lauantai 20. lokakuuta 2012

20.10 lauantai

Aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta, +4, tyyntä, metsään...

Hakkuuaukean laidasta löytyi näin iso pesäpönttö. Kukahan täällä on asunut?Suppiksia etsiessä löytyi mättäältä mm. tämä jalka, hirven-nahka karvoineen, kallo, luita... Jäi mietityttämään josko asialla on ollut "omalla luvalla yksityisyrittäjä"... Hirviporukat vievät ruhot lahtimajoihin käsiteltäväksi. Tämän luukaatopaikan läheisyydessä oli tosin myös riistakamera. Vaihtoehto B, oliko hirvenruho viety paikalle houkuttelemaan karhuja kuvaan?"Juo hyvää kahvia, syö hyvää ruokaa" Victoria Moran - Säteilevä elämä, elämänohje nro 21.
Tämä on hyvää kahvia, sitä samaa johon kaatui yli kahden vuoden kahvilakkoni :) Se vain tuoksui niin kertakaikkisen hyvältä siellä metsässä. En vielä ensimmäiselllä retkellä tiennyt koko totuutta.

Ystäväni Veikko 70v. kertoi tänään: Minä PRKL mithään kuraa juo, ei PRKL, minä osthan parhaita papuja ja jauhan ne ite, siinä ne meidänkin talon akat (eläkeläisten rivitalo) osthaa sitä gevaliaa PRKL, vaikka on rahaa, minä semmosia juo, juu näin on, otakko toisen kupin, ota vaan, keithetään lissää...
Ystäväni Veikko on maailman positiivisin ihminen, voimasanat ovat lappalainen tapa tehdä asia selväksi kerralla :DPäivän saalis, se viimeinen sanko jäi vajaaksi...
Aivan valtavasti vieläkin metsässä hyvälaatuista suppilovahveroa vaikka osa jo onkin ehtinyt pehmetä. Uutta pukkaa, ensiviikolla uudestaan.Jätin aamulla ison kattilan herneitä, sipulia, porkkanaa ja mausteita hautumaan. Koko päivä metsässä, kattila sai hautua miedolla lämmöllä kuusi tuntia ja kotiipalatessa odotti tuhti kasvishernekeitto. Täydellinen ruoka tähän hetkeen.Ja sitten se pakollinen osuus... Pari sankoa tänään, senverran mitä mahtuu saunaan kuivumaan, loput huomenna. Ensin kuitenkin menen sinne saunaan ihan itse :)Edelliset sienisangot fiilistelin Jarre - Hongkong levyn kanssa. Tänään työtason levylautaselle pääsi Gregorian Chant - Spirit & Destiny.
 


Mukavaa lauantai-iltaa teille lukijoille :)

Vielä Victoria Moran:in kirjasta: Luin sen jokunen päivä sitten Virpin innoittamana. 75 elämänohjetta, nämä kolahtivat tähän hetkeen:

9. Elä sovussa ratkaisemattoman kanssa
12. Nauti omituisuuksistasi
13. Kohenna ympäristöäsi
15. Hoida pakolliset työt alta pois
16. Elä elämääsi luku kerrallaan
21. Juo hyvää kahvia, syö hyvää ruokaa
23. Vanhene kauniisti
26. Hengitä
29. Ammenna voimaa menneisyydestä
36. Älä murehdi menneitä
51. Sijaa vuoteesi
56. Pyhitä tavallisuus
73. Hyväksy asiat sellaisinaan
74. Luota vaistoosi
75. Tyydy epätäydellisyyteen

4 kommenttia:

 1. Sinä kyllä osaat hyödyntää luonnonantimet! Eikö olekin innostava kirja vaikka itsestäänselviä asioita pitäisi mukamas olla : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tämä olikin tämmöinen gourmet-reissu, hirvipaistia suppiskastikkeella :)

   Kirja oli ihan mukava luettava, helppolukuinen ja kevyt, mutta kuitenkin ihan asiaa. Eniten kolahti se "Petaa sänky". Sellaisista ohjeista minä pidän, symbolinen halolla päähän; tee edes tämä yksi pieni asia päivässä ja elämä paranee :D Paljon helpompi arjessa toteuttaa kuin "Älä murehdi menneitä"...

   Poista
 2. Hieno saalis suppiksia, minä en ole löytänyt niitä koskaan. Minullekin sattui silmään tuo sijaa vuoteesi. Sekä hengitä- kuinka sitä tulee usein hengitettyä vain pinnallisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, en minäkään ollut löytänyt ennekuin Veikko-ystävä ne kädestä pitäen näytti. Osassa maastoa ovat tosi piilossa, sammaleisella alueella erottuvat mutta niitä luulee helposti ohikulkiessaan joksikin lahosieneksi.
   Kyselepä jos pääset jonkun suppis-sienestäjän matkaan kerran. Kun nämä oppii huomaamaan niin kyllä niitä pitäisi löytyä. Sammaleiset mäntykankaat ovat kasvupaikkoja.

   Poista