perjantai 22. maaliskuuta 2013

Hampunsiemenlevite

Tämäkin on setti joka onnistui kerrasta - hampunsiemenlevite. Hampunsiemenet ja tattari ovat viime aikoina olleet keittiössäni monessa mukana. Edelleen jatkuvasti etsin & kokeilen uusia käyttötapoja niille molemmille. Raakanäkkäri idätetyistä tattariryyneistä - päälle hampunsiemenlevite. Se on tämän illan haasteeni jossa yhdistyisivät molemmat hyvät.

Hampunsiemenlevite

1dl öljyhampunsiemeniä
1dl auringonkukansiemeniä
1dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1/2dl vettä
Yrttejä maun mukaan (ruohosipuli, persilja, korianteri)
1/2tl ruususuolaa

Jätin hampun- ja auringonkukansiemenet päiväksi (noin 12h) jääkaappiin veteen likoamaan. Kaadoin liotusveden pois ja huuhtaisin siemenet lävikössä. Heitin siemenet, oliiviöljyn, valkosipulin kynnen ja veden sauvasekoittimen leveään kulho-osaan ja ajelin seoksen jotenkuten tasaiseksi. (Siitä olisi ehkä tullut vielä sileämpi sauvasekoittimella kapeassa kipossa sekoitettuna, mutta toisaalta rapsakka siemenrouhe sopii hyvin levitteeseen.) Lopuksi lisäsin sekaan kuivattua persiljaa ja ruohosipulia sekä ripauksen suolaa ja pyöräytin niitäkin hetken kulhossa. Valmista tuli eikä vienyt monta minuuttia.

Odotan vain kevättä ja tuoreita yrttejä. Tämä levite oli ihan tosi hyvää jopa näillä kuivayrteillä maustettuna. Voin jo kuvitella miten mahtava setti tästä tulee tuoreilla yrteillä. Tuoreyrttejä ei kannata ajella sauvasekoittimella silpuksi, pilko ne veitsellä.

Noin 12h liotetut siemenet. Auringonkukansiemenet voi hyvin vaihtaa esim. cashewpähkinöihin tai miksei vaikka manteleihin tai kurpitsansiemeniin.

Näitä mausteita mietin. Lopuksi lisäsin sekaan pelkästään ruohosipulia ja persiljaa. Korianteria aion kokeilla kesällä tuoreena lehtisilppuna.



Tänään teen taas uuden yrityksen raakanäkkäriä idätetystä tattarista. Jo muutama koeversio takana mutta edelleen hioskelen sitä "täydellistä" näkkärireseptiä :) Kerron heti kun se on kasassa.

Levitteestä tuli hyvä. Suosittelen.

Levitettä ja paria erilaista raakanäkkäriä idätetystä tattarista - toinen liian mureaa ja toinen liian kovaa... Ehkä seuraavasta tulee vihdoinkin sopiva :)

Mukavaa perjantai-iltaa teille lukijoille. Tämmöinen iltapalasetti täällä :)

Kokeile myös hampunsiemensuklaata ja hamppu-porkkanakeittoa.

levite hampunsiemenistä / öljyhampun siemenet ja levite / vegaani levite / hampunsiemenet / raakaravinto /

4 kommenttia:

  1. Minä testasin tätä ja hyvää tuliä blogiinikin - kirjoittelin siit. :) Saitko tahnasta ihan tasaista, vai jäikö siihen vähän kuorenpalasia?
    http://ssiiri.wordpress.com/2014/04/18/hasselpahkinaleipa-lchfpaleo-ja-hampunsiemenlevite/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :)

      Kiitos viestistä - löysin taas kivan blogin :) Yritin jo rekisteröityä seuraajaksi, mutten heti hoksannut miten tapahtuu... Yritän vielä.

      Jäi tahnaan pieniä kuorensilppuja, ei kai niitä millään ihan kaikkia soseeksi saa? Syön tosin hampunsiemeniä siltään joka päivä marjojen seassa, joten minua eivät häiritse ollenkaan.

      Käykää muutkin lukijat kurkkaamassa linkkiä. Sieltä löytyy ihan mainio blogi.

      Poista
    2. Voi kiitos kehuista, hienoja reseptejä tosiaan sinullakin - paljon kaikkea kiinnostavaa. :) Itsekään en tosiaan pikkukuorihippusista häiriinny - kiva vaan että on jotain tekstuuria.

      Hmm... Itse käytän lähinnä wordpressiä, joten en tiedä onko blogspotilla joku oma seurantasysteemi. Luulisin että blogini vasemmassa yläkulmassa näkyy "Follow"-kuvake josta voi kai valita ainakin että saa sähköpostia uusista postauksista? Blogilistalta Pilkettä myös löytyy.

      Poista
    3. Kiitos :)
      Käyn yrittämässä uudelleen.

      Poista