Minulla on ryppyjä varmasti ainakin sen mitä normi-ikäiselläni naisella on - jollei enempikin.
Koska en nuorena ymmärtänyt satsata ihonhoidossa tulevaisuuteen.
Koska asuin Espanjan etelä-rannikolla viitisen vuotta ja sain enemmän kuin osani auringosta.
Koska en käyttänyt aurinkolaseja koko sinä aikana.
Koska purjehdin vuoden verran päiväntasaajan maisemissa.
Koska olen taistellut aknenäppylöiden kanssa niin nuoruuden kuin jokaisen raskaudenkin ajan.
Koska geenini eivät ehkä ole siloposkisimmat mahdolliset.
No, siinä nyt ainakin muutama selitys. Mutta koskaan ei ole myöhäistä tehdä sen mitä vielä voi.
James A. Duke - Parantavien ruokien opas on yksi viimeisimpiä kirjalöytöjäni, ja oikein mielenkiintoinen sellainen onkin. Kirjoittaja, luontaislääketieteen tohtori ja yksi maailman johtavista luontaislääkinnän asiantuntijoista listaa luonnonmukaisia hoitokeinoja 80 yleiseen vaivaan.
Rypyt on luokiteltu vaivaksi :D Olkoon sitten niin ja tässä Duken syötäviä apukeinoja siihen vaivaan:
1. Soijaruoat.
Väitteen takana on japanilainen tutkimus jossa selvitettiin soijan isoflavoni aglykonin vaikutusta yli 40-vuotiaiden naisten ihoon. Tosin samaan hengenvetoon kerrotaan, että isoflavoneja saa lähes kaikista syömäkelpoisista pavuista ja usein jopa enemmän kuin soijapavuista. Eli soijapapujen sijaan valitsen suomalaisia keltaisia herneitä, mustapapuja, limanpapuja tai punaisia tarhapapuja. (Niissä kaikissa on jopa enemmän genisteiiniä kuin soijapavuissa.)
Ja käytäntö:
Wokkia leikkopavuista
Valkosipuliset leikkopavut
Valkosipuli-papukeitto
Vietnamilaiset riisirullat
Salaatti idätetyistä mungpavuista
Papusalaatti valkoisista pavuista
Paputäytteiset lehtikaalitacot
Papu-kvinoa-salaatti
Wokki leikkopavuista ja tofusta
Wokki tofusta ja suppilovahveroista
Wokkia kaalista ja tofusta
Paistettua riisiä ja tofua
Pavut siis ovat Duken mukaan kovimmaksi, eli kolmen tähden konstiksi listattu ryppyjenhoitoruoka. Sopii minulle hyvin koska pidän pavuista monessa muodossa. Niitä on minulla aina pakastimessa valmiiksi keitettynä. Sillä konstilla ne on helppo heittää jos minkä sopan sekaan ruuan valmistuksen loppuvaiheessa.
Huomenna listaan kahden tähden ruokakonsteja.
Olis joskus sairaan mielenkiintosta kuulla tarkemmin sun "seikkailuistasi" eli niistä ajoista kun purjehdit ja asuit ulkomailla!!:)
VastaaPoistaVarmasti olisi... Täytyypä harkita :)
PoistaJos ei muuta niin espanjan-kielen niillä reissuilla opin ja ymmärsin senkin miksi merimiehet olivat miehiä...
Voi että kuulostaa niin ihanalta että olet vaan mennyt toteuttamaan sitä mitä olet halunnut. Ykköstoiveenani on kyllä joku postaus sinun seikkailuistasi.:)
PoistaEi ryppyjä kannata kammoksua. Useimmiten ne ovat vain naururyppyjä. Toisaalta vanhan kansanviisauden mukaan nainen tietää tulleensa vanhaksi, kun aamuilme jää päälle koko päiväksi. Hyvää pääsiäisenalusviikkoa kaikille.
VastaaPoistaKiitos Iskä :) En minä niitä kammoksukaan - kunhan välillä pysähdyn peilin eteen ihmettelemään miksei minusta tunnu yhtään siltä kuin näyttää... Sielu ja mieli ovat jämähtäneet jonnekin 80-luvulle mutta kuorikerros kyllä seuraa aikaansa...
PoistaJep - menneitä ovat vuodet kun hyvässä seurassa valvotusta yöstä kertoivat vain utuinen katse ja hillitön hihitys. Nyt aamukatastrofin aineksiksi riittävät jo kaksi saunasiideriä tai vääränmallinen tyyny...
Mullakin on ihan kohtuullisesti sellaisia "ilmeryppyjä". Mutta eräs mies totesi kerran kauniisti, että paljon naurua ja paljon aurinkoa. No, sehän on ollut aika hyvä elämä :).
VastaaPoistaNo niin on minullakin :) Mutta auringosta tai naurusta en luovu. Monenlaista on ollut ja mennyt elämässä mutta jokainen viiru on ansaittu, niin ilon kuin huolenkin...
PoistaHei, kiinnostuin kovasti niistä öljyhampun siemenistä joita olet kehunut. Mistä niitä mahtaa saada? Netistä löysin kyllä, mutta muualta?
VastaaPoistaHei :)
PoistaNyt en osaa sanoa josko kuuluvat normikauppojen valikoimaan. Omani olen aina ostanut Katriinan kaupalta ja uskoisin että vastaavista luomutuotekaupoista ainakin niitä löytyy.
Kannattaa aina valita kotimaisia siemeniä. Niiden kuori on pehmeämpi kuin eurooppalaisten (esim. saksalaisten) hampunsiementen kuori.