maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kukkakaali salaattiVihreää ja valkoista, siinä tämänpäivän salattisetti. Cittarista löytyi luomulaatuinen salaattisekoitus: rucola, pinaatti ja punamangoldi. Se rucola sytytti, hintakin oli kohtuullinen 1.99€/rasia.
Jääkaapissa oli valmiina viimeviikolla tarjouksesta ostettua kukkakaalia, purjoa, kurkkua ja sinimailasen itukipon loput. Kukkakaalin pilkon pieniksi ruusukkeiksi. Ovat kauniita ja edustuskelpoisia vaikka vähän virallisemmankin salaatin koristukseksi.
Käytin salaattiin noin puolet kukkakaalin nupuista. Loput huomiseen salaattiin ja varsiosa tietysti talteen. Huomenna silppuan sen ja jääkaapissa odottelevat kolme parsakaalin varsipalaa sosekeittoon.
Ja kun valkoisella kukkakaalilla lähdettiin virittelemään niin samalla linjalla jatketaan: lisukkeeksi vielä fetaa tai keitetty kananmuna tai vaikka molemmat.. (Feta on niitä Lidlin kilon purkkeja. Ovat tarjouksessa aina sillointällöin 4.99€/kg, suosittelen ostamaan silloin jemmaan useammankin purkin.)

Kastikkeeksi hyvää kylmäpuristettua oliiviöljyä.salaatti kukkakaalista / kukkakaalisalaatti / itusalaatti / feta salaatissa / lidl feta / vihreä salaatti / 

2 kommenttia:

  1. Hei! Kuinka kauan sellainen iso fetapurkki säilyy avattuna? tai ylipäätään fetajuustot? Purkeissa harvoin kerrotaan :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Tässä nyt avaamassani purkissa vimeinen myyntipäivä on 22.6.12 ja ostin tämän jo joskus helmikuussa. Eli fetajuusto on hyvinkin säilyvää tavaraa.
    Avattuna säilyvyys ei ainakaan meillä ole mikään ongelma. Viikon tai viimeistään parin sisällä kuitenkin tuo neljä-viisi palaa fetaa menee helposti salaateissa. Jos näyttää että juustoa jää, niin sen voi hyvin pakastaa. Olen usein ostanut jotain alelaari 0.20€ fetajuustopaketteja ja heittänyt samantien pakastimeen. Osa juustoista menee pakastimessa hiukka murenevaksi mutta se ei ainakaan minua haittaa. On enempi kosmeettinen juttu, tavallisessa arkisalaatissa ei meinaa mitään.

    Tämän Lidl fetapurkin sisäpinta on valkoinen. Yleensä en osta mitään säilykkeitä, mutta tämän purkin sisäpinta ei ole metallipäällysteinen. En sitten osaa sanoa onko se hyvä vai huono juttu, näyttää kuitenkin paremmalta eikä hapetu. Avatusta purkista siirrän kuitenkin ylijäävät juustokiekot liemineen säilytykseen isoon lasipurkkiin.

    VastaaPoista