutta säännöllisesti kuitenkin: Kalanmaksaöljyä ja -puristeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti