Niitä kehui eilisen Keski-Suomalaisessa Pipsa Hurmerinta. Minulle lehtikaali oli tämän kesän uusi kasvatuskokeilu ja siitä tulikin kerralla topten-kasvi. Olen ujuttanut lehtikaalia pizzaan, salaatteihin, wokkeihin, keittoihin, pataruokiin, munakasrulliin, lettuihin, tacoihin... Aina kun vaan muistan ja jaksan hakea lehtiä takapihalta.
Enpä olisi tätäkään asiaa sen paremmin osannut sanoa kuin Pipsa:
Pino lehtikaalin lehtiä, josta ruodotonta silppua tuli noin 5l kulhollinen.
Lorautin kulhoon lehtien päälle kylmäpuristettua oliiviöljyä noin 1/4 dl.
Pari maustemitallista Atlantin merisuolaa ja pari pyöräytystä valkosipulirouhetta.
Atlantin raffinoimaton eli puhdistamaton merisuola on uusi tuttavuus. Suolassa on ihana "kostea" aidon suolan tuntu. "Lisäainevapaa, luontaisesti matala lyijy- ja raskasmetallipitoisuus. Suola kerätään perinteisesti käsin savikerroksen päältä."
Pyörittelin lehtikaalisilppua ja öljy-mausteseosta käsin vaivaamalla niin että öljy levittyi tasaisesti lehtiin.
Levittelin lehdet (en mitenkään tarkasti) leivinpaperilla vuoratulle pellille. 175 asteiseen uuniin noin 10 min. Laitoin kaksi peltiä kerralla kiertoilmatoiminnolla. Noin 5 litraa lehtikaalisilppua valmistui kolmella pellillisellä.
Tähän vielä huomio: Ovat kostean ja öljyisen näköisiä, mutta käytännössä ihan kuivia ja lehteviä.
lehtikaali sipsit / lehtikaalisipsit / lehtikaali chipsit / lehtikaali sipsit uunissa / mitä tee lehtikaalista / lehtikaalisipsien valmistus uunissa / helpot lehtikaali sipsit /
No tämä tuli kuin tilauksesta, en tiedä huomasitko, mutta juuri kysyin sulta omassa blogissani näistä! : ) Kiitos!
VastaaPoistaKokeilen näitä ensi viikolla tai viikonloppuna. Nyt vielä raakaillaan ja elävöidytään ; )
On kyllä kieltämättä toimiva juttu. Nyt mausteena oli vain suolaa ja valkosipulia. Seuraavaan erään kehittelen muitakin makuyhdistelmiä.
VastaaPoistaKauankohan säilyvät, noin niinkuin teoriassa? Käytännössä lienee sulavat suihin saman tien : )
VastaaPoistaMuistelisin jostain lukeneeni että pari viikkoa... Eivät käytännössä säily. Eilen jo tyhjensin melkein koko kipon :) Kuvissa näyttävät kostean kiiltäviltä, mutta oikeasti ovat ihan yhtä kuivia kuin kuivatut lehdet.
PoistaJos jollakulla lukijoista on tästä säilyvyydestä kokemusta ja tarkempaa tietoa, niin kiitos jos viitsit kommentoida :)